HALK GAZETESİ’NİN MANŞETİ
 
Bugünlerde çok tartışılan Trabzon’a demiryolu ile ilgili olarak Halk Gazetesi’nin attığı manşet önemli. 10 Eylül 1947 tarihinde Başbakanlığa atanan Trabzonlu Hasan Saka 10 Haziran 1948’de ikinci kabinesini kurdu ve 9 Ocak 1949 yılına kadar bu görevde kaldı.

O tarihte Trabzon’da yayınlanan Halk gazetesindeki manşette Başbakan Saka, Trabzon’a demiryolunun ETÜD çalışmalarının dahi yapıldığını söylüyor. Aradan yıllar geçti ve Başbakan Binali Yıldırım döneminde yine EDÜT çalışmaları yapıldı ama halen o demiryolu Trabzon’a gelmedi.
 
ANNEYE VEDA
 

Trabzonspor eski Futbolcusu Hamdi Arslan annesi Ayşe Arslan’ı kaybetti. Onu bu zor gününde AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ve dostları yalnız bırakmadılar. Allah’tan rahmet dileklerimizi iletiyoruz.
 
CHP’DEN KTÜ’YE ZİYARET         
 

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret eden CHP il başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Ortahisar ilçe başkanı Fatih Suat Oyman ile yönetim kurulu üyeleri hayırlı olsun dileklerini sunup yeni görevinde başarılar dilediler.
 
ADALET ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ  
               
Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, son günlerde bazı kesimler tarafından kendisi ve Beşikdüzü Belediyesiyle ilgili başlatılan iftira ve karalama kampanyasına sert çıkarak muhatapları ile ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Son günlerde ilçemizde, şahsımı ve belediye başkanlığımızı tahkir edici yalan ve iftiradan ibaret dedikodular sistemli bir şekilde yürütülmeye çalışılmaktadır. İlgililer hakkında cezai ve adli başvurular tarafımızda ivedilikle yapılacak olup bu çirkin ve asılsız iftiraları atanlarla yüce Türk Yargısı önünde hesaplaşacağımızı sağduyulu halkımızın bilgisine sunarız” dedi. Açıklamanın ardından Ramis Başkan’a sosyal medya üzerinden büyük bir destek verildi.
 
BAŞKAN BALTA’YI ZİYARET ETTİLER
 

Vakfıkebir’de ikinci el oto alım satımı yapan esnaflar Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek, yetki belgesi alımında yaşadıkları sorunlarla ilgili görüş alış verişinde bulundular.  Ziyaret sırasında yaşadıkları sorunları Başkan Muhammet Balta’ya aktaran ikinci el oto alım satımı yapan esnaflar yardım talep ettiler. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise sorunları not alarak çözüm için gayret göstereceğini ifade etti.
 
RİZE’DEN TRABZON’A ATAMA
 

Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne atandı. Tiryaki’nin Kocaeli’ne atanmasıyla boşalan Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi eğitim görevlilerinden Dr. İsa Onay atandı. Dr. Onay, 1983 Samsun Çarşamba doğumlu olup Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi İlahiyat Fakültesini tamamladıktan sonra aynı üniversitede Hadis Doktora okudu.
 
KTÜ’LÜ PROF İLE KILIÇDAROĞLU’NUN GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ
 

KTÜ Kültür Bilimleri Akademisi Başkanı Prof. Dr. Kemal Üçüncü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi yazdı. Üçüncüoğlu, görüşmeye dair yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Beyefendiyle Kültür Bilimleri Akademisi Başkanı sıfatımla Türkiye ve dünya gündemine ilişkin sorunları değerlendirdik. Sayın Genel Başkan dikkatli bir okur olarak akademiye, üniversiteye her zaman öncelik ve dikkat gösterdiğini belirtmeliyim” dedi.
 
ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin eylül ayı burs ve kredi ödemelerinin başladığını açıkladı.  Bakan Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, eylül ayı burs ve kredi ödemelerinin öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını bildirdi. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ödemelerin 6-10 Eylül tarihlerinde TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacağını ifade etti. TC Kimlik numarasının sonu "0" olanlar 6 Eylül, "2" olanlar 7 Eylül, "4" olanlar 8 Eylül, "6" olanlar 9 Eylül ve "8" olanlar ise 10 Eylül'de ödemelerini alabilecek.
 
OFLU MÜFTÜ KORONA’YI YENDİ
 

Of’ta koronavirüs hastalığına yakalanan Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu’nun hastanedeki tedavisi tamamlandı. Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü kampüsünde tedavi gören Kapıcıoğlu, hastalığının ilerlemesi nedeniyle bir süre yoğun bakımda tedavi gördü. Ardından servise alınan Kapıcıoğlu’nun hastanedeki tedavi tamamlandı. Müftü Kapıcıoğlu’nun tedavisinin evde devam edeceğini belirten oğlu Muhammet Kapıcıoğlu; “Hamdolsun babam Cuma akşamı itibarı ile hastaneden taburcu oldu. Tedavisi bundan böyle evde devam edecektir. Bu zorlu süreçte yanımızda olan dualarıyla gönül bağlarıyla bizlere her türlü desteği sağlayan bütün hemşerilerimize din gönüllüsü kardeşlerimize, basın mensuplarımıza, saygıdeğer hocalarımıza, alimlerimize teşekkürlerimizi şükranlarımızı ve saygılarımızı arz ediyoruz’’dedi.
 
YENİ DÜZENLEME
 
Kovid-19 salgınının kontrolüne yönelik çalışmalar kapsamında, vakaların izolasyonlarının sonlandırılması ve işe başlamasıyla ilgili süreçler, Kovid-19 Bilimsel Danışma Kurulu tarafından değerlendirilerek yeniden düzenlendi. Kurulun önerileri doğrultusunda Kovid-19 rehberinde, "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon" bölümünde değişiklik yapıldı.

Buna göre, belirti göstermeyen veya hafif vakalarda (evde izlenen veya hastanede 24 saatten kısa süre yatan vakalar) PCR pozitifse PCR alındığı günden itibaren, olası vakalarda ise semptom başlangıcından itibaren 10. günün sonunda izolasyon sonlandırılacak.
Editör: TE Bilisim