Av. Ali Sürmen ise yaptığı açıklamada henüz kararını vermediğini bugün kararını vereceğini ve seçime girip girmediğini belirleyeceğini söyledi. Adayların ortak mesajı, “Trabzon Barosuna yakışır, güzel bir seçim olsun” yönünde…

Özbakan’da Ankara Kadrosunda  

Trabzon basınının tanınan isimlerinden, son olarak Ortahisar Belediye’sinde görev alan meslektaşımız Oğuz Özbakan, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın danışmanlığı görevine getirildi. Kendisini tebrik ediyor yeni görevinde başarılar diliyoruz.  Özbakan Adnan Günnar'ın il başkanlığı döneminde 5 yıl danışmanı olarak görev yaptı. Bu süreç sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı döneminde de Muhammet Balta'ya danışmanlık yaptı. 2 yıl da Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde proje sorumlusu olarak çalıştı.  Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta kendisini tekrar danışmanlık kadrosuna aldı.  

 ‘En İyisini Yapacağız’

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve yöneticileri, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atanan Ali Ayvazoğlu’nu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Başkan Altunbaş: “Sayın Ali Ayvazoğlu ile bir dönem çalışma arkadaşıydık. Çok kıymetli ve çalışkan bir isimdir. Rabbim kendisine hayırlı hizmetler yapmayı nasip eder inşallah.”Ayvazoğlu ise AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederek, “Trabzon ve bölge için en iyisini yapacağız” şeklinde konuştu.

Selde Islanan 105 Ton Fındık..

Trabzon Ticaret Borsası’na üye fındık tüccarlarına ait depolardaki fındıklar 21 Eylül’de meydana gelen sel felaketinde su altında kalmışlardı. TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Oltan Gıda ile sudan olumsuz etkilenen fındıkların kurutulması için anlaşma yaptıklarını belirterek, “Mevcut 12 kurutma makinesinde yaklaşık 105 ton fındığın su baskını sonrası nemleri ölçülerek kurutulmuşlardır” dedi.

Demir Bilgilendirecek

Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası'yla ilgili olarak bugün saat 10.00’da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyecek. Demir’in önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Geçmiş Olsun Dediler

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek yaşanan sel felaketi dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ziyaret sırasında konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, “Büyükliman Yöremiz çok büyük bir sel felaketi yaşadı. Bizler Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak sel felaketinden zarar gören ilçelerimizi ziyaret ederek hem yaşanan afetin zararlarını yerinde görmek hem de geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istedik” dedi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise bu anlamlı ziyaretten dolayı Başkanı Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederek, “Yaşanan felaketin ardından yaşanan doğal afetin izlerini silmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Uzun’un Acısı

CHP Trabzon eski İl Başkanı Güzide Önsel Uzun'un kuzeninin oğlu Zafer Levent Önsel yaşamını yitirdi.  Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde hayatını kaybeden Zafer Levent Önsel'in (30) ailesi, bir yandan evlat acısı yaşarken diğer yandan çocuklarının organlarının başka yaşamlara umut vermesiyle teselli oluyor.  Levent Önsel'in cenazesi, dün Ordu'da defnedildi.   

Çaykaralı Rektör Temiz Çıktı!

  
Çaykara’lı İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü iken 15 Temmuz FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde tedbir ve soruşturma nedeniyle görevden uzaklaştırılan Prof. Dr. İsmail Yüksek ile ilgili mahkeme kararını verdi. Yüksek hakkındaki suçlamalar düştü. Tedbir ve soruşturma amaçlı açığa alındıktan sonra iadeyi itibar nedeniyle yeniden göreve iadesi gündeme gelen Trabzonlu Rektör İsmail Yüksek´in bir üniversiteye yeniden rektör atanarak onurlandırılacağı da gelen bilgiler arasında.

 ‘Gizli Kapaklı Kalmasın’

Trabzon Eski Belediye Başkanı, ve eski milletvekili Asım Aykan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Aykan, “Lozan, kimine göre Zafer, kimine göre hezimet. Gerçek ne,100.yılı(2023) ne anlama geliyor. Bütün bunların açıkça konuşulması zaman'ı geldi. Bütün belge ve bilgiler ortaya konmalı. Hiçbir şey gizli kapaklı kalmamalı. Meclis zabıtları dahil. Özellikle ülkemizi karıştırmak isteyen Haçlı ittifakının Lozan konusunda bir endişelilerimi var çok merak ediyorum. Verilmiş gizli sözler ve açıklanmayan, kamuoyundan saklanan hususlar varmı? Herhalde Milletimizin öğrenme hakkı var. Özgürce, tarihçi ve araştırmacıların, siyasilerin konuşma zamanıdır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim