‘Kamuoyunca bilindiği üzere, Futbol Kulüplerimizin borçlarının aşırı derece artması ve mevcut durumun UEFA kriterlerine uyum sağlamaması nedeni ile 2019-2020 sezonu başında, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nda değişiklik yapılmış, Süper Lig kulüpleri ile Türkiye Bankalar Birliği arasında protokol imzalanarak kulüp borçların yeniden yapılandınlması yoluna gidilmiş, harcama limiti ise gelirlerin % 30'u olarak belirlenmişti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Nihat Özdemir tarafından zaman zaman yapılan açıklamalarda kuralların sıkı sıkıya uygulanacağı belirtilmesine rağmen, kulüplerin genel bir talebi olmadığı halde harcama limitleri TFF tarafından yapılan talimat değişikliği ile % 40'a çıkarılmıştır.  
 
Söz konusu Talimat değişikliği ile TFF kendi kendisi ile çelişmiş, sezon başında  talimatlara uygun davranan kulüpler aleyhine eşitsizlik yaratınıştm Bu değişiklik Hukukun Evrensel Ilkelerine, eşitlik ilkesine ve hukuki gtivenirlik ilkelerine de aykırıdır.. Trabzonspor Kulübü tarafından talimat değişiklinin iptali için TFF Tahkim Kuruluna başvuru yapılmış olup, Baromuzca Trabzonspor'un tavrım doğru buluyor ve destekliyoruz. Tahkim Kurulunu hukuka uygun karar vermeye ve adil olmaya davet ediyoruz.’
 
Bayraktar’ın ‘Özel’ Cevabı
 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştireyim derken baltayı taşa vurması özellikle sosyal medya kanallarında ciddi tepki topladı.

Baykar Teknik Müdürü hemşehrimiz Selçuk Bayraktar, kendisini hedef alan CHP’li Özgür Özel’e sosyal medya hesabından cevap verdi. SİHA ve İHA üretiminden sonra şimdi de Akıncı TİHA daha sonra da insansız savaş uçağının geleceğini söyleyen Bayraktar, “Milletin vekili sıfatlı birisi terörle mücadelede ve teknolojik gelişmede ülkemizde çığır açan bu işten neden rahatsız olur?” dedi. Bu açıklamanın ardından Bayraktar’ taraflı tarafsız her çevreden tebrik mesajı yağarken, azimle çalışması yönünde ifadeler kullanıldı.
 
Kazanın Düşündürdükleri
 
Önceki gün Akçaabat’ta yaşana çok ölümlü trafik kazası ders almadığımızı bir kez daha gösteriyor. Çok sayıda yolcu Akçaabat dolmuşlarıyla ilgili şikayetlerini dile getiriyor.

Bazı vatandaşlar polise ihbarda da bulunuyor. Denetim, denetim, denetim ve ağır yaptırımlar. Zira başka çözüm görünmüyor. Akçaabat’tan yazan bazı vatandaşlar kaza sebebiyle ilgili şu ifadeleri kullanıyor: Hız. Dolmuşların aniden durup yolu terk etmeden yolcu alması ani kalkışları,yolun ortasındaki ani duruşları,fazla yolcu almaları. Yolun Türkiye-Gürcistan yolu olması artık trafiğe ve yoğunluğa cevap vermemesi acilen Güney çevre yolu yapılarak Darıca’dan yıldızlı tünele bağlanıp şehir içi yolu rahatlatılmalıdır...Bunun son olmasını diliyoruz…
 
Öztürk’le Sabah Sohbeti
 
MHP’nin Trabzon il eski Başkanı Muhammet Öztürk ile dün sabah Semerciler başında karşılaştık. TAKA Gazetesi’nin yen ofisini ilk kez ziyaret geldi. Dava arkadaşı Şevki Çubukçu ile birlikte idi. Kahve içtik. Siyaset konuştuk. Ülke gündemine yönelik şunu ifade etti:

Sabah erken saatlerde kalktım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Guala Lumpur’da canlı konşuma yapıyor. İslam dünyasına sesleniyor ve birlik olalım diyor. Türk ve İslam dünyası birlik olmalı. Erdoğan buna çalıştığı için de onu devirmek istiyorlar. Şimdi Diyelim millet ittifakını yıktılar. Ne yapacaklar, neyi nasıl paylaşacaklar? Millet ittifakını yıkmak isteyen partilerin tamamı birbirine fikren zıt isimler veya liderler. Doğru Türkiye’de bazı sıkntılar vardır. Ama AK Parti ile MHP’nin birlikteliği bu sıkıntıları aşmak için bulunmaz bir ittifaktır.’

Ortahisar İçin Aday Olacak
 
MHP’nin yaklaşan Ortahisar seçimi için Orhan Bal aday olacağını açıkladı.

Mesajı ise şöyle: ‘Trabzon MHP Ortahisar İlçe Başkanlığına yapılacak kongrede aday olacağim. Sayın İl Başkanız  Bekir Sıtkı Tarım’ın çağrısına aynen uyacağım. Önce genel merkeze kendimi anlatacağım. Niye, neden aday olacağımı, neleri yapabileceğimizi. Nelerin eksik yapıldığını anlatacağım. Ondan sonra önce İl başkanımıza ve gerekirse İl yönetim Kuruluna. Sonra gelmiş geçmiş il Başkanlarına. Gelmiş geçmiş ilçe Başkanlarına kendimi anlatıp desteklerini İsteyip taktiri onlara bırakacağım. Ben bu partimizin her kademesinde görev hiç bir zaman partimizi terk etmedim. İl Baskan Yardımciliği olarak görev yaptım.  İlçe Başkan Yardımcılığı olarak görev yaptim. Belediye Meclis Üyeliğine Cevdet Saral Başkanla aday oldum. Kaymaklı  Mahallesi Mahalle Teşkilat Başkanlığını Yaptım. Şimdi Ortahisar Ilçe Başkanlığına aday  olup Demokrasinin gereğini yerine getireceğim. Takdiri Saygı Değer Delegeye Bırakacağım. Partimiz Birlik Beraberliğe ihtiyacı Var. Seçim Sürecinde Herkese Gideceğim Her Eli Sıkacağım.’
 
Beşikdüzü’nde Pastalı Mesaj
 
AK Parti Beşikdüzü İlçe Teşkilat Mensupları ve partililer İlçe Başkanı Ahmet Gören’e sürpriz bir doğum günü kutlaması yaptılar. Doğum günü pastasının üzerine ,“Göreviniz daim, yaşınız uzun ve sağlıklı olsun” yazısını yazarak yaklaşan ilçe kongresi öncesinde başkanlarının yanında olduklarının mesajını verdiler.

Yapılan sürpriz karşısında oldukça duygulanan AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Gören sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Bu akşam hayatımın en güzel akşamını yaşadım belki de. Doğum günüm vesilesi ile bu güzel sürpriz kutlamayı tertip eden Kadın kolları Başkanım Canan Kurucu ve yönetimine, yönetim kurulu arkadaşlarıma, Gençlik Kolları Başkanım Yasin Terzi ve yönetimine, sevgili aileme emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
 
Hayırlı Olsun Dediler
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Belediye Meclisi Üyeleriyle birlikte, Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Merthan Çelikdağ’ı ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerini ilettiler.

Ziyaret sırasında konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Vakfıkebirimizin asayişi, insanlarımızın huzur içerisinde yaşaması ilçemizin gelişmesi için büyük önem taşıyor. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada ilçemizin huzur içerisinde olması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yeni Emniyet Müdürümüz genç, hizmet aşkı ile dolu ilçemizi tanıyan bir kardeşimiz. Başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Yeni görevi hayırlı olsun” dedi. Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Merthan Çelikdağ ise Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Belediye Meclisi Üyelerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.
 
Metin Kul’a Geçmiş Olsun
 
Arsin Belediye Meclis üyesi, Fındıklı Belde Belediyesi eski Başkanı Metin Kul sevenleri endişelendi. Halkla her gün iç içe olan onların sorunlarını çözmek için çabalayan Başkan Kul geçtiğimiz günlerde evinden çıkarken aniden yere yığılarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkikler ve MR sonucunda Başkan Kul’da bel fıtığı tespit edildi. Doktorların kontrolleri sonucu fizik tedavisine başlayan Metin Kul özel bir hastanede 3 hafta tedavi görecek. Başkan Kul’a geçmiş olsun dileklerimizi sunar, Allah’tan acil şifalar dileriz.
 
Uzun’dan Mesaj
 
Yıldızlı TOKİ Dolmuş Durağı Başkanı Turan Uzun, geçtiğimiz günlerde Yıldızlı’da yaşanan trafik kazasıyla ilgili başsağlığı ve taziye mesajı yayınladı. Uzun, “Yıldızlı TOKİ Durağı Başkanı ve yönetim kurulu adına, kardeş durağımız olan Akçaabat Dolmuş durağına geçirmiş olduğu kazadan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, tüm yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Bu tür vahim kazaların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz. Buradan şunu da belirtmekisteriz ki Yıldızlı’ya ekstra bir sahil yolu gerekmektedir. Bu tür kazalar camiamızı derinden üzmektedir. Tekrar yaşanmaması adına gereğinin yapılmasının taraftarıyız” dedi. 
Editör: TE Bilisim