İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar, KDK Başkanı Av. Şeref Malkoç ve birçok ismin kendisini ziyaret ettiğini bilyoruz. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de hastaneye giderek geçmiş olsun dileklerini ilettti. Geride kalan hafta da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çok sevdiği Usta’yı telefonla aradı geçmiş olsun dedi ve ‘Sağlıklı günlerde buluşacağımıza inayor, güçlü duruşunu asla bırakmamanı istiyoruz’ dedi.

ORDU VALİSİNE ZİYARET

Ordu Valisi Tuncay Sonel‘i makamında ziyaret eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu iki il arasındaki turizim de atılacak olan adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduktan sonra Vali ustaoğlu Vali Sonel’in gösterdiği misafirperverliğe teşekkür ederek Şeref Defterine imza koydu.

REKTÖRLER HUKUKÇULARLA

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Emin Aşıkkutlu, KTÜ Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon barosu Başkan Av Duygu Keleş Aydın’ın katıldığı törenlerde Trabzon Üniversitesi’nden mezun olan genç hukukçulara törenle diplomalarını verdiler.

KAYA ANNE DUASI ALDI

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, hafta sonunu annesi ile birlikte geçirdi. Ata toprakları Ortahisar İlçesinin Yeşilbük Mahallesinde yaşayan annesini ziyaret eden Kaya, “Anacığımın duasını almaya geldim. Herkese huzurlu ve mutlu hafta sonları diliyorum” dedi.

EFSANENİN GÖLGESİNDE ÇAY VAKTİ

Çavdaroğlu61 Uluslararası Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Çavdar, milli ve manevi değerlerine de çok önem verir. Çavdar, geçtiğimiz yıllarda, babası Orhan Çavdar tarafından uzun yıllar kullanılıp sonradan el değiştiren 1996 model Scania V8 143 H aracı arayıp bulup aslına uygun şekilde revizyon ettirmişti. Baba yadigarına gözü gibi bakan Çavdar, aracı yakın mesafede çalıştırıp satmayı düşünmediğini söyledi. Çavdar, ailesi ile İstanbul’a giderken, Kastamonu Tosya’da baba yadigarı araçla karşılaştı. Aracı kullanan amcası Şafak Çavdar’ın yanında duran Haşim Çavdar, eşi ve çocukları ile efsane aracın gölgesinde çay keyfi yaptı.

 “BABALARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, babalar günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim mesajında, başta Şehit ve Gazi babaları olmak üzere tüm babaların Babalar Günü'nü kutladı. Başkan Ekim, vatanın birliği ve beraberliği için şehit olan evlatların babalarının ellerinden gururla öptüğünü belirterek "Babalarımız, toplumu var eden aile yapısının temel direğidir. Babalarımız sadece bugün değil, her gün yüreği hoş tutulması gereken fedakarlık timsalidir. Paylaşma, adalet, güven, sorumluluk, otorite gibi değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında belirleyici olan, çalışan, üreten, alın teri döken babalar, aynı zamanda şefkat ve korumayı da temsil eder. Babalarımız, her türlü fedakarlığı üstlenip, her türlü çileye göğüs geren, ailesinin mutluluğunu kendi mutluluğu sayan, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlayarak özveriyle çaba harcamaktadırlar. Gelecek nesillerin; kültürlü, bilinçli, öz değerlerine sahip bir aile yapısında sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi ve aile bütünlüğünün korunması babalarımıza düşen büyük bir görevdir. Yüreği sevgi ve şefkat dolu olduğundan hiçbir maddi sorumluluktan kaçınmayan ve çocukları için gayretleri bitmeyen, onur abideleridir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm babaların babalar gününü kutlarım" dedi.

 “ÇAYKUR'U ÖZEL SEKTÖRÜN KADERİNE BIRAKIYORLAR”

BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, yaş çay fiyatını belirleyecek olan Ulusal Çay Konseyi’nin bugüne kadar üreticinin hiçbir sıkıntısına çözüm bulmadığını belirterek çay fiyatının konsey tarafından belirlenecek olmasına tepki gösterdi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, yaptığı açıklamada, Rizeli’nin ve çay üreticilerinin yaş çay fiyatını önceden Başbakandan günümüzde ise Cumhurbaşkanımızından duymaya alışmış olduğunu kaydederek, “Çay konseyi şimdiye kadar üreticimizin hangi sorununu sıkıntısını çözmüş, ne işe yaramış ki yaş çay fiyatını belirleyip açıklayacakmış. Rize Vekilimiz Sayın Hayatı Yazıcı 210 Bin üretici ve ÇAYKUR'u özel sektörün kontrolündeki konseyin ellerine nasıl bırakır? Bu büyük yanlış derhal düzeltilmeli, teklifi dahi yapılmalıdır” dedi.

 “EKONOMİK BUHRANI YAŞIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, sosyal medyadan dört yıl önceki dövz kurunu ve bugünkü döviz kurunu paylaşarak şu notu düştü: “Bugün tam 4 yıl geçti. 4 yılın sonunda daha da kötüsü olmaz dediğimiz bütün ekonomik buhranı yaşıyoruz. Türk Lirası tarihi değer kaybını yaşıyor. Akaryakıt zamlarına zincirleme olarak soframız, yolculuğumuz, hayatımız pahalanıyor.”

Editör: TE Bilisim