Başhekim Tekinbaş’a hayatını anlatan Cd’yi takdim eden Yıldız, ‘Farabi hastanesi her sağlık kurumun idölüdür. Avrasya Üniversitesi olarak Tıp Fakültesini kurmak istiyoruz. Fakülteyi kurarken buranın tecrübelerinden istifade edeceğiz’ dedi. Tekinbaş ise Avrasya’yı yönetenleri Farabi’de görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

CİNAYETLER DURSUN

CHP’li kadınlar eşi tarafından Atatürk Parkında Kurşunlanarak öldürülen Azeri kadının eşini Protost etmek için Atatürk alanını doldurdu. Atatürk büstü önünde toplanıp kadın cinayetlerine dur deyin pankartları açan kadınlar, olayı kınadılar.

KADIRALAK’TA MUHTEŞEM PAZAR

Cora ailesi hafta sonunu memleketleri Tonya’nın Kadıralak yaylasında geçirdiler. Emekli öğretmen Ahmet Cora, çocukları Trabzon Barosu Avukatlarından Osman Cora ve AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, hafta sonunu doğdukları topraklar Tonya’da geçirdiler. Kadıralak Yaylasına çıktılar. Güneşli havanın tadını çıkardılar. Cora ailesi bir arada hasret giderdi ve birlikte iftar açtılar.

ERBAŞARAN'A ANLAMLI HEDİYE

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı iş insanı Yaşar Erbaşaran'a Trabzonspor'dan anlamlı hediye geldi. Trabzonspor Kulübünde fizyoterapist olarak görev yapan Oğuzhan Kolot, akrabası olan Yaşar Ernaşaran'a Trabzonspor'un ilk 11'inden oluşan imzalı formasını hediye etti. Hediye karşısında çok duygulanan Erbaşaran, "Akrabamız kulübümüzün fizyoterapist Oğuzhan Kolot beni ziyaret ederek anlamlı hediyesini takdim etti. İnşallah Cumartesi günü de şampiyon olarak bu formayı giyeceğim. Hediyesi için kendisine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

ARSİN’DE ÇOCUK OYUNLARI VE KUKLA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları TrabzonAK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu öncülüğünde Arsin Sahil Parkı’nda 28 Nisan 2022 perşembe günü“Arsin Belediyesi Geleneksel Ramazan Çocuk Oyunları ve Kukla Festivali” başlıyor.  Türkiye’nin pek çok ilinde yapılan ve büyük beğeni toplayan Geleneksel Ramazan Çocuk Oyunları Festivali bu defa TrabzonArsinİlçesinde gerçekleştirilecek.

28 NisanPerşembe günüArsin Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecekolan Festivalde Kukla ve Karagöz Sanatçıları Umut Şafak Poyraz, Bahadır Bıyıklı ve Sihirli Balon (Bubble Show) sanatçısı Çitlembik gösteri yapacaklardır. Festival ile çocuklar gösteriler boyunca geleneksel sanatlarla tanışacaklar. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoytarafından sanatçılara teşekkür belgesi sunulacak. Bu tür etkinliklerin ilçe çocukları için artarak devam edeceğini belirten Gürsoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Festival Programı Arsin Sağlık Lisesi Spor Salonu’ndayapılacak olan festivale herkes davetli.

KTÜ MEZUNLARINI BEKLİYOR

Karadeniz Teknik Ünversitesi önemli stratejik hedeflerinden biri olan mezunlarımız ile iletişim ve iş birliğini güçlendirmek misyonu kapsamında, KTÜ Strateji Geliştirme Kurulu, “Mezunlarla İletişim” gündemli özel toplantısını, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantıda; mezunların işe yerleşmesi, eğitimine devam etmesi, gelir düzeyi, işveren/mezun memnuniyeti gibi istihdam bilgilerinin, sistematik ve kapsamlı olarak toplanması, değerlendirilmesi ve KTÜ’nün gelişme stratejisi kapsamında kullanılmasının önemi vurgulandı. Kurulacak olan Mezunlarla İletişim Ofisi sayesinde, mezunlarımız ile daha sık iletişim kurulması, iletişim sürecinin farklı etkinlik ve uygulamalar ile etkin hale getirilmesi ve geliştirilmesi kararları alınırken mezun takip yazılımının da sürece katkı sağlayacağı vurgusu yapıldı. Birimlerde ise Mezunlarla İletişim Komisyonu aracılığı ile yapılacak olan mezun toplantılarından elde edilecek geri bildirimlerin, eğitim başta olmak üzere birçok alanda yapılacak olan iyileştirmelere önemli bir katkıda bulunacağı dile getirildi.

VATANDAŞLARLA BULUŞTULAR

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, mahallelere ziyaretler gerçekleştirmeye devam ediyor. Erenler Mahallesinde düzenlenen iftara Başkan Çebi, AK Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Savcı Kaan Duran, İlçe Müftüsü Erdoğan Dalkes, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı. Başkan Çebi, iftarın ardından vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.

 “MİLLETİMİZİN TARİHİNE KARA LEKE SÜRÜLEMEYECEKTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili “Her dönem bir şekilde sözde ‘soykırımı’ dile getirmek Anadolu’nun hoşgörüsünü anlayamayanların, Türk Milletinin şanlı tarihini bilmezlerin hadsizliğidir. İster söylemle, ister önergeyle olsun; milletimizin tarihine kara leke sürülemeyecektir.” Dedi.

Editör: TE Bilisim