Ankara’ya ne kadar giderse grup toplantılarına katılır ve mutlaka Reis ile ayakta olsa iki kelam eder. Başkentte grup toplantısından sonra Tayyip Erdoğan’la birlikte sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Erdoğan’la ilgili olarak , ‘Yıllardır iktidarda sırtı döşek görmedi’ ifadesini kullanan  ve bu ifadesi büyük beğeni kazanan Atmaca, ‘Tayyip bey bu ülke için bir şanstır’ dedi.
 
7m’de ‘Taka’ Zamanı

 
Trabzon’un yeni özel hastanesi hizmete girdi. Hasta kabulüne başlayan 7M hastanesinde muayene için sıra bekleyen hastalar ve ziyaretçiler TAKA Gazetesi okuyor ve keyifli zaman geçiriyorlar.
 
Telekonferanslı Toplantı

 
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) olağan yönetim kurulu toplantısı önceki gün yapıldı. İstanbul’da şirket merkezinde yapılan toplantının bu ayki kısmı telekonferans sistemi ile gerçekleşti. Ofisinde ziyaret ettiğimiz UND Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Özer Uluslararası Taşımacılık patronu Abdullah Özer’de telekonferansla toplantıya katıldı. UND Yöneticileri toplantıda görüş ve önerilerini belirtti. Özer, “Ülkemizin ihracatını sorunsuz taşımak adına telekonferans sistemiyle UND yönetim kurulu toplantısı yapıyoruz. #coronavirüsü bizi engelleyemez” dedi.
 
Yarar Erbaşaran’a Misafir Oldu

 
Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Cuma günü Suriye ile alakalı konferans veren güvenlik danışmanı Mete Yarar, Akçaabat’a gelmek istediği sırada uçak Trabzon’a inemedi ve Samsun’a indi. Yarar’ı Samsun’dan aldıran Erbaşaran, Akçaabat’ta misafir etti. Konferans sonunda da sis nedeni ile uçaklar uçamayınca Akçaabat’ta misafir oldu. Yarar’ı Akçaabat’ta Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran misafir etti. Misafir ağırlamayı çok seven Erbaşaran, misafirini bir an olsun yalnız bırakmadı. Otelinden ayrılana kadar her an yanında olan Erbaşaran, Yarar’ı Akçaabat’ta Körfez Köfte’de ağırladı. Yemeğe Akçaabat Belediyesi eski başkan yardımcısı Cevat Birinci’de katıldı. Bol bol sohbet ettiler. Mete Yarar, Erbaşaran’a misafirperverliği için teşekkür ederek, Akçaabat’tan memnun ayrıldı.
 
Helal Olsun Denizhan Hoca

 
Son dönemlerde dünyayı kasıp kavuran koronavirüs kapsamında Türkiye Cumhuriyeti önlemlerini almaya devam ediyor. Bu kapsamda en radikal kararlarından biri olan okulların 2 haftalığına kapatılması kararının ardından Trabzon’da bulunan Osman Altuntaş Ortaokulu öğretmenlerinden Denizhan Altunbaş’ın paylaşımı yüreğimizi kabarttı. Okulların tatil edilmesinin ardından ek ders ücretlerinin de aktif olarak yatırılacağını duyan Altunbaş, bu parayı Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını duyurdu. İşte o paylaşım; Devletimiz var olsun. Bu sıkıntılı süreçte giremediğimiz derslerinde ücretinin yatırılacağı açıklandı. Bende bu ayki görev yapmadığım döneme ait ek ders ücretimi Mehmetçik Vakfına bağışlamaya karar verdim. Değerli meslektaşlarım haydi bakayım.
 
Dolmuş Durakları Dezenfekteden Memnun

 
Koronavirüs kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde önlemlerini vakit kaybetmeden almaya devam ediyor. Özellikle de önceki gün başlayan toplu taşıma araçların dezenfekte edilmesi kapsamında dolmuş esnafı da hassas davranması vatandaşları memnun etti. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğdu CamiyanıDolmuş Durağı Başkanı Erol Bülbül, “Belediye’nin bu tip konularda hassas davranması çok güzel bir davranış. Sonuçta bizler de can taşıyoruz. Tüm dünyayı esir alan bu felaket karşısında bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ayrıca arabaların dezenfekte edilmesi sadece bu virüs kapsamında olmaması gerekir. Bunu ayda 1 ya da 2 defa yapılması hem bizlerin hem de vatandaşların yararına olur. Bundan sonraki dönemde bu virüs illetinden kurtulsak dahi bu tutumun devam etmesi gerekir” dedi.
 
Sınavlar Ertelendi

 
Milli Eğitim Bakanlığından, sürücü kursları sınavlarının mart sonuna kadar ertelendiği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mart sonuna kadarki Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavlarının (MTSKS) ertelendiğini belirtti.  Selçuk bu kapsamda, elektronik ortamda yapılanlar dahil ehliyet sınavları ve direksiyon sınavlarının yer aldığını ifade etti.
 
Mağduriyete Sessiz Kalmayacağız

 
Of Ticaret ve Sanayi (Of TSO) Başkanı Erdal Saral haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştıracaklarını belirterek Of esnafını uyardı. Başkan Saral yaptığı açıklamada; Of Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı odamız olara disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıları yapan firmalara hak ettiği cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyuruyoruz” ifadelerine yer verdi. Halkın mağdur edilmemesi gerektiğini belirten Başkan Saral; “Herkes bilmeli ki, vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız” dedi.
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim