Araklı’da bulunan tüm kamu kuruluşları ve esnafa dağıtım yapıldı. Bu süreçte Gençlik Merkezi ve İlçe Müdürlüğü personeli maske üretiminde görev aldı. Araklı da ilçe sağlık müdürlüğü personeline gençlik merkezi müdürü ve personeli Dursun Ali Ayazoğlu ve ekibi 150’ye yakin siperlik maske verirken Gazeteci İbrahim Kanlı’da 1 tepsi baklava ikramında bulundu.

VAKFIKEBİR’DE HÜZÜN

Vakfıkebir ilçesinde uzun yıllar esnaflık yapan Kemal Alan yaşamını kaybetti. Bir süre önce yakalandığı Covid - 19 virüsü nedeniyle Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Kemal Alan yoğun bakım ünitesinde yatıyordu. Rahatsızlığının ilerlemesi sonucunda hayata veda eden Kemal Alan, Vakfıkebir Güneköy Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

GÖRELE’YE BİR HİZMET DAHA

Görele Belediyesi Kumyalı, Bozcaali, Yeşiltepe, Aydınlıkevler Mahallelerinden sonra Sayfiye Mahallesine de ‘Mahalle Parkı ve Peyzaj’ projesi için çalışma başlattı. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Sayfiye Mahallesi mahalle parkına kavuşacak. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Mahalle Parkı ve Peyzaj projesinin içerisinde çocuk oyun grubu ile ailelerinin dinlenebileceği kamelya ve yürüyüş yolunun olacak. Görele’yi yatırım ve hizmetlerin yanı sıra sosyal donatı alanlarıyla yaşanılabilir bir kent haline getirmenin gayreti içerisindeyiz. İlçemiz dönemimizde istediği ve özlediği yatırım ve hizmetlere kavuşuyor” dedi.

MAÇKA KORAY BAŞKANLA DAHA GÜZEL

Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, ilçeyi güzelleştirmek ve ilçede turistlerin kalabileceği mekanlar oluşturmak için var gücü ile çalışıyor. Koray Koçhan, şimdi de ilçe merkezini güzel görünüme kavuşturmak için dış cephe iyileştirme projesine start verdi. Projenin ilk etabını tamamlayan Koçhan, ikinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. Koçhan, “İlçemizi kötü görünümünden kurtarmak için başlattığımız dış cephe iyileştirme projemizin 2. etap çalışmalarına başladık. İnşallah çalışma tamamlandığında ilçemiz daha güzel bir görüntüye kavuşacak” dedi.

AH YAYLACIK VAH YAYLACIK

Trabzon'un Akçaabat İlçesi Yaylacık kavşağı bir türlü çözüme kavuşmayınca yolda uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı. Her secimden önce temcit pilavı söz verilen kavşağın bir türlü yapılamaması Akçaabat'tan Trabzon'a 15 kilometrelik yolun 1.5 saate varan sürede tamamlanmasına sebep oluyor. Sürücüler yetkililerden bir an önce çalışma başlatılmasını istediler.

KURUKIZ GENÇLERE SÖZÜNÜ TUTTU

Trabzon'un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, yeni belediye binasının iki katını Gençlik Merkezi için tahsis etti. Gençlik ve Spor Trabzon İl Müdürü Birdal Öztürk ile birlikte Gençlik Merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Kurukız, “Şalpazarı gençleri çok şanslı. Belediye binamızın dördüncü ve çatı katını (Toplam 1400 metre karelik alan) tahsis ettiğimiz gençlerimize olan sözümüzü tutmanın huzuru ve sevinci içerisindeyiz. Teşekkürler Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu, teşekkürler Trabzon Milletvekillerimiz Sayın Salih Cora, Sayın Muhammet Balta, Sayın Bahar Ayvazoğlu ve Sayın Adnan Günnar. Teşekkürler Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Birdal Öztürk.” dedi.

AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN ÜCRETSİZ WİFİ HİZMETİ

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Akçaabat Belediyesi ilçedeki vatandaşlara ücretsiz internet hizmeti sunabilmek amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ilçe sınırları içinde bulunan belirli noktalara Wi-Fi cihazı yerleştirdi. Büyükşehir Belediyesinin desteği ile İlçe genelinde belirli noktalara kurulmuş internet altyapısıyla Atatürk Parkı,  Fatih Parkı, Sahil ‘de 2 farklı Nokta ve Milli Bahçesi olmak üzere 5 farklı yerde ücretsiz Wi-Fi hizmeti veren Akçaabat Belediyesi ilerleyen zamanlarda hizmet ağını geliştirmeyi hedefliyor.

GÜNDEM TABİİ Kİ SOHBET

AK Parti Trabzon İl başkan yardımcısı iş insanı Mehmet Atmaca’nın Ayasofya’daki ofisinde yakın dostlarını ağırlar. Pandemi dönemi nedeni ile sınırlı sayıdaki dostları ile çay içer, gündeme dair gönüllerde kalacak hoş sohbetlerde bulunur. Atmaca’nın dünkü misafirleri Ayasofya’dan ticaretçi Mehmet Aygün, UND Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer ve gazeteci Bahattin Baştürk’tü. Çaylar yudumlandı. Gönüllerde kalacak sohbet edildi. Sonra herkes işinin başına döndü.

Editör: TE Bilisim