Ancak virüs ülkeyi tehdit etmeye başladığı için yaklaşık olarak bu süreyi bir ayın üzerine çıkardı. Günler geldi geçti ve Ömer Tosun yeniden müşterileri ile buluştu. Dün mutlu idi. Cumayi sahilde birlikte kıldık ve ardından da Trabzon AK Parti il eski başkanı Ali Rıza Akdeniz, yardımcııs İzzet Usta ve Tosun birlikte geleneksel Cuma menüsünden yedik. Zeki kardeşimizin menüsü mükemmeldi. İzzet Usta’ya sordum, ‘Muharrem Usta Trabzonspor ile mahsuplaşır mı?’ Şunu söyledi:

Bu konuları onunla hiç konuşmadım. Muharrem Usta bu kulübün stadına 29 milyon avro sponsorluk vermiştir. Yine 50 milyon TL’de cebinden para vermiştir. Başarı az olur çok olur. Burak Yılmaz’ı Çin’den getirtmiştir. Onun için Muharreme haksızlık yapılmıştır. Ben elbette sıkıntıların giderilmesini isterim’ dedi. Ali Rıza Akdeniz de, ‘Bir kongrede aklanan başkanı siz mahkemeye veremezsiniz. Siz onun kulüpteki görüntülerini silemezsiniz’ yorumunu yaptı.
 
ANNEYE VEDA
 

İstanbul Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in annesi Kıymet Genç yaşama veda etti. Kıymet Genç dün son yolculuğuna uğurlandı. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
KIZILAY 152 YAŞINDA
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret eden Doğu Karadeniz Kızılay Bölge müdürü Dr.Dila Baran ve Bölge planlama Sorumlusu Ali Gedik Kızılay’ın 152. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çiçeklerini sunup desteklerini beklediklerini belirttiler,
 
TRABZON’U TARIYORLAR
 

Trabzon il sağlık Müdürlüğünce başlatılan Kovid-19 Tarama programı bugünden itibaren başlatacağını söyleyen sağlık müdürü Hakan Usta,  ‘Hane hane çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacağız halkımızın sağlığı için tarama testleri uygulayacağız’ dedi.
 
VEKİLLERİ DİNLEDİ
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Karadeniz de milletvekilleri İle yaptığı yuvarlak masa toplantısında fındık ve çay ile ilgili bilgi alıp, ‘Karadeniz’in sorunlarının bir an önce giderilmesi, vatandaşın mağduriyetten kurtarılması için gerekirse 11 Büyükşehir belediye başkanımızla tam bir çıkartma yapacağız’ dedi
 
SULUHAN’A ZİYARET!
 

CHP Trabzon il başkanı Ömer Hacısalihoğlu merkezi Suluhan’da bulunan Ortahisar ilçe başkanı Fatih Suat Oyman ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek bir müddet görüştükten sonra örgütün çalışmalarıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu.
 
GÜNNAR’DAN MÜJDE
 

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat ve Araklı ilçelerine müjde verdi. Günnar, sosyal medya hesabından görsellerini paylaşarak, Araklı ve Akçaabat Adliye binalarının projelerinin hazırlandığını duyurdu. Günnar Araklı ile ilgili yaptığı paylaşımda “Araklı Adliyesi Projesi hazır. Şehrimize ve Araklı’lı hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullanırken, Akçaabat ile ilgili mesajında “Trabzon’a bir müjde daha. Akçaabat Adliye Binası projesi hazırlandı. Trabzon’umuza ve Akçaabat’ımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
 
PERSONEL ALIMI SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olan TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren TRABSU AŞ. 2 adet Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik), 31 adet Sıhhi Tesisatçı veya Diğer Sıhhi Tesisat İşçileri ve Boru Tesisatçıları personel alım ilanına başvuru yapıp, başvuruları geçerli sayılan ve listelere yapılan itirazlar sonucu itirazları kabul gören adaylardan oluşan uygulama sınavı listesi yayımlandı.

Listede ismi bulunan adaylar 18 Haziran Perşembe ile 21 Haziran Pazar günleri arasında Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesisinde (Esiroğlu Mahallesi Kani Efendi Caddesi No:146 Maçka/Trabzon) belirtilen saatlerde uygulama sınavına tabi tutulacaklar. TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, adayların listede belirtilen uygulama sınavı saatlerinden 30 dakika önce uygulama sınavı alanında hazır bulunmaları istendi.
 
BEKTAŞ UYARDI
 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi, Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO), 2020'de kuzey yarımkürede yaz sıcaklıklarının rekor kıracağı yönündeki öngörüsünün, bölgedeki sel, taşkın ve heyelanların daha da fazla artmasına neden olacağını söyledi. Bektaş, "Geçen yıllardan daha fazla heyelan ve sel yaşayabiliriz" dedi.
 
VİRÜSE KARŞI YERLİ İLAÇ
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve ''TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu'' çatısı altındaki bilim insanları tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen ilk yerli sentez ilaç görücüye çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İlacın ruhsatlandırma aşamasına gelmesi hem mutluluk hem de gurur verici." ifadelerini kullandı.
 
BAKANLIK İFŞA ETTİ
 
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada hile yapan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlık bu kapsamda taklit ve tağşiş yapılan ürünlerin listesini paylaştı. Bal, çikolata, toz biber, enerji içeceği, et ve tavuk ürünleri, süt ve süt ürünleri, zeytinyağı ve bitkisel gıda takviyeleri gibi birçok üründe hile yapıldı.

Aralarında Trabzon'dan 9 firmanın bulunduğu listede firmaların tüm ayrıntıları verildi. Bakanlığın açıkladığı firmalar; Ofsüt-Bahattin Ustaosmanoğlu Sulaklı Of/Trabzon, Tereyağ-Bitkisel Yağ 61 Şahin Mandıra Ortahisar Mah.K. Maraş,  Tereyağ-Bitkisel Yağ Seferoğlu Gıda Erkan Şahin Pazarkapı,  Tereyağ-Bitkisel Yağ Çakır Ticaret -Hediye Çakır Çarşı,  - Tereyağ-Bitkisel Yağ Market 24 Mustafa İnönü Mah. - Tereyağ-Bitkisel Yağ Cora Bakkal-Ömer Cora Cumhuriyet Meydanı Tonya, - Tereyağ-Bitkisel Yağ Sesli Ticaret-Meryem Sesli Fatih Mah. Tereyağ-Bitkisel Yağ Mavi Köşe Tekel Bayii Nilgün Arslan Akoluk Mah,- Tereyağ-Bitkisel Yağ Öz Menzil Büfe Akoluk Mah. Tereyağ-Bitkisel Yağ.

Editör: TE Bilisim