URALOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Karayolları eski Bölge Müdürü ve Trabzon Belediye eski Başkan Yardımcısı Osman Sevinç Kanuni-Uğurlu kavşağındaki alt geçide eşinin adının verilmesi sebebi ile bir mesaj paylaştı: ‘Türkiye’nin ilk kadın sıcak karışım asfalt şantiye şefi, rahmetli eşim Nuriye Kurt Sevinç hanımefendi o günden beri karayollarında yüzlerce km. asfalt kaplama yaptı.

Bu işe hayatını verdi. Ve kurumu Karayolları teşkilâtı da çalışkan ve dürüst mühendisine ödülünü vefa göstererek Trabzon Kanuni yolu Uğurlu kavşağındaki alt geçite ismini vererek gösterdi. KGM Genel müdürü Abdülkadir Uraloğlu ve Trabzon Bölge Müdürü  Mehmet Aşık beyler başta olmak üzere tüm Karayolları çalışanlarına şükranlarımı sunarım.’

KİMİN KUZUSU?

Her hayvan sevilir ama kuzuların sessizliği bir başka sevilir. İşte bir kuzu ve evde yaşıyor. Bu kuzuyu evinde besleyen ise Trabzonspor kulübünün profesyonel çalışanlarından Emel Beklemiş. Tebrikler Emel’e. İnsanın insandan kaçtığı dönemde o evinde hayvan besliyor.

BERAT KANDİLİNİ KUTLADI

GÜ Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Berat Kandili olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “Mağfiret ve bereket kapılarının aralandığı, günahlardan arınmak için bir olan ve kutsal üç ayları içerisinde kutlanan Berat Kandili’ne erişmenin heyecanı içerisindeyiz. Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’ni bir kez daha bizlere yaşattığı için Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. On bir ayın sultanı Ramazan’ın müjdecisi olan Berat Kandili, Cenab-ı Allah’ın bizlere bağışlanma kapılarını araladığı mübarek bir gecedir. Bu zor zamanlarda bağışlanma ve dua kapılarının sonuna kadar açıldığı geceyi fırsat olarak görmeli, küslük ve dargınlıklarımızı bir kenara bırakıp, Cenab-ı Allah’a dua etmeli, tövbe etmeli ve tüm dertlerimize şifa için yalnızca ondan yardım dilemeliyiz. Mutluluk ve huzura ancak bu şekilde ulaşabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Berat Kandili’nin milletimizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğinin çoğalmasına, huzur, sevgi ve saygının artmasına vesile olmasını temenni eder; üniversitemiz camiasının, sevgili öğrencilerimizin, Gümüşhane halkımızın ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni en samimi dileklerimle kutlarım.”

ELLERİYLE DAĞITTILAR

CHP Akçaabat ilçe kadın kolları yönetimi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gönderdiğim montları tesbit ettikleri fakir ailelerin çocuklarına elleriyle giydirdiler.

ATMACA ANKARA’YI ARŞINLADI

AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi, iş insanı Mehmet Atmaca, Başkent Ankara’yı arşınladı. AK Parti’nin 7. Olağan büyük kongresi için başkentte bulunan Atmaca, kongreden sonra Trabzon’a dönmedi ve yakın dostlarını başkentte ziyaret etti. Pandemi nedeniyle uzun süredir ayrı kaldığı arkadaş ve dostları ile sosyal mesafeye uygun hasret giderdi.

HACIFETTAHOĞLU VEKALET EDECEK

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine Şalpazarı İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu vekalet edecek. Vakfıkebir İlçe Müftüsü Recep Şahan'ın, Artvin İl Müftü Yardımcılığı görevine atanması ve 23 Mart 2021 tarihi itibariyle de resmi olarak buradaki görevinin sona ermesi dolayısıyla, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine yeni atama yapılıncaya kadar Şalpazarı İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu vekalet edecek.

BERAT RAMAZANI MÜJDELİYOR

Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Berat Kandili dolayısı ile mesaj yayınladı. Aydın, “Borçtan, suç ve cezadan, hastalıktan kurtulmak anlamlarına gelen berat gecesini idrak edeceğiz.  Kameri aya göre Şaban ayının 14’ünü 15’ine bağlayan bu gece  Ramazan ayına 15 gün kaldığını müjdelemektedir. Bu gecede alacağımız berat belgesi ile inşallah Ramazan ayına gireceğiz ve manevi duyguların zirvesine erişmiş olacağız” dedi.

BALTA’DAN MESAJ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Balta yayımlanan mesajında, Ramazan Ayı'nın müjdeleyicisi Berat Kandil’ine ulaşmanın mutluluğu ve sevinci içinde olduklarını belirtti. Balta, “Başta milletimizin ve tüm İslam leminin Berat Kandil’ini tebrik ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu mübarek gecenin Ülkemiz ve bütün Ümmet-i Muhammed’i her türlü bela ve musibetlerden muhafaza buyurması merhamet, sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyor, Trabzonlu hemşerilerime en kalbi duygularımla selam ve muhabbetlerimi iletiyorum.”

MUHTARLAR VALİLİKTE

Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nin Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert ile Ortahisar Mahallesi Muhtarı Süleyman Kara, Vali İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret ettiler. Ustaoğlu ile makamında bir süre sohbet eden iki muhtar, mahalleleri ile ilgili de istişarede bulundular.

Editör: TE Bilisim