Babuşçu, bayram tatilini ailesi ile memleketi Trabzon’da geçirdi. Baba ocağı Düzköy’de akrabaları ve komşuları ile bayramlaştı. Yaylalara çıktı. Dün de Trabzon’dan ayrıldı. Babuşçu’yu Trabzon Havalimanından AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca uğurladı. Atmaca, Babuşçu’ya özel olarak yaptırdığı likarba ve karayemiş marmelatlarını hediye etti. Babuşçu’nun şeker sevmediğini bilen Atmaca, marmelatları da özel olarak şekersiz yaptırdı.
 


ÇEBİ MESAİYE AKYAZI'DA BAŞLADI
 
Ortahisar Belediyesinin Fen işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Selahattin Çebi, bayramdan sonraki ilk mesaisine Akyazı'dan başladı. Yaklaşık 2 hafta yaylada inzivaya çekilen Çebi, bu süreçte ekibi ile sürekli istişare halinde oldu. Çalışmaları an be an teknoloji ile takip etti. Fiziki olarak sahadan ayrı kalsa da ruhen bir saniye sahayı boş bırakmadı. Bayram tatilinin ardından da aktif olarak mesaiye başladı. Çebi, "Mesaiye Akyazı da başladık; Kurban kesim alanını  karış karış gezdik . Aldığımızdan daha güzel . Etrafta ki esnaf arkadaşlara kadar sorduk.  Zerre kadar koku Kötü görüntü yok" dedi.
 

 
“ATATÜRK BU MİLLETİN KAHRAMANIDIR”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, açıklamasında “
Atatürk ve Fatih kavgası çıkarmaya çalışanlara diyoruz ki kimin ne düşündüğü bizi fazla  ilgilendirmiyor. Bizi Ülkeyi yönetenlerin ve MHP’nin ne düşündüğü ilgilendirir. Ne yazık ki taşören terör örgütleri durmadığı gibi onlara karşıymış gibi duranlar daha çok faaliyettedir, hıyanet hiç vazgeçmemektedir. Cumhuriyeti kuran ruh ve irade 97 yıl önce olduğu gibi çok şükür bu günde uyanık ve ayaktadır. Türk milletinin yeni bir fetret devrine savrulmasının alt yapısı maalesef yapılmaktadır. 100 yıllık projeler yerle bir edilmiş, Ordusu içersinden çökertilmişken yeniden ayağa kalkmış dünyaya kafa tutabilen Türkiye gücünü her alanda dünyaya kabul ettirmişken Köşeye sıkışanlar bellidir ve tek çıkışları kutuplaşmış Türkiye hayalidir. Bu hayaller nafiledir. İftiharla söylüyorum ki MHP Cumhuriyetin kuruluş felsefesine sadık, milli bekâmızın sonsuza kadar yaşaması içinde son neferine kadar yeminlidir. MHP’nin olduğu yerde, PKK’nın, FETÖ’nün ve HDP’nin yörüngesine girenlerin Atatürk’ün adını anmaya ne yüzleri nede hakları kalmamıştır. Bizim için Atatürk Türk milletinin ortak değeri ve kurucu kahramanıdır.” İfadelerini kullandı.
 


 KOZLU VAKFIKEBİR KARDEŞLİĞİ
 
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Hemşehrimiz Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Hemşehrimiz Kozlu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Sadık Şirin, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ettiler. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Başkan Balta’ya; ilçesinden getirdiği baston ve kömürcü maketini verdi. Başkan Muhammet Balta ise Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’a, Osmanlı Belgelerinde Vakfıkebir ve Hicranlı Yıllarında Büyükliman isimli kitapları hediye etti. Ziyarete AK Parti Çarşıbaşı Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi Hüsnü Akkan’da katıldı.
 


 HAYIRLI OLSUN 
 
Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne vaiz olarak atanan Nuri Dural, görevine başladı.
Daha önce Şalpazarı İlçe  Müftülüğünde vaiz olarak görev yaparken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın atama onayı ile Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne vaiz olarak atanan Nuri Dural; 1972 yılında Trabzon'un Şalpazarı İlçesinde doğdu. Vaiz Nuri Dural, ilkokulu Şalpazarı Geyikli İlkokulunda (1982) tamamladı. 1989 yılında Trabzon İmam Hatip Lisesinden mezun olan Vaiz Dural, 2001'de Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Ön Lisans ve 2007 yılında da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini (ANKUZEM) bitirdi. 1992-1995 yılları arasında Rize Derebaşı Kostanlar Camii'nde,  1995-2000 yılları arasında Trabzon Çarşıbaşı Yavuz Köyü Kıran Mahalle Camii'nde, 2000-2006 yılları arasında Trabzon Çağlayan Çakılca Mahallesi Camii'nde, 2006-2012  yılları arasında Akçaabat Derecik Beldesi Çevreli Mahallesi Camii'nde, 2012-2014 yıllarında da Trabzon Akçaabat Dörtyol Pazarcık Medrese Camii'nde, İmam Hatip olarak görev yaptı. 2014-2020 yılları arasında ise Trabzon Şalpazarı İlçe Vaizi olarak görev yapmakta iken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın atama onayı ile Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne vaiz olarak atanan Nuri Dural, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 

 
BAŞKAN BALTA’YI ZİYARET ETTİLER

 
Yerel Yönetimler Genel Müdürü Şalpazarlı Hemşehrimiz Turan Konak, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile birlikte, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Belediye Başkan Vekili Özer Aktaş’ta hazır bulundu. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız'a Osmanlı Belgelerinde Vakfıkebir isimli kitabı hediye etti. Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ise kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek Başkan Muhammet Balta’ya çalışmalarında başarılar dilediler.
 

               
“TASVİP ETMİYORUZ”
 
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:  “Öncelikle belirtmek isteriz ki Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından yapılmakta olan rekolte tahminleri 15 yıldan bu yana bilimsel yöntemlerle ve aynı Ziraat Mühendislerinden oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirilmektedir.  Birliğimizin tek amacı, her zaman olduğu gibi rekoltenin gerçeğe en yakın şekilde tahmin edilmesi olup, bu çerçevede açıkladığımız rekolte tahmininin daha önce başka kişi veya kuruluşlarca açıklanan tahminlerle uyumlu olup olmadığı hiçbir şekilde ilgilendiğimiz bir konu değildir. Esasen geçmiş yıllardaki rekolte tahminlerimizin herkesten farklı olması da bu hassasiyetimizin bir göstergesidir. Hele ki rekolte tahminimizin siyasi saiklerle siyasilerin kendi polemiklerinde kullanılması hiçbir şekilde tasvip edilemeyeceği gibi Birliğimiz bu tartışmaların hiçbir zaman içinde olmamıştır ve olmayacaktır.”
 


 BAŞKAN EKİM ESNAFLA BAYRAMLAŞTI
 
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Kurban Bayramı vesilesiyle Akçaabat esnafını gezerek esnafın bayramını kutladı ve hayırlı işler temennisinde bulundu. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı A. Hüseyin Altıntepe ve yönetimi, Kurban Bayramının son günü ve haftanın ilk günü olması vesilesiyle, sosyal mesafe ve maske kuralları kapsamında, Akçaabat esnafını gezerek esnafın bayramını kutladı ve hayırlı işler temennisinde bulundu.
 

Editör: TE Bilisim