Ortak paydaları Trabzonspor. Hakan Usta’nın Trabzonspor Forması hediye ettiği BTK Yönetim kurulu üyesi Nurettin Şar, ‘Trabzonspor sadece bir isim değil Milli duruşun ve Anadolu’nun başkaldırışının simgesidir. İnşaAllah 2021-2022 sezonunda Şampiyonluğu göğüsleyeceğine yürekten inanıyoruz’ dedi.

FARABİ’DE MOBBİNG Mİ UYGULANDI?

Enis Ayar isimli Maçkalı yeni evli bir genç geldi. Tüm bölgeye hizmet veren ve başarıları ile hep gurur duyduğumuz Farabi hastanesindeki bir sıkıntıya değindi. Bir vatandaş olarak hakkını aramasına destek verdik. Ama ona yapılanların da bir daha tekrarlanmaması için bu sütuna olanı özetledik: ‘1 aylık Çocuğumu getirmiş olduğum Farabi hastanesinde Çocuk Kardiyolojisi polikliniğine ödeme yapmak için vezneye yöneldim. İşlemimi kredi kartı ile yapmak istedim. Görevli bayan elinde de bir şeylerle meşguldü. Benimle ilgilenmedi, ‘Kredi kartı ile ödeme yok’ deyip bana suçluymuşum gibi kızdı. Bende  ‘kızacağınıza beni yönlendirin’ dedim. Bunun üzerine yanındaki şahıs koridor boyunca peşime takıldı. Başka bir bankoya da ‘bunun işlemini yapmayın’ dedi. Baktım bana mobbing uygulanıyor. Resimlerini çektim Hastane Müdüründen, Polise kadar mobbingi taşıdım ve hakkımı aradım. Gözbebeğimiz Farabi hastanesine kimsenin zarar vermeye hakkı yok. Yaşadıklarımı Cimer’e de gönderdim.’  

KARAYOLLARI’NDA TERFİLER..

Karayolları Genel müdürlüğüne bağlı Bölge müdürlüklerinde hemşehrilerimiz terfi ettiler. Karayolları Trabzon Bölge Müdür Muavini Serdar Ateş Konya Bölge Müdürü, İstanbul bölge müdür muavini Umut Akyazı Bursa bölge müdürü ve Konya bölge müdür muavini Yusuf Güneş Elazığ Bölge müdürlüğüne atandı.

ÖĞRETMENLER YALNIZ DEĞİL

CHP Maçka ilçe başkanı Av. Nihan Göktürk ve yönetim kurulu üyeleri Öğretmenler günü sebebiyle Maçka Başar ilkokulundan başlayarak tüm okulları tek tek ziyaret ettiler.

KADINA ŞİDDETE HAYIR

CHP Ortahisar ilçe başkanı Fatih Suat Oyman 25 Kasım Kadına Yönelik şiddete karşı Uluslararası mücadele günü kapsamında Atatürk alanındaki Atatürk büstü önünde Yapılan basın toplantısına katılarak destek verdi.

BAŞKAN TÜNELİ IŞIKLANDIRDI

Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, ilçesindeki önemli bir yarayı pansuman ederek iyileştirdi.

Koçhan, ilçedeki yaklaşık 10 mahallenin ulaşımını sağlayan ve tehlike arz eden Galyan Tünelini ışıklandırdı. Sürücülerin artık tünel içinden güvenli geçeceğini ifade eden Başkan Koçhan, “Atasu (Galyan) tünelimizin aydınlatma sistemi çalışması tamamlandı.

Çalışmalarda bizlere büyük destek veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu 'na teşekkür ederim. Mahallemize hayırlı olsun” dedi.

KANBEROĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Kanberoglu Turizm Otobüs kaptanlarından Sezgin Şahinoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sefere çıkmaya hazırlanan Şahinoğlu, rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Şahinoğlu, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılmadı. Kanberoglu Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kanber, "Kanberoğlu Ailesi olarak mesai arkadaşımızı kardeşimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi.

EKŞİ’DEN AÇIKLAMA

Trabzon Deva Partisi Kadın Çalışmaları Başkanı İl Başkan Yrd. Hatice Kahraman Ekşi, 25 Kasım, kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Biz DEVA PARTİSİ olarak İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. İktidara geldiğimizde İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar tarafı olacağız. 6284 sayılı Kanunu, İstanbul Sözleşmesi’ne göre yeniden uyarlayarak kırılgan gruplar ile ilgili ek bir düzenleme yapacak, Kanunun EN ETKİN biçimde uygulanmasını sağlayacağız. Türk Ceza Kanunu’nda ve İnfaz yasasında, değişiklikler yapacak ve kadına yönelik şiddet ile ilgili olarak caydırıcı cezalar öngöreceğiz. Kadına yönelik şiddet ile ilgili koruyucu tedbir kararları verilmesi sonrasında işlenen suçlarda; denetimli serbestlik, iyi hal, haksız tahrik gibi tedbir ve ceza indirimlerinin uygulanmasını engelleyeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim