Trabzon Büyükşehir Belediye bayramlaşması sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanına gelen bir vatandaş İstanbul’da tefecilerin kendisini tehdit ettiğini borç aldığı kişilerin borcun çok kat kat üstüne olan işyerine çökmek istediklerini yani iş yerinden almak istediklerini belirterek “sayın bakanım ne olur beni kurtarın ekmeğimi elimden alacaklar. %25 faizlen borç almıştım fakat şimdi çıkışamıyorum ve binamı elimden almak istiyorlar bana yardım edin” dedi. Bunun üzerine bakan Soylu danışmanlarına talimat vererek “kimmiş bu vatandaşa çökmek isteyenler bulun bakalım bizde devlet olarak başlarına çökelim” dedi.
 
Maganda Olmayın
 
Trabzon’da Kurban Bayramı dolayısıyla şehir merkezinde dün yoğunluk yoktu. Hem insan hem de araç trafiği de az seviyedeydi. Kurbanını ya köyünde ya da kurban kesim yerlerinde kesenler oldu. Fakat dikkatinizi çekmek istediği bir konu var. Özellikle köylerde bayram dolayısıyla silah sıkanlar var. Gerçek veya kuru sıkı fark etmez, kendi kendine deşarj olmaya çalışan vatandaşlar çözümsüz bir soruna neden olabilir. Düğünlerde bu tip olaylarla yaşanırken Trabzon’da köylerde de silah tutkunları silahlarıyla havaya ateş ederken dikkatli olmalı ve bu işi yaparken de çok önemli bir iş icra ediyormuş gibi çekip sosyal  medyada paylaşmaları yeni nesil için çok da güzel bir şey olarak görünmüyor. Bizden uyarması tek kurşunla bayramınız zehir olabilir aman dikkat edin!
 
MDP’nin Trabzon Başkanı Kim Olacak?
 
Meral Akşener’in oluşumu olan Merkez Demokrat Parti şu sıralar Türkiye gündemini meşgul eden en büyük konu olarak göze çarpıyor. MHP’den ihraç edilen Meral Akşener ve Koray Aydın’ın oluşturduğu yeni parti için 81 ilde fizibilite çalışmaları başlatıldı. Trabzon için özel hazırlanan parti için 6 isim gündeme düşmüştü. Bu isimler Ali Sağır, Muhammet Erkan, Ahmet Ömeroğlu, Hüseyin Kıran, Şükrü Kuleyin ve Hüseyin Örs’tü. Kulislerde konuşulan iddialara göre konuyla ilgili Hüseyin Örs ile prensipte anlaşmaya varıldı fakat bunu kimseyle paylaşmaması özellikle rica edildi.
 
Demirkapı’da Çifte Bayram
 
Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü Grup Yolu Altyapı ve Parke Taşı Döşeme Çalışmaları tamamlanarak Bayram öncesi hizmete açıldı. Çevre Koruma Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen ve bir süre önce Çaykara Belediyesi tarafından ihale edilen Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü grup yolunun turizm amaçlı duvar, köprü ve altyapı ile doğal küçük parke taşı döşeme çalışmaları Demirkapı mahallesi girişine kadar bayram öncesi tamamlanarak yol hizmete açıldı. Yolun tamamlanmasıyla birlikte, Demirkapı ve Arpaözü mahallesinde yaşayanlar ile Yedigöller bölgesine giden turistler çifte bayram yaşadı.
 
AK Parti’de Yeni Görevlendirmeler
 
 Ak Parti Rize İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı İshak Alim’in AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresinde Merkez İlçe Başkanı seçilmesiyle boşalan Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığına Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı tarafından Seçim İşleri Başkanı Ali Haydar Er, Er’den boşalan Seçim İşleri Başkanlığına ise İl Yönetim Kurulu üyesi Adem Yıldız getirildi.
 
Özlenen Fotoğraf
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon AK Parti Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğu, Muhammet Balta ve Salih Cora, CHP Trabzon Miletvekili Haluk Pekşen, MHP İl Başkan Yardımcısı Kerim Eroğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bürokratlar, siyasiler, kamu kurumları ve STK’ların yöneticileri ile vatandaşlar hazır bulundu. Bayramlaşma töreninde Milletvekilleri ve Teşkilat başkanlarının güler yüzlü pozları törene renk katarken, törende yapılan esprili muhabbetler vatandaşları gülümsetti.
 
Trabzon’da Bir İlk
 
Trabzon'un Ortahisar İlçesi Atatürk Alanı'nda AK Parti Trabzon İl Başkanlığı halk bayramlaşması bir ilke imza atıldı. Ramazan Bayramında başlatılan halk bayramlaşması Kurban Bayramında da devam etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirilen törende bir ilke daha imza atıldı. Meydan parkında yaklaşık 7 bin 500 kişiye yemek verilirken, yapılan bu organizasyon vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.
 
Editör: TE Bilisim