Sağlık Bakanlığı eski Personel Genel Müdürü Muhittin Bal’ın organize ettiği tertip komitesi 15 Mayıs Çarşamba günü İller Bankası Tesislerinde 1000 kişilik bir iftar yemeği verecek. Genel Başkanların, Bakanların ve milletvekillerinin davet edileceği iftar yemeği için tertip komitesi hiçbir eksik bırakmamak için çalışmalarını devam ettiriyor.
 
İlk İftar Makinecilerden
 
Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Fulya Bankoğlu üyeleri ve misafirleriyle birlikte 10 Mayıs akşamı Pelitli’deki Yalıpark Otel’de iftar yapacak. Bankoğlu, Üyelere davetiylelerini yolladı ve misafirlerini de şimdiden arayarak davet etti.
 
Araklı Raporu
 
İsmail Hacıhalilağaoğlu emekli bir Emlakçı ve yazar. Araklı’da oturuyor. Araklı izlenimlerini yazdı ve gönderdi: ‘Belediye evimin önünü tel örgülerle birlikte çevirdi. Hala daha açmadılar. Tekerlekli sandalye kullanıyorum ve geçemiyorum. Araklı’da imar kirliliği zirve yaptı. Ne Belediye binası ne kaymakamlık yüksek katkı binalardan gözükmüyor. Araklı’nın mahalle yollarında da sıkıntılar var. Yollar bozuk. Hanesi bile olmayan köylere muhtar seçiliyor ve seçilen muhtar ilçeden aldığı hizmetlerini kendi yakınlarına dağıtıyor. Araklı aynı zamanda pahalı. Araklı halkı son dönemde Sürmene’den alışveriş yapıyor. Belediyenin yazdığım sorunlara acilen çözüm getirmesini bekliyoruz.’
 
Daire Başkanı Oldu
 
Trabzon Fen Lisesi Müdürü Mehmet Özbilgi yeni görevine atandı. 2013-2019 yılları arasında Trabzon Fen Lisesi müdürü olarak görev yapan Mehmet Özbilgi yeni Kurulan Trabzon Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı olarak atandı.
 
Trabzon Üniversitesine Yeni Logo
 
Trabzon Üniversitesi Amblem-Logo Tasarımı için yapılan yarışmaya başvuran ve yarışma teknik şartnamesine uygun olan 273 eser, “Trabzon Üniversitesi Amblem-Logo Tasarım Yarışması” ilan metninin “Değerlendirme ve Seçme” bölümünün ikinci maddesine göre “Yarışma Seçici Kurulu” tarafından değerlendirilmiş ilk üç eser belirlenmiştir. Üniversite Senatosunun 16.04.2019 tarih ve 15 sayılı toplantısında “Trabzon Üniversitesi Amblem-Logo Tasarım Yarışması” ilan metninin “Değerlendirme ve Seçme” bölümünün dördüncü maddesine dayanarak ilk üçe giren eserlerden 72493 rumuzlu Tevfik ÖZÜAK’a ait amblem Trabzon Üniversitesini temsil edecek en iyi tasarım olarak kabul edildi ve kullanılmaya başlandı.
 
Ramis Uzun’un Hala Acısı
 
Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un Samsun’da ortaokul ile liseyi yanında okuduğu ve bir anne kadar sevdiği halası Hanife Uzun hayatını kaybetti. Kore Gazisi merhum Yusuf Ziya Uzun’un eşi olan Hanife Uzun Ankara’da kızının yanında ikamet ediyordu. Hastalığı nedeniyle yaşamını kaybeden Hanife Uzun’un cenazesi dün öğle namazına müteakiben Merkez Çakmak Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Nefsişarlı Mahallesi’nde toprağa verildi.  Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ve Uzun ailesine başsağlığı diliyoruz.
 
Harun Demirci’yi Ziyaret Ettiler
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve AK Parti Beşikdüzü Kadın Kolları Üyeleri, Beşikdüzü AK Parti eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Harun Demirci’yi Kutluca Mahallesi’ndeki evinde ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Milletvekili Cora ve kadın kolları üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Harun Demirci ziyaretçilerine teşekkür etti.
 
Vali Ustaoğlu’na Ziyaret
 
Her yıl Mayıs Ayının ikinci haftası kutlanan ‘Vakıflar Haftası’ etkinlikleri kapsamında Vakıflar Bölge Müdür Vekili Cengiz Akçay ve beraberindeki heyet Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Bölge Müdür Vekili Cengiz Akçay, Vali Ustaoğlu’na hafta boyunca yapacakları etkinlikler hakkında bilgi sundu.  Vali Ustaoğlu ise çalışmalarında başarılar dileyerek, Vakıflar Bölge Müdürlüğü çalışanlarının ve ilimizde faaliyet gösteren tüm vakıfların bu anlamlı gününü kutladı.
 
Zeybek Saldırıyı Kınadı
 
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde, Anadolu Ajansı ofisinin de içinde bulunduğu binayı hedef alan saldırıyı kınayan bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında, “İsrail'in, Gazze'deki sivil halk ve masumları gözetmeksizin yaptığı katliamları tüm dünyaya duyurmaya çalışan Anadolu Ajansı ofisine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınıyorum. İsrail’in daha öncesinde abluka içerisine aldığı Gazze’de, Anadolu Ajansı’na yönelik saldırısı asla haklı olarak görülemez. Yapılan saldırıdan dolayı Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum” açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilisim