KARADENİZ DOSTLUĞU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize ziyaretlerini Rizespor kaşkolu takınca AK Parti Trabzon milletvekilleri Dr. Adnan Günnar ve Av. Salih Cora, İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve Artvin İl Koordinatörü Haydar Revi siyaseten Rizesporlu oldu.

BAŞHEKİM UYSAL’IN ACI GÜNÜ

Of Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şaban Uysal’ın annesi Halime Uysal hayatını kaybetti. Uysal bir süredir tedavi görüyordu. Anne Uysal, dün Çaykara’da düzenlenen cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Of Devlet Hastanesi Personeli ve çok sayıda seveni katıldı. Bizde Halime Uysal’a Allah’tan rahmet, Şaban Uysal ve ailesine sabır dileriz.

ÜÇ YENİ PROGRAMA ONAY

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Trabzon Üniversitesi (TRÜ) Tonya Meslek Yüksekokulu bünyesinde üç yeni programın açılmasına onay verdi. Trabzon Üniversitesi Rektörlüğünün, Tonya Meslek Yüksekokulu bünyesinde program açılmasına ilişkin teklifi YÖK tarafından değerlendirilerek Çocuk Gelişimi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri isimli programların açılması uygun görüldü. Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada Tonya Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni programların açılmasına ilişkin YÖK’e yapılan teklifin olumlu sonuçlanmasının son derece memnuniyet verici olduğunu belirterek, “YÖK tarafından teklifimiz üzerine açılmasına onay verilen yeni programlarımıza öğrenci alımına ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Üniversitemizin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını düşündüğüm yeni programlarımızın başta Üniversitemiz ve öğrencilerimiz olmak üzere, Tonyamız, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu memnuniyet verici kararın alınmasında başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç Bey ve kurul üyeleri olmak üzere emeği ve katkısı bulunan herkese gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

MEVSİMLİK İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, toplam 600 mevsimlik işçi alımına ait engelli ve eski hükümlülere ait 100 kişilik kadro için alımların geçtiğimiz aylarda yapıldığını, emekli olan işçilerin yerine yaklaşık 500 kişinin alınması için yürütülen çalışmaların da mart ayında tamamlanarak işçi alımına çıkacaklarını söyledi. Alim, mevsimlik işçilerin ÇAYKUR'un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'daki fabrikalarında 2021 yılı yaş çay sezonundan itibaren istihdam edileceğini kaydetti.

 “SİZ TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVARLARSINIZ”

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, tepki gösterdi. Başkan Bekar, “PKK’ya PKK diyemeyen, 13 silahsız, savunmasız insanımızı katleden ve buna sesiz kalan Avrupa’ya, ABD’ye ve diğer devletlere lânet olsun. Sizin adaletiniz, sizin insan hakları savunuculuğunuz, sizin medeniyetiniz yerin dibine batsın. Siz nesiniz? Siz kimsiniz? Siz nasıl bir mahluksunuz? Siz terörü destekleyenler olarak, tek dişi kalmış canavarlarsınız. Lânet olsun sizin anlayışınıza. Hepinizin canı cehenneme.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim