SEZGİN MUMCU MECLİS’TE

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora’yı TBMM’de ziyaret eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ilin sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulunup desteklerini talep etti.

ENGELSİZ BİR YAŞAM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile eşi engelsiz yaşam akademisi Gazipaşa Özel eğitim okulunu ziyarete etti ve kendisi için yapılan tabloyu aldı.

ŞEHİR HASTANESİ İÇİN TOPLANDILAR

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, müdürlük ekibi ile birlikte Akyazı’da yapılacak şehir alanı şantiyesinde toplantı gerçekleştirdi. Yüklenici firma temsilcilerinde katıldığı toplantı müdürlük sayfasından, “İl Sağlık Müdürümüz Dr Hakan Usta başkanlığında Şehir Hastanesi çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bugün de olağan toplantımız şantiye binamızda yetkililerle birlikte gerçekleşti” mesajı ile paylaşıldı.

MÜFETTİŞLERİ KİM ÇAĞIRDI?

Merkezi Giresun olan Fiskobirlik’in Giresun ve fındık için kırmızı çizgileri olduğunu söyleyen Fiskobirlik Yönetim Kurulu Üyesi Nurittin Karan, “Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, bir açıklamasında kuruma gelen müfettişleri kendisinin çağırdığını iddia ediyor. Ticaret ve Sanayi Bakanlığına nasıl bir talepte bulundu? Yönetim kurulunda böyle bir konu gündeme gelmedi ve geçmedi. Bir diğer açıklamasında ise Ticaret ve Sanayi Bakanlığı müfettişlerine kurumu Nurittin Karan şikayet etti iddiasında bulunuyor. Bunu ispat etsin. Bakanlığa yazdığı yazıyı tarih sayısıyla kamuoyuna açıklasın. Ben şikayet etmediğimin sonuna kadar arkasındayım. Tekrar altını çizerek ifade ediyorum, kurumu benim şikayet ettiğimi ispat etsin. İspat ederse de bugün istifa etmeye hazırım. Lütfi Bayraktar iddialarını ispat edemezse istifa edecek mi? istifa etmezse müfteridir” dedi.

KILIÇ GÜVEN TAZELEDİ

Rize Pazar Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu, Pazar Belediyesi Kültür ve Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını, 24. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Güven Aksoy’un yaptığı kongrede tek listeyle girilen seçimlerde mevcut Başkan Ekrem Kılıç yeniden başkanlığa seçildi. Kendisine destek veren ve göreve yeniden seçen delegelere teşekkür eden Kılıç, çalışmalarını aynı şevk ve heyecanla devam ettireceklerini ifade etti.

ÇAKMAK’A ÖNEMLİ GÖREV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde atama yapıldı. Atama kararına göre Genel Müdür Yardımcılığına ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Trabzon Çaykaralı Fatih Çakmak getirildi.

VALİ ŞENTÜRK DUYARSIZ KALMADI

 Trabzon Çaykaralı Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve Çaykaralı İş İnsanı Murat Çamur’un girişimleri ile İlçe okullarında kullanmak üzere 2 tır 2000 bin metre kara granit seramik ve 9 ton yapıştırıcı temin edilerek ilçeye gönderildi.  Başlıca ihtiyaç duyulan okullar Karaçam İlkokulu, Karaçam Ortaokulu, Zeki Bilge Ortaokulu, Çaykara Anadolu Lisesi, Erkek Öğrenci Yurdunda kullanılmak üzere teslim alındı.

ÜRETİCİLERE DESTEK

Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, Beşikdüzü Ziraat Odası Başkanı İlyas Al, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Öztürk, Ziraat Mühendisi Özkan Aktaş ve Gülderen Genç Yılmaz, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu’nu ziyaret ettiler. Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ile Akçaabat ilçesinde yetiştirilen alternatif ürünler, tıbbi aromatik bitkiler, tarımsal yenilikler ve kırsal mahallelerde yaşayan üreticilerin gelir seviyesinin arttırılması ve dolayısıyla kırsal mahallelerden kentlere göçü önlemek için  yapılabilecek yeni projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Bu kapsamda Akçaabat’ta birim alandan getirisi yüksek ürün yetiştiren yaban mersini (likarpa) üreticisi İsa Lüleci’nin arazisine ziyaret gerçekleştirerek, ürün yetiştiriciliği ve yeni bahçe tesisi hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Editör: TE Bilisim