Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Yeni yılın son gününde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Selahattin Aydınlı’nın jestine muhatap olduk. Sabah saatlerinde börek hem de baklama ile Basın emekçilerine güzel bir jast yaptılar. Aydınlı ve ekibine teşekkür ediyor. Yeni yılın sağlıkla ve başarılı geçmesini temenni ediyoruz.

ŞENGÜN'E ZİYARET

Trabzon'un Araklı ilçesinde faaliyet gösteren Doğupen firmasını AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ziyaret etti. Firma sahibi Doğan Şengün ve firma ekibi ile bir süre sohbet eden Cora, yaptıkları çalışmalarla kentim ekonomisine ve istihdamına sağladığı katkılardan bahsetti. Ziyarete ilçe başkanı Şaban Bıyık, belediye başkanı Recep Çebi ile Şengün'ün kuzeni, il eski başkan yardımcısı iş insanı Mehmet Aygün'de katıldı.

BAŞKANLARIN BULUŞMASI

Cumhur İttifakı Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mumin Nuhoğlu, Trabzon'da uğrak noktası olan Üstad Lokantasında buluştular. Gündemle ilgili sohbet eden başkanlar ilçeleri ile ilgili temaslarda da bulundular.

KESKİN'DEN SAYLAM'A FORMA

Ortahisar Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Keskin, kendisini ziyarete gelen Trabzon'un sevilen siması Hasan Saylam'a Trabzonspor'un formasını hediye etti. Semerciler Başı mevkiinde esnaflık yapan Hasan Saylam, inşaat mühendisi olan oğlu Ahmet Nihat Saylam ile Yusuf Keskin'i ziyaret etti. Ziyaret anısına forma hediye eden Keskin, "Hasan Basri Saylam abim ayağına sağlık . İnşaat Mühendisi Ahmet Nihat Saylam’da babası gibi dik adam . Rabbim aynı istikamette hayırlı ömürler versin" dedi.

“BU TÜRK MİLLETİNİN HAK ETTİĞİ BİR TABLO DEĞİLDİR”

İYİ Parti Trabzon İl BaşkanI Azmi Kuvvetli, yeni yıl mesajı yayımladı. Kuvvetli, “Yüce milletimize açlığın, sefaletin, her türlü bela, musibet ve adaletsizliğin yaşatıldığı 2021 yılını geriye bırakırken üzülerek ifade etmeliyim ki, her geçen yılın bir önceki yılı aratır durumda olduğunu görüyor ve yaşıyoruz. 2021 yılını acısıyla, tatlısıyla, hüznüyle geride bırakarak yeni bir yıla ulaşmak üzereyiz.  Yine üzülerek ifade etmeliyim ki, AK Parti iktidarında, özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle geçen, kaybolan ve heba edilen yılların toplamına bir yenisi daha eklenmiş, umutlar ve beklentiler bir kez daha başka bir bahara ertelenmiştir.  2021 yılı ülkemiz adına bir hüsran yılı olarak anılacaktır. 2021 yılında faiz sebep; enflasyon sonuç saçmalığı ile yaratılan ekonomik krizler vatandaşlarımızı adeta yaşamından bezdirmiş, Türk toplumu açlık, yokluk ve sefalete mahkum edilmiştir. Bu Türk milletinin hak ettiği bir tablo değildir. Ülkemizin bugünkü gidişatından endişe duyan yüce milletimiz önümüzdeki seçimlerde bu endişeyi umuda çevirecek fırsatı çok iyi değerlendirmelidir. Aksi halde geçmiş yılları mumla arayacağımız bilinmelidir. Bütün bu olumsuz manzaraya rağmen Türk milletinin umudu haline gelen İYİ Parti iktidarında bu olumsuzluklar ortadan kalkacak ve liyakatli kadrolarla aziz milletimizin geleceğe dair umutları yeşertecektir. Vatandaşlarımız İYİ bir Türkiye’nin mümkün olduğunu görecektir.  Bu duygu ve düşüncelerle, 2022 yılında adil, bereketli, çevreci ve huzurlu yarınlara ulaşmak dileğiyle Trabzonlu hemşerilerimin ve aziz milletimizin yeni yılını kutlar  hayırlara vesile olmasını Cenabı-ı Allah'tan niyaz ederim.” dedi.

“YERİN DİBİNE BATSIN SİZİN MÜLAKATLARINIZ”

Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, “AKP iktidarının 20. yılında geldiği nokta, tuzun koktuğu ve ülke yurttaşlarının kamu görevine alınmasında emek ve alın terlerinin hiçe sayıldığı bulunduğumuz bu yere ulaşmıştır. Öğretmen alımlarında KPSS’de dereceye girmek dahi artık bir kriter olmaktan çıkmış ve mülakat denilen bu garabet sistem temel belirleyici unsur haline gelmiştir. Gelinen durumda ise torpil ve kayırmacılık vahim ve kamuoyunda insanların haklı olarak isyan ettiği bir konuma evrilmiştir.“Bey çocukları bey, ırgat çocukları ırgat olmasın” şiarı, yurttaşların eşitliği temelinde yükselen Cumhuriyet’in temel felsefesiyken, torpilci kör zihniyet ise halkın çocuklarının emeklerini vicdansızca heba etmektedir.  Bu uğurda tarikat ve cemaatlerin, vakıf ve derneklerinin keyfiyetine sunulan kamu hizmetine alınma kavramı, vatandaşını ötelemiş, ayrıcalıklı zümre yaratma hevesine dönüşmüş, “liyakat” ise artık devlet aygıtına yabancılaşmış bir nitelik olarak kağıt üzerinde mahkum kılınmıştır. Eğitim-İş olarak mülakat sisteminin öngörüldüğü her düzenlemeye şiddetle karşı çıktık ve sayısız davalar açtık. Kimi davalarda yargının da kısmen bu soruna ilişkin bazı önlemlerin alınmasına yönelik kararları olduysa da maalesef bu garabetin önüne geçecek bütüncül bir tavır gösterme yönünde adımı da mümkün olmamıştır. Ancak yine de hukuki süreçleri işletmeye devam edeceğiz. Eğitim-İş, ötelenen ve mağdur edilen tüm yurttaşlarımıza mülakat sonuçlarına yönelik itirazlar ve davalar aşamasında hukuki destek verecek, ayrıca o mülakatlarda neler yaşandığının da tek tek peşine düşerek bu vicdansızlığı yol edinenler her kimse haklarında suç duyurusu ve idari şikayetler ile sürecin takipçisi olacaktır.” Dedi.

“ORTAÇAĞ ZİHNİYETİ DİYEREK AŞAĞILAMAYA, HAKKINIZ YOKTUR”

Türk Diyanet Vakıf-SenTrabzon Şube Başkanı Arif Gürsoy, açıklamalarda bulundu. Gürsoy, “

Milletvekili Özgür Özel; Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı ve insani değerleri öğretmek “ortaçağ zihniyeti” midir? Göz aydınlığımız olan yavrularımıza Allah’ı, Kur’an-ı, Peygamber Efendimizi ve güzel ahlakını anlatmak  “ortaçağ zihniyeti” midir? 4-6 yaş grubundaki çocuklarımıza anne-baba sevgisini, arkadaşlarıyla birlikteliği, bütün canlılara ve tabiata karşı sorumluluklarımızı öğretmek “ortaçağ zihniyeti” midir? Daha da çoğaltabiliriz ancak, problem gerçekten üzüm yemek midir? Yoksa Diyanet İşleri Başkanlığı’mıdır? İslam’mıdır? Nedir? Varsa uygulamada görülen aksayan tarafları, düzeltilmesi için elbette söyleyebilirsiniz ve söylemeniz gereklidir. Ancak, “ortaçağ zihniyeti” diyerek aşağılamaya, köhne zihniyetli bir tavır sergilemeye hakkınız yoktur. Gidin Diyanet’in 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarını ziyaret edin, bakın bakalım hangi ortaçağ zihniyetini göreceksiniz. Bu kadar özveriyle gayret eden, kendilerine emanet edilen çocuklarımıza en güzel hizmeti sunmaya çalışan Kur’an Kursu Öğreticilerimizi incitmeyin. Görmeden, bilmeden, bakmadan sadece eleştirmek, hakaret etmek, yok etmek ne size, ne ülkemize ne de milletimize bir şey kazandırmaz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim