Ancak, yeni parti ile ilgili olarak AK Partinin küskün isimleri konuşuluyor. Geçen yıl Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezindeki il divanına davet edilip sonra da listede yoksunuz diye salona alınmayan Sultan Göktaş, hangi pozisyonda olacak bu merak konusu. Sultan Göktaş’ın,  il başkanı olma gibi bir eylemin içinde olmayacağı, ancak hareket partileşirse siyasi deneyimini kullanacağını belirtelim. 
 
Türkiye Son Kaledir
 
AK Parti’nin Ortahisar Belediye Meclis Üyesi ve THK Başkanı Faruk Kanca, Kılıçdaroğlu ile ilgili paylaşımına cevap veren CHP İl Başkanı Güzide Uzun’a yönelik eleştiri yaptı: ‘Herkese açık paylaşım’ yapmadığımı; arkadaşıma siyasi tahmine dayanan bir yorum attığımı belirtmek isterim. “Paylaşım” daha önce mahallemizin uşağının yaptığı gibi zaman tünelinde bir insanın ölümünü temenni etmek ve sonra onu silmektir. Benim ki kendi arkadaşıma yönelik bir yorum olduğu için silmedim hala duruyor. Sadece oradaki arkadaşlarıma yönelik attığım bir yorumu cımbızla çekip zaman tünelinde “Herkese açık” olarak paylaşan ve şahsımı toplumun önüne atarak linç kampanyası başlatmıştır.  Maalesef CHP il başkanı da konuyu tam araştırmadan bu yanlışa ortak olmuştur. Bende karşı dava açacağımın ve geriye doğru ve bundan sonraki tüm yorum ve paylaşımlarını takip edeceğimin bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum.
 
Meslektaşlarını Unutmadı
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle mesaj yayımladı. Ağız ve Diş Sağlığının önemine dikkat çeken Dr. Adnan Günnar, Ağız ve Diş Sağlığının insanın vücut sağlığı ile direk ilişkisi olduğunu belirterek, yapılan araştırmalar ağız ve diş hastalıklarının, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, mide rahatsızlığı ve kadınlarda erken doğum riski gibi pek çok rahatsızlığa neden olduğunu belirtti. Günnar, ‘özveriyle çalışan tüm meslektaşlarımın 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını ve 22 Kasım Diş Hekimleri gününü en kalbi duygularımla kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.
 
Müdür Ayan’ın Anneanne Acısı
 
Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü Sami Ayan'ın anneannesi Güllü Aydınlı hayatını kaybetti. Aydınlı,  Çaykara Hurmalık Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.  

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, kılınan cenaze namazına katılarak, merhumenin yakınlarına taziyelerini bildirdi. Biz de Müdür Sami Ayan ve ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyor,  hayatını kaybeden Güllü Aydınlı’ya Allah’tan rahmet diliyoruz. 
 
Öğretmenlere Şeref Belgesi
 
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçemiz Atatürk Parkı’nda kutlama töreni düzenlendi.

Törene; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Demirci, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, idari amirler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim camiasında görev yapan öğretmenlere Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez tarafından şeref belgesi verildi.  24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında öğretmenler arası satranç ve Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen Dart Turnuvasında dereceye girenlere Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar tarafından ödülleri verilirken; öğrenciler arası resim, şiir ve öykü yazma yarışmalarında dereceye girenlere de protokol üyelerince hediyeleri takdim edildi.
 
 “Kadınlarımız mağduriyet yaşıyor”
 
İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Aysen Aydın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'ne yönelik açıklama yaptı.  Aydın, “Türk kadını hem tarihimiz boyunca hem de özellikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin en zor günleri olan kurtuluş ve kuruluş yıllarında; Türk milletinin ayağa kalkması için benzersiz bir mücadele vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez” sözleri, Türk kadının gösterdiği özverinin dünya çapında örnek teşkil ettiğini işaret etmektedir.
 
Ne acıdır ki, 21. Yüzyılın neredeyse bir çeyreğini geride bıraktığımız bu günlerde ülkemizde kadınlar erkek egemen sosyal bir yapıyla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Kadınlarımız  hukuk nezdinde eşit haklara sahip olmasına rağmen bugün hala temelinde eğitimsizlik yatan pek çok haksızlığın mağduriyetini yaşıyorlar. Türk kültürünün temel taşlarından olan saygı ve hoşgörünün yerini alan şiddet olayları gün geçtikçe etki alanını genişleterek her yaş ve sosyoekonomik gruptan kadınlarımızın kişilik haklarına ve bedenine yönelik; tecavüzden cinayete kadar geniş bir aralıkta artarak devam etmektedir.
 
Hemşehrileri İle Hasret Giderdi
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ankara Tonyalılar Derneği’nin düzenlediği programda hemşehrileri ile buluştu. Hemşehrileri ile hasret gideren Cora,  “Ankara Tonyalılar Derneği'nin organize etmiş olduğu kahvaltı programına iştirak ettik.

Başkent’te yaşayan Tonyalı hemşehrilerimizi bir arada görmek bizleri çok mutlu etmiştir. Hem uzun zamandır görüşemediğimiz dostlarımızla hasret giderdik hem de yeni tanıma fırsatı bulduğumuz hemşehrilerimizi görmüş olduk. Bu vesile ile memleketimiz Tonya’da tamamlanan ve yapımı devam projelerimizi paylaşma imkanı bulduk.

Bu organizasyonun gerçekleşmesine vesile olan Ankara Tonyalılar Derneği Başkanı Sayın Mustafa Yıldırım’a ve Yönetim Kurulu’na teşekkürlerimi sunuyorum.”
 
Yaban Hayvanlarını Unutmadılar
 
Gümüşhane İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler kırsal alanda çalışma yaptıkları noktalarda yaban hayvanlarını da unutmuyor. Havaların soğumasıyla birlikte yüksek kesimlerde yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları ve sokak köpekleri için göreve gittikleri araçlarda mutlaka yem bulunduran çalışanlar, asıl görevlerini aksatmadan yaban hayatı için yemleme çalışması da gerçekleştiriyor.

Çalışanlar Gümüşhane-Yağmurdere arasında bulunan 2 bin 280 metre rakımdaki Kostan dağı ve eteklerinde bulunan sokak köpeklerine kurumun yemekhanesinden götürdükleri artıkları yedirdi.
Editör: TE Bilisim