İadeyi ziyarette bulunan ve derneğin çalışmalarını yakından takip eden Özdemir ve Gürsoy Şube Başkanı Gazi Ahmet Tezcan‘a çalışmalarında kolaylıklar dileyerek, dilek ve temenni defterine düşünceleri yazdı.  Şube Başkanı Gazi Ahmet Tezcan “Arsin Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza bizleri ziyaretlerinden dolayı şahsım ve Derneğimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Özdemir ve Gürsoy, ilçeye yeni tayin olan öğretmenler ve emekli olan öğretmenler ile düzenlenen yemekte bir araya geldiler, ‘ilçemizin evlatlarının eğitimine katkıda bulunanlara minnettarız’ dediler. Daha sonra Başkan Gürsoy Şehidimiz İsmail Şebelek'in anne ve babasını ziyaret etti.

BALIKLAR BAŞKANDAN

Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, hafta sonunu yaylada doğa ile iç içe geçirdi. Evde sobasını yaktı, bakır tavasında alabalıkları pişirdi. Doğaya karşı çayını yudumlarken, sadece huzuru düşündü. Yoğun ve stresten uzak hafta sonu bol bol enerji topladı. Koçhan, “Sobam , bakır tavam ve alabalıklarımla…” kelimeleri ile de fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

 “SANDIK GELSİN AKP GİTSİN”

Cumhuriyey Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu zamlara vurgu yaptı. Hacısalihoğlu, “Simite zam, suya zam, şekere zam, otogaza, akaryakıta zam, harçlara zam,  elektriğe  doğal gaza zam. Yerelden genele zam yağmuru. Yönetemiyorsunuz. Sandık gelsin AKP gitsin.” dedi.

 ‘KARDEŞ ODA’ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası arasında "Kardeş Oda" protokolü imzalandı. Elazığ TSO Konferans Salonunda düzenlenen törenle, Elazığ TSO ile Rize TSO arasında Kardeş Oda protokolü imzalandı. İmza törenine, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile her iki odanın meclis üyeleri katıldı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu'da, "Elazığ'a ilk kez geldik. İlin çok zengin olan tarihi birikimi ve yerel zenginliklerini yeni keşfettik. İnanıyorum ki, benim gibi bir çok arkadaşımda ilk geliyorlardır. Oysa Rize ile Elazığ arası 550 kilometre civarında. 5-6 saatlik mesafede olan iki iliz ancak zenginliklerimizi paylaşabilmiş değiliz. Başkanı dinlerken bu kentin ne kadar derin bir kültüre ve sahip olduğu onlarca değere sahip olduğunu bir kez daha keşfettik. Keza Rize de öyle. Hem turizm hem de Kafkaslara açılan ülkemizin kapısı konumunda. İnşallah bu protokol ile hem ekonomik hem de kültürel işbirliklerimizi Asilhan Başkanın da ifade ettiği gibi dosyalarda bırakmayacağız" diye konuştu.

USTAOĞLU’NA ZİYARET

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ve İl Jandarma Komutanımız Albay Adem Şen, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI!

Trabzon Çalışma ve Kurumu (İŞKUR)İl Müdürü İbrahim Büyük, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından“engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları” için hazırlanacak projelere destek verileceğini açıkladı. Başvurular 3 Aralık 2021 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden onlineolarak başvuru yapılabilecek. Proje başvurularına yönelik açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İbrahim Büyük 2022/1.Dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Proje başvurularının başladığını, proje başvurularının 3 Aralık 2021 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden online olarak yapılacak.

İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvurularının kabul edilmeyeceğini belirttiBu doğrultuda projelerden faydalanmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin kurumumuz web sayfasında (www.iskur.gov.tr) “duyurular” başlığı altında 2022/1.Dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuru Rehberi ve Başvuru Kılavuzu doğrultusunda projelerinihazırlayabileceklerini ifade etti.

Son olarak İl Müdürü Büyük,engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 3 Aralık 2021 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gerektiğini kaydetti.

GİRESUN’UN GÜZELLİKLERİNİ TANITACAKLAR

Giresun Belediyesi, 16-21 Kasım tarihleri arasında Ankara’da Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen 'Gençlik ve Yerel Yönetimler' temalı 'Tam Bana Göre Festival' adlı organizasyonda Giresun’un güzelliklerini ve değerlerini tanıtacak.

Gençlik festivalinde konserler, tiyatro, söyleşiler, atölyeler, spor müsabakaları, Dj performansları, YouTuber buluşmaları, hediyeler, çekilişler ve çok daha fazlası yer alacak. Tüm Türkiye’den gençleri ağırlayacak festivalde Giresun Belediyesi de stant açtı. Stantta Giresun kültürü ve turizm değerleri sergileyerek ziyaretçilere Giresun’un yöresel ürünlerinden ikram edilecek. Giresun ekibi ‘Çotanaklar Ayı Burhan’ tiyatro oyunu, ‘Kitap Su ile Tablet Can’ çocuk tiyatro oyunu, ‘Yıldızlar Altında Giresun Fotoğraf Sergisi’ ve çeşitli etkinliklerle festival alanındaki yerini aldı.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Ankara'da düzenlenecek olan böylesine kapsamlı organizasyonunda Giresun adına yer alacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Giresun Belediyesi olarak davet üzerine biz de Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde olacağız. Tüm misafirlerimizi standımıza bekliyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim