Trabzon’un renkli siyasi kimliklerinden biri olan ve uzun yıllar siyaset yaptığı Doğru Yol Partisinde milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Mimar Ziya Usta, bir dönem birlikte siyaset yaptığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Ankara’da bakanlıktaki makamında ziyaret etti. Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen ziyarette Usta’ya kızları da eşlik etti. Usta, ülkeye önemli hizmetleri olan Bakan Soylu’nun moralinin çok iyi olduğunu söyledi.


 BAŞKAN BAHÇEYE İNDİ
 
Trabzon Ticaret Borsası meclis başkanı Sebahattin Aslantürk, ‘Fındık bahçesindeki mahsülü yerinde kontrol etti ve çiftçilerimize kaliteli fındık istiyorsak fındıklığa Fındık toplama zamanından öncede inmek ve İlaçlama yapmak zorundasınız’ dedi.



 ZORLUOĞLU ECZACILAR GÜNÜNÜ KUTLADI
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu eczacılar günü dolayısıyla yayımladığı yazılı basın açıklamasında, ‘İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte eczacılarımızın göstermiş olduğu üstün sabır ve başarıyı Taktir etmemek mümkün değildir’ dedi.



 7 BİN TEST ÖNEMLİ
 
Trabzon da Kovid-19 krizi sonrasında 2 ayda 7000 kovid-19 testi yapılırken 350 pozitif hasta çıktı ve halen 30 hastanın tedavi gördüğü belirtiliyor.



 REHAVETE GEÇİT YOK

Trabzon’da semt pazarlarında polis ve zabıta sosyal mesafeyi korumaları temizlik ve hijyene  dikkat etmeleri konusunda pazar esnafını sürekli uyardı. Uymayanlara ise cezai müeyyide uyguladı.


 
VALİ FABRİKAYI GEZDİ
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Beşikdüzü Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Belediye Başkanı Ramis Uzun ve TTSO Yönetim kurulu başkanı Suat Hacısalihoğlu Türkiye’nin dalındaki en büyük ihracatcısı Şerbetli gıda ambalaj ve nargilelik tütün mamulleri fabrikasını gezerek yönetim kurulu başkanı Kamil Kutlu’dan tesisler ile ilgili bilgi aldıktan sonra Üretim ve İstihdama katkıda bulunan tüm işverenleri kutlayıp tebrik etti.



BİNAY'DAN KAN BAĞIŞINA DESTEK
 
Trabzon ve Yomra'nın sevilen siması Cevdet Binay, Kızılaya kan bağışında bulundu. Önceki akşam iftardan sonra Meydan Parkındaki AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen kan bağış kampanyasına destek veren Binay, can kurtarmak için herkesi kan bağış kampanyasına destek vermeye davet etti. Binay, "Hayat ortak alanımızdır. Ülkemizde günlük 9 bin olan kan bağışlarımız 2 binlerin altına düştü. Stoklarımız da KOVİD 19 la mücadele nedeniyle 50 binlerde, bunun 100 binlere yakın olması gerekir. “Kan labaratuarda yapılamayan bir doku,ancak bir insan bir başkasına bağışlarsa o insan hayata tutunabiliyor. O zaman Kızılay'a kan bağışlayalım" dedi.



TRABZONLU VALİ KAYYUM ATANDI
 
İçişleri Bakanlığı'nca, Siirt Belediye Başkanı HDP'li Berivan Helen Işık ile aynı partili Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül görevlerinden alındı. Siirt'e Trabzonlu Vali Ali Fuat Atik, Baykan'a Kaymakam Mehmet Tunç, Kurtalan'a ise İhsan Emre Aydın, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi. Görevlendirmenin ardından belediye binalarının çevresinde polis güvenlik önlemi aldı.



BAŞKAN EKİM’DEN TAZİYE MESAJI
 
Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim, evinde kalp krizi geçirerek vefat eden Belediyemiz Hukuk İşleri Müdürü Osman Mumcu için taziye mesajı yayınladı.

Başkan Ekim mesajında üzüntüsünü dile getirerek şunları kaydetti: "Belediyemiz Hukuk İşleri Müdürü Osman Mumcu’nun vefatının derin üzüntüsü içerisindeyim. Merhum Osman Mumcu’ya Allah’tan rahmet, Ailesine ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Belediye camiamıza başsağlığı ve sabırlar dilerim. Başımız sağ olsun”


 
BAŞKAN SEVİM’DEN GÜNNAR’A TEŞEKKÜR
 

S.S. Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar'a teşekkür etti. Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, Günnar'ın geçen akşam katıldığı canlı yayında Akçaabat-Trabzon minibüslerini örnek göstererek tebrik etmesine teşekkür ederek, "Sayın vekilimizin bizleri canlı yayında örnek göstermesi kooperatif başkanı olarak beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Kooperatif üyeleri olarak kendisine teşekkür ediyoruz.  Toplu taşımanın önemini vekilimiz canlı yayında herkese söyledi. Bizler de araçlarımızın dönüşümü ile ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. En yakın zamanda araçlarımızı otobüse dönüştüreceğiz inşallah" dedi.


 
CAMİLERİN AÇILIŞ GÜNÜ BELLİ OLDU
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sahur programı nedeniyle katıldığı bir canlı yayında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ibadete kapatılan camilerin, 12 Haziran'da yeniden ibadete açılacağını açıkladı.Erbaş, namazların avluda kılınacağını söyledi. Bu durumda gelecek 4 haftada Türkiye'de cuma namazı kılınmayacak.
 
Editör: TE Bilisim