Atmaca, yakın dostları ile Özkurt'un doğum günü dolayısı ile Yomra'da otantik bir yerde yemek verdi. Özkurt'un yeni yaşını tebrik eden Atmaca, "Aydın kardeşim tanıdığım sayılı insanlardandır. Siyaset ve ticarette çok insan tanıdım. Eşine az rastlanır insanlardan biridir. Yeni yaşı kendisine hayırlar getirsin" dedi. Özkurt'ta kendisine yapılan sürprize teşekkür etti.
 
HACER SARI’DAN MUHTEŞEM SERGİ

 
Trabzonlu Ressam Hacer Sarı bu akşam kişisel sergisini açıyor. 1 hafta süreyle Devlet Güzel Sanatlar  Galerisinden açık kalacak olan sergi’de yöresel motifler ve ürünlerle Karadeniz kadını konu alındı.
 
ÇORUM-TRABZON İŞBİRLİĞİ

 
Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara'yı makamında ziyaret etti. Bazı temaslarda bulunmak üzere Trabzon'a gelen ÇESOB Başkanı Recep Gür ve beraberindekiler, TESOB'u ziyaret ederek Başkan Metin Kara ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Başkan Kara, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Başkan Gür de Kara'ya teşekkür etti.
 
“EVİMİZ  ZARAR GÖRDÜ”

 
Trabzon’un Yomra İlçesi Kömürcü Mahallesi’nde kardeşi ile yaşayan Nazım İskender, mahallede madencilik yapan şirketin çalışma esnasında evlerine zarar verdiğini söyledi. Evlerinin zarar gördüğünü belirten İskender, yetkililerden çözüm istedi. Daha önce yetkili kurumlara başvurduklarını belirten İskender konuşmasında, “Evim perişan vaziyete geldi. mahkemeye verdik, avukat tuttuk fakat paramızı alamadık. Süreç bitti sonuçlandı. Bütün kurumlara başvurduk. Yetkililerden bu durumla ilgili çözüm bekliyoruz.” dedi.
 
MUHTARLAR EĞİTİMLERİN TAMAMLADI

 
Rize Valisi Kemal Çeber, Çamlıhemşin Kaymakamlığı koordinesinde Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkezinde “Muhtarlar Akademisi” projesi kapsamında eğitimini tamamlayan muhtarlarla Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi. Muhtarlara gerçekleştirmiş oldukları ziyarette Çamlıhemşin Kaymakamı Ahmet Çelik eşlik etti. Vali Çeber, Çamlıhemşin’de yürütülen projeyi çok önemsediğini vurgulayarak, “Mahalle ve köy muhtarları ile kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilerek kamu hizmetlerinin vatandaşlara sunumunda etkinliği ve verimin sağlanması, kişisel yeterliliklerin sağlanarak görev ve sorumluluklar kapsamında kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde kullanılması açısından verilen bu eğitimi çok önemli buluyorum. Bu vesile ile bu eğitimin verilmesinde emeği geçen başta Çamlıhemşin İlçe Kaymakamımız Ahmed Çelik olmak üzere emeği geçen herkese, ayrıca  muhtarlarımıza verilen eğitimde göstermiş oldukları hassasiyet ve katılımlarından ötürü teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.“ dedi.
 
GÜMÜŞHANE’DE KONGRE HEYECANI

 
Geçtiğimiz haftalarda 7. olağan kongre sürecini resmi olarak başlatan ve kongre takvimini açıklayan Ak Parti’de ilçe kongreleri ile Gümüşhane’de kongre heyecanı başlıyor. Bu duruma ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapan Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse ilçe kongrelerinin yapılacağı tarihleri açıklayarak teşkilatlardaki birlik ve beraberliğin kongrelerdeki coşkuyla birlikte katlanacağını dile getirdi. Köse’nin açıklaması şu şekilde; “İlk kongremizi, 21 Mart 2020 tarihinde Kelkit ilçemizde gerçekleştirerek bayram havasında geçecek olan kongrelerimizi başlatmış olacağız. Akabinde 22 Mart 2020 tarihinde Merkez, 26 Mart 2020 tarihinde Şiran, 27 Mart 2020 tarihinde Köse, 12 Nisan 2020 tarihinde ise Torul ve Kürtün ilçe kongrelerimiz ile süreci tamamlamış olacağız. Bu süreçte aziz milletimize ve Gümüşhanemize hizmet etmek isteyen hemşehrilerimize kapımız sonuna kadar açıktır. Bu vesileyle, 7. olağan kongre sürecimizin şimdiden ilçelerimize, ilimize, ülkemize, partililerimize ve aziz milletimize hayırlar getirmesini diliyor, bütün hemşehrilerimizi, dava arkadaşlarımızı ve kuruluşumuzdan bugüne kadar görev alan bütün Ak Parti ailesini bu coşku ve heyecana ortak olmaya davet ediyorum.”
 
TİYATRO GÜNLERİ BAŞLIYOR

 
Giresun Belediyesi tarafından Fevzi Bayazıtoğlu 26. Tiyatro Günleri 13-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Düzenlenecek olan tiyatro günlerine 7 ilden 10 oyun sahnelenecek. Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Abdurahman Demirel, yaptığı basın açıklamasında, Fevzi Bayazıtoğlu 26. Tiyatro Günleri’nde Giresun’un tiyatroya doyacağını söyledi. Demirel, ”Ramazan ayı nedeniyle bu yıl Fevzi Bayazıtoğlu 26. Tiyatro Günleri 13 -22 Nisan tarihleri arasında yapmayı uygun gördük. İlimize Erzurum Devlet Tiyatrosu, Trabzon Devlet Tiyatrosu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Konya Devlet Tiyatrosu, Samsun Karma Sahne, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu olmak üzere 7 ilden tiyatro ekipleri 10 oyun sahneleyecektir. Sanatseverleri bu tiyatro günlerine ilgi göstereceklerini düşünüyoruz” dedi. Giresun’un kültür sanat şehri olduğunu da ifade eden Demirel, ”Giresun Belediyesi olarak şehrimizde kültür sanatla ilgilenen Giresun Üniversitesi tiyatro kulüpleri, Güzel Sanatlar Fakültesi başta olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarla ortak projelerimiz bulunmaktadır. Amacımız işbirliğiyle kültür sanat şehri olan ilimizi daha da yaşayan bir sanat şehri haline getirmektir” diye konuştu.
 
“BAŞKA BİR TÜRKİYE YOK”

 
Milliyetçi Harekete Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım,"Hiç kimseyi ötekileştirmeden, sizden bizden demeden, kardeşlik hukukuna saygılı kalarak siyaset yapmaktayım. Hiç kimse liderime saldırarak, bu günkü yapılanlar üzerinden toplumu yönlendirmeye çalışırken, kendilerinin daha öncelerden almış oldukları pozisyonları ve davranışları bildiğimiz halde toplumu uyarmayacağımızı beklemesin. MHP ye veya liderine kim saygısızlık yapmışsa, bildiklerimiz doğrultusunda hak eden herkese haddini bildireceğiz. Başka bir MHP olmadığı gibi başkada bir Türkiye yoktur. Bu toprakların bekasıyla yatıp kalkanların uykusu haramdır. Derdimiz sadece vatandır.” dedi.
Editör: TE Bilisim