TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Balta, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Resmi Gazetede yayımlanan kararla ile Trabzon Üniversitemiz bünyesinde Kur'an-ı Kerim Araştırmaları ve Kıraat İlmi Enstitüsü, Avrasya Üniversite’mizde ise İletişim Fakültesi kurulmuştur. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında Trabzon'umuza büyük katkılar sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

MUMCU TÜİK’TE

Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü Ali Arancı’yı ziyaret eden AK PARTİ il başkanı Sezgin Mumcu Kurumun çalışmaları ile ilgili bilgi aldıktan sonra ‘teknoloji çağına ayak uydurdunuz sizleri yürekten kutluyorum’ dedi.

ÖNCE COŞKU SONRA HÜZÜN

Beşikdüzü Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ve Belediye Başkanı Ramis Uzun önce 19 Mayıs’ın 102.yılını kutladılar ve ardından bir gün sonra Mayıs 7’sinde deniz kazasında yaşamını yitiren 38 vatandaşımızı andılar ve Denize ‘Unutulmadınız’ çelengi bıraktılar.

BİSİKLETTE BİR BAŞKAN

Trabzon'un Araklı İlçe Belediye Başkanı Recep Çebi, ilçenin turizm harikalarından Pazarcık'da bisikletle turladı. Gençlerle birlikte bisiklet sporunun önemine vurgu yapan başkan Çebi, "Dünyanın en güzel doğa harikalarından biri Pazarcık'dayız. Gençlerle doğa ile iç içe bir seyahat gerçekleştirdik. Hem sosyal farkındalık oluşturduk hem de sağlığa pedal çevirdik" dedi.

 “BAKANIMIZIN YANINDAYIZ”

Of Hayrat Derneği ve Vakfı Yönetim Kurulu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek verdi. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Vakfı olarak son dönemde Devlet Adamlarımıza yönelik saldırı ve itibarsızlaştırma operasyonlarını ve başta hemşehrimiz, Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu nezdinde olmak üzere, bu coğrafyaya hizmeti öncelik almış bütün üst düzey Bakanlarımıza ve hemşehrilerimize yapılabilecek olan olası itibar suikastlarını kınıyor ve şiddetle karşı çıkıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

VİZYON PROJE ELE ALINDI

Trabzon’un vizyon projelerinden biri olan Arsin Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi yatırımıyla ilgili değerlendirme toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleşti. Yatırım Adası Projesi hayata geçtiğinde binlerce kişi istihdam edilecek ve proje ekonomiye dev katkı sunacak.

GENÇLERLE BİR KAHVE

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları, gençlerle buluştu. Yaptıkları projeler büyük beğeni toplayan Kadın Kolları gençlerle bir araya geldi. Başkan Meryem Sürmen, “Gençler Bi’Kahve İçer Miyiz? AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları organizasyonuyla,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla lise ve üniversite öğrencisi gençlerimizle kahve ve piknik sandalyelerimiz eşliğinde bir araya geldik. TEKNOFEST İstanbul’da Trabzon’a ‘Havalı Bilyali’ tasarımıyla birincilik getiren yine aynı ismi taşıyan ekip harika işler yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Deneyimlerini, başvuru süreçlerini, hayallerini ve  ekip ruhunu bizlere anlatan Emine Şahin ve Eymir Yayla’ya çok teşekkür ederiz. Her ikisi de Henüz 10. Sınıf öğrencisi. Ama hayata bakış açıları, motivasyonları ve ders niteliğindeki söylemleriyle kendilerine hayran kaldık. Yolunuz açık olsun gençler Maşallah size.”

 “ÖZYANIK ÖZÜR DİLEMELİ”

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çocuk katili Netanyahu’ya benzeten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Rize ziyaretinde tepki gösteren Rizelilere çapulcu diyen İYİ Parti Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık’ı hemşehrilerinden özür dilemeye davet etti. AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İYİ Parti Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık’ın sözlerinin bir bayan nezaketine hiç yakışmadığına vurgu yaptığı sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bebek katili Netanyahu’yu -ne hikmetse Rize ziyaretinden 2 gün önce- aynı kefeye koyacaksınız. Buna demokratik tepki gösteren hemşehrilerimize il dışından getirdiğiniz kişiler ve koruma ekibiyle galiz küfürler yağdırıp, barbarca saldıracaksınız. Sonra da Rizeli hemşehrilerimize çapulcu diyeceksiniz. Kimlerin kimleri nerelerden toplayıp getirdiği görüntülerde çok net görülüyor! Olmadı sayın başkan, hiç olmadı! Bir bayan nezaketine hiç yakışmadı. Hemşehrilerimizden özür dilemeni bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim