Trabzonspor’un efsane yöneticisi iş insanı İsmet Ayyıldız, MAVİ Karadeniz Televizyonunun Trabzon Temsilcisi Recep Güngör, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Alper Bayraktar, DSİ’nin başarılı mühendislerinden Mustafa Şahin bir araya geldi, muhteşem bir Trabzonspor ve Arsin sohbeti yaptılar.

SAHİLİ UNUTMAYIN!

Arsin Sahil parkında bulunan yüzlerce demir elektrik direği deniz suyundan çürüdü ve rüzgarlı havalarda devrildiler. Sahil boyu gezintide olan insanların üzerine devrilmeleri an meselesi olan bu direklerle ilgili Büşükşehir belediyesi’nin acilen önlem alması gerekiyor.

BAKAN BİLGİN’E TALEPLERİ İLETTİ

Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Ankara’da ziyaretler gerçekleştiriyor ve vatandaşların taleplerini iletiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret eden Bahar Ayvazoğlu,

“27.Dönem 5.Yasama Yılı’nın ilk gününde Sayın Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin ile yaz döneminde sahada vatandaşlarımızdan tarafımıza iletilen talepleri ve konuları istişare ettiğimiz ziyaretimizden...

Sayın Bakanımıza iletilen konulara gösterdiği ilgi ve desteği için teşekkür ederim.” dedi.

“YILDIRMA POLİTİKALARI HİÇBİR İŞE YARAMADI”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve yöneticiler Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ı makamında ziyaret ettikten sonra TBMM'de biraraya geldiler. Başkan Kuvvetli, “Dolu dolu geçen Ankara programımız neticesinde bir kez daha anladık ki: İYİ Parti'nin iktidarı yolundaki yıldırma politikaları hiçbir işe yaramadı, yaramıyor ve yaramayacak.”

TONYA’DAN ZİYARET GELDİLER

Tonya Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mustafa Baki, Halkbank Vakfıkebir Şubesi Müdürlüğü görevinde bulunan Mevlüt Sağlam, Tonya Orta Mahalle Muhtarı Mustafa Karabulut ve Tonya Orta Mahalle İmamı Tuncay Küçükbirinci, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek misafirlerine teşekkür etti.

NUHOĞLU ŞAHİN İLE

Gaziantep’te gerçekleşecek Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarafından Organize Edilen "EXPOBEL" Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı’na Trabzon’dan da Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu katıldı. Nuhoğlu, Gaziantep’te Trabzon ve Çarşıbaşı’nı en iyi şekilde temsil etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile de bir süre görüşen Başkan Nuhoğlu, ilçesi için gerçekleştirdiği önemli yatırımların da istişaresini yaptı. Şahin, Nuhoğlu’nun çalışmalarını çok beğenerek, çalışmalarında başarılar diledi ve her türlü desteği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

VAKIFTAN DEV HAMLE

Akçaabatlılar Vakfından, üniversite eğitimleri devam eden 200 öğrenciye burs desteği. Vakıf Başkanı Yaşar Erbaşaran, öğrencilere her zaman destek çıkan birisi olarak bu sene burs sayısını 200 kişiye çıkardı. Erbaşaran, “Gençler okusun. Akçaabatlılar Vakfı olarak 200üniversite öğrencimize burs vermeye başladık. Vakfımıza yardım edenlerden Allah razı olsun.  Geleceğimiz bu gençlerimize emanet. Allah bu gençlerimize sağlık  sıhhat versin ömürleri uzun olsun. Gelin sizde bir öğrenci okutun. Mutluluk bu olsa gerek Akçaabatlılara hayırlı olsun” dedi. Erbaşaran, Akçaabatlı iş insanları ve hayırseverlere de yardım çağrısında bulundu.

YASA ÇIKSA TEKELLEŞMEZDİ

TTSO Meclis Üyesi Mehmet Üçüncüoğlu, perakende yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Üçüncüoğlu, “On beş yıldır söylentisi çıkıp, kendisi bir türlü çıkmayan perakende yasası zamanında çıksaydı, ‘serbest piyasa ekonomisi uyguluyoruz’ diyerek, zamanın şartlarına uygun kural ve kanunları olmayan, özellikle perakende market sektörü tekelleşmezdi. Bu nedenleri ortadan kaldırmak yerine her seferinde farklı bir seçenek ortaya atarak gıda fiyatlarının düşürüleceği yanılgısını topluma da benimsetmeye çalışıyoruz. Son olarak, Tarım Kredi Kooperatiflerinin marketlerinin gıda fiyatlarını düşürmek için çözüm olarak ortaya atıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu marketlerden birinden alışveriş yaptıktan sonra, gıda fiyatlarını düşürmek için market sayısının bine çıkarılacağını açıkladı. Market sayısı bine çıkınca gıda fiyatları düşer mi? Naçizane önerim Sayın Cumhurbaşkanım sizi bana göre yanıltıyorlar. Özellikle bu konuda işi ehillerine verirseniz, çok kısa zamanda bu sorunlar çözülür. Fiyatlar düşmez. Fakat, günlerce konuşulur. Fiyatlar bu marketlerde düşse bile "bin market, 84 milyona yeter mi?" dedi.

Editör: TE Bilisim