Trabzon Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Erdem Şen, AK Parti ilçe eski başkanı  Farabi Hacıhasanoğlu, İş insanı Ferşat Koç, TAKA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut, Genel Müdür Zihni Ağırman katıldı.

Deniz Yıldızı dolu idi. Halk bankasının da iftar yemeği vardı. Bu iftar yemğine Arsin Kaymakamı Ahmet Ömer Özdemir, kurum müdürleri ile Esnaf Kredi Kooperatifleri Bölge Başkanı Murat Gümrükçü de iştirak etti. İftar sonrasında Arsin sahilinde tur attık. Arsin sahilini İlçe Belediye Büyükşehir’e devretmişti. Yaz sezonu geliyor. Turistler akın akın gelecek. Bakım zamanı geldi. Büyükşehir Banklara, çimlere ve çevreye bakım yapıp seyir terası ile tüm sahili elden geçirmesini Arsin halkının talebi olarak aktaralım.

MUHTEŞEM KUTLAMA

CHP’nin Trabzon Milletvekili Adayı Nuri Aydın Adana Demirspor maçından sonraki kutlamalarla ilgili olarak düşüncelerini aktardı: İşte o değerlendirmesi:  ‘Akşam Maçı izledikten sonra Meydan’a Atatürk alanına çıktım. Koca alan tıka basa dolmuştu. TS taraftarları Şampiyonluğu kutluyordu. Bir bölümünü canlı olarak yayınladım. Gördüğüm şuydu; bu kitle o kadar olgun o kadar mutlu bir şekilde kendinden geçmişti ki aklıma Nazım’ın şiiri geldi:”Dümende ve baş altlarında insanlar vardı ki, Bunlar uzun eğri burunlu ve konuşmayı şehvetle seven insanlardı. Sırtı lacivert hamsilerin ve mısır ekmeğinin zaferi için Hiç kimseden hiçbir şey beklemeksizin bir şarkı söyler gibi ölebilirdiler’...Taşkınlık yapmadan, silah sıkmadan, barış ve sevgi dolu duygular ile Dünyaya ve Türkiye’ye örnek,güzel bir kutlama gecesi yaşadık Trabzon’da. Şampiyonluğu hak eden kongre Üyesi olduğum Trabzonspor Kulübümüzü kutluyor, vefakar, cefakar taraftarlarımızı sevgiyle kucaklıyorum. Ne mutlu insana, insan olana.’

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE İFTAR YAPTI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve yönetim ekibi, Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı Nejmi KIRKBİR Öğrenci Yemekhanesi'nde, öğrencilerimiz ile iftar yaptı. KTÜ’nün öğrenci odaklı yaklaşımı çerçevesinde, her zaman onların yanında olduğunu ifade eden Rektörümüz ve beraberindekiler, öğrencilerle oruç açtıktan sonra sohbet ederek onların geleceğe yönelik beklentilerini dinledi. Öğrencilerin, bu anlamlı buluşmadan ve aldıkları hizmetten duyduğu memnuniyeti aktardığı iftar yemeği, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

23 NİSAN'IN GÜNEŞİ

Ordu Valisi Tuncay Sonel, çocukların vali amcası olarak her an yanlarında oluyor. Vali Sonel, Ordu'da 23 Nisan doğumlu Güneş Aksu'ya Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında sürpriz doğum günü düzenledi. Güneş Aksu'yu evinde ziyaret ederek doğum günü pastası ve hediyesini takdim eden Sonel, mutlu yıllar dileklerini iletti.

MEŞALEYİ ADANA’DA YAKTILAR

Trabzonlu İş İnsanı Samet Canbakkal, Trabzonspor’un Adana Demirspor’la oynadığı ve 3 puan aldığı deplasman maçı için Adana’ya gitti. Adana’da şampiyonluk meşalesini de yakan Canbakkal, “Adana Köprü Başı, Dost’a Düşmana Karşı, Geldik 3 Puan Aldık ve dönüyoruz. Şampiyonluk Meşalesi yaktık. Selam Olsun Bordo Mavi Sevdalılarına” dedi.

 ŞAHNA DEKAN OLDU

Artvinli Prof.Dr. Engin Şahna, Fırat Üniversitesinde yeni açılan eczacılık fakültesine kurucu dekan oldu Elazığ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Engin Şahna Fırat Üniversitesinde yeni açılan eczacılık fakültesine kurucu dekan olarak atandı.

 “GENÇLİK VE SOSYAL MEDYA” ELE ALINACAK

Trabzon Üniversitesi (TRÜ) ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleşiler yapılması noktasında iş birliği yapılması kararlaştırıldı. İş birliğine ilişkin görüşme, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Kul ve TRÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Atilla Çimer arasında gerçekleştirildi.

TRÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Atilla Çimer’in makamında gerçekleştirilen görüşmede, 15-21 Mayıs 2022 “Gençlik Haftası” kapsamında Trabzon Üniversitesi’nde “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleşi düzenlenmesi kararlaştırıldı. Üniversite gençliğinin bilinçli sosyal medya kullanımı ve farkındalığının oluşturulması amacıyla gerçekleştirilecek söyleşilerde “Sosyal medyayı nasıl kullanıyoruz?” ve “Sosyal medya ne kadar gerçek ne kadar sanal?” soruları üzerinde durulacağı belirtildi. Ayrıca söyleşilerin madde bağımlılığı, tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, davranışsal bağımlılık, şiddet, intihar, toplum ruh sağlığı, obezite, sağlıklı yaşam ve beslenme gibi konularda sürmesi kararlaştırıldı.

BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkâr odalarını ziyaretlerini sürdürdü. TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzon Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Murat Günaydın, Trabzon Otel ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Erdoğdu, Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Baş, Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Er, Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Yazıcı, Trabzon Konfeksiyoncular ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Aydın ve Trabzon Seyyar Semt Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

TESOB Başkanı Metin Kara, 2022 yılı içinde gerçekleştirilen seçimlerle göreve gelen başkan ve yönetim kurulu üyelerine yeni görev dönemlerinde başarı dileklerini iletti. Kara, “Amacımız odalarımızla elbirliği içinde başarılı çalışmalar yapmaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim