AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Teşkilatı olarak Nisan Ayı teşkilat performans sisteminde yüzde 61’i alarak yerimizi koruduk.

61 bizim için önemli. 18 İlçe Kadın Kolları Başkanlarımı, İl Kadın Kolları yöneticilerimi, İlçe Yöneticilerimizi, Mahalle Başkanlarımızı tebrik ederim. Sizleri seviyorum. Güzel bir kongre fotoğrafımızı da buraya ekliyorum. Başarı ekip işidir. Bu ekip bir harika.” dedi.

TEBRİKLER BAKKAL AMCA

Trabzon'da Baklalar ve Sebzeciler Esnaf Odası bünyesinde faaliyet gösteren Bakkalım A.Ş.'ye üye bakkallar çocuklar için jest yaptı. Her zaman mahalle halkının yanında olan bakkal amcalara 'Çocuklar için göz hakkı' standı koyuldu.

 Standta bulunan çeşitli çikolata, bisküvi ve balonlar göz hakkı olarak çocuklara ücretsiz ikram ediliyor. Çocukları çok seven Bakkalım A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman, çocukların her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, "Bakkallarımıza yerleştirdiğimiz standlardan çocuklarımıza ikram yapıyoruz. Hayat paylaşınca güzel" dedi.

 “VATANDAŞIN YANINDAYIZ”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, pandemi nedeniyle uygulanacak tam kapanmada evine ekmek götürmekte zorlanacak ayakkabı boyacısı, ev temizlikçisi, çaycı gibi gündelikçi vatandaşların temel ve acil ihtiyaçlarını kapanma süresi boyunca karşılayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan tam kapanmayla birlikte evine ekmek götürmekte zorlanacak vatandaşlara yardım edeceklerini duyuran Başkan Çimen, tam kapanmada evine ekmek götürmekte zorlanacak ayakkabı boyacısı, ev temizlikçisi, çaycı gibi gündelikçi vatandaşların temel ve acil ihtiyaçlarını kapanma süresi boyunca karşılayacaklarını söyledi.

Şehriemin olarak sorumluluk almaktan geri durmayacağını ve mali tablo ne olursa olsun önceliğin bu dönemde mağdur vatandaşların yanında olmak olduğuna dikkat çeken Başkan Çimen, Gümüşhane Belediyesi olarak bu yıl pandemi nedeniyle otobüs tarifelerinden harçlar ve su faturalarına kadar hiçbir ürüne zam yapmadıklarının altını çizerek pandemiden ciddi manada zarar gören Gümüşhaneliye sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.

ÇEBİ’DEN 1 MAYIS MESAJI

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “Emeğin, alın terinin, üreterek çalışmanın gücünün kutlandığı bu günde tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını tebrik ediyor, çalışma hayatlarının ömür boyu mutlu, huzurlu geçmesi dileğiyle selam ve sevgilerimi iletiyorum.” Dedi.

 “TAM KISITLAMAYI FIRSATA ÇEVİRDİK”

Artvin Belediyesi tarafından yapılan açıklamada pandemi nedeniyle 17 günlük tam kapsamlı sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevrildiği belirtildi. Belediye, “Şehrimizin en yoğun caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi’nin alt yapı çalışmalarına başladık.” açıklamasında bulundu.

Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Cumhuriyet Caddesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu kapsamda; Artvin Belediyesi Fen İşleri, Türk Telekom, Doğalgaz ve ÇEDAŞ tarafından eş güdümlü bir şekilde alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra kilit parke taşı ve kaldırım imalatlarıyla cadde yeni görüntüsüne kavuşacak. Açıklamada, “Artvin Belediyesi bu proje kapsamında; 390 metre uzunluğundaki Cumhuriyet Caddesi’ndeki kaldırımları genişleterek yaya trafiğini rahatlatacak, yağmur suyu hatları imalatı ile su taşkınlarını önleyecek ve caddedeki kanalizasyon hatlarında da kısmi yenileme çalışmalarını tamamlayacaktır.” ifadelerine yer verildi.

 “FATURA YİNE VATANDAŞA KESİLDİ”

Saadet Partisi İl Başkanı Abdulkadir Bektaş Türkiye genelinde uygulanacak olan Tam Kapanma kararını değerlendirdi. Abdulkadir Bektaş; “Tam kapanılacakta esnafın durumu ne olacak? Ödenmesi gereken vergiler ne olacak? Sigortalar ne olacak? Çekler ne olacak? Kiralar ne olacak? Bütün bu soruların cevabını yapılan açıklamalarda bulamıyoruz. Esnafımız ve vatandaşımız 1 yıldır iyi yönetilemeyen salgın politikaları sonucu, hükümetin kendisine şefkat elini uzatmasını beklerken, açıklanan bu kararla hükümetin kendisine sırt çevirdiğini ve adeta kaderine mahkûm edildiğini gördü.

Şimdi esnaf ve vatandaş olmayan kemerini sıkacak, hükümet ise -vakalar düşerse eğer- çok başarılı olduk, bizleri dünya örnek gösteriyor diye beyanat verecek. Başından itibaren kötü yönetilen salgın politikasında geldiğimiz nokta içler acısı ve yürek sızlatıyor. Evine ekmek götüremeyen vatandaşın, kirasını ödeyemeyen esnafın, açlık sınırının altında olan ücretini alamayan işçinin, tarım yapamayan çiftçinin, 1 yıldır fedakârlık yapan ve gece gündüz hizmet veren sağlık çalışanlarımızın feryadı duyulmuyor. Feryadı duyulmamışken şimdi de elinde en son ne kaldıysa onu da harcaması isteniyor. Fedakârlık yapması gerekenler, açıklanan bu tam kapanma ile vatandaşın kefen parasına göz dikiyor” dedi.

 “İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ, ÖNEMLİ BİR MİSYONUN ÖNCÜLERİDİR”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Şenlikoğlu mesajında:

 “İşçilerin birlik ve dayanışmasının kazanımı olan 1 Mayıs, işçi haklarının savunulduğu en özel gündür. Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın sembolü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, emek veren, alın teri döken tüm işçi ve emekçilere kutlu olsun” dedi. Başkan Şenlikoğlu şöyle devam etti: “Her zaman söylediğimiz gibi bizler için alın teri ve emek en yüce değerdir. Çünkü bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahibiz. Her türlü şartta emek veren işçi kardeşlerimizin sadece yılın belli bir gününde değil, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Bu önemli gün, üreten, çalışan, katkı sunan emek ve alın teri dökenlerin günüdür. Fabrikalarda, tarlalarda, yer altında, zor şartlarda ekmeğini helalinden kazanan, nasırlı ellerin günüdür.

Memleketine, milletine, ailesine, ekonomik destekte bulunmak, ülkesinin kaynaklarını işler hale getirmek, devletin devamlılığına katkı sunmak adına beden gücü ile çalışan işçi kardeşlerimiz, önemli bir misyonun öncüleridir. Üretmeden gelişmenin mümkün olmadığı, acımasız rekabetin dünyada sürekli ivme kazandığı bu zamanda, işçi sınıfının kıymeti unutulmamalıdır. Bizlerin de arzusu ve çalışmalarımızdaki asıl hedefimiz, çalışanlarımızın iş güvenliği ve sağlığının iyi bir derecede olduğu ortamlarda çalışmalarıdır. Yerel yönetimler olarak bizler de bu noktada üzerimize düşenleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Gönül isterdi ki, 1 Mayıs’ı meydanlarda kutlayalım, ancak koronavirüs buna engel oldu. Fakat inanıyorum ki, tedbirlere uyarak yakın zamanda pandemi durumundan kurtulacağız. Bu günler yakındır. Bu duygu ve düşüncelerle, emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim