Gümrükçüoğlu, “Trabzonspor hepimizin en üst değeri. Şehrimizi tanıtan, sporda centilmenliği alın terini ortaya koyan şampiyonluğu 2010-11 sezonunda kazanan takım. Malum bir kongre yapıldı. Yeni yönetim geldi. Gerçekten sayın başkanımızın söylediği gibi diğer bütün takımlarında yaşadığı finansal problemle bizim takımımızda uğraşmak durumunda kaldı.

O zaman yapılan toplantılarda, biz büyükşehir olarak Trabzonspor kulübü kendisi hesaplar açtı. Bağış hesapları. Ben 30 bin TL bağışladım ama şunu bir vesile ile yaptım. Çağrı ve katılım vesilesiyle. Bizim 780 bin insanımız Trabzon il hudutlarında. Türkiye’de 4 milyon Trabzonspor taraftarı var.

Bura kökenli olmayıp Trabzonspor’a gönül veren futbol toplumuna değer veren taraftan kitlesi var. 4 milyon taraftarımız için bir çağrıda bulunmuştuk. Bu vesileyle onu hatırlatmanın faydalı olacağını düşünüyorum. 4 milyon taraftarımızın 50 bin tanesi 10’ar bin TL bağışlasa 500 milyon eder. Finansal problem kalmaz” dedi.
 
AKSA Yine Aksattı Vatandaş İsyan Etti


Trabzon’un her noktasını delik deşik eden AKSA, doğalgaz çalışması yaptığı alanların asfaltını dökmeyince olan vatandaşa oldu. Kentin en işlek caddesinden ara noktalara kadar eşilmedik yer kalmadı. Vatandaşlar bozuk yollarda araçlarını kırdıklarını belirterek, ‘Bu ne sorumsuzluk. Bir an önce işlerini adam akıllı yapsınlar. Bu araçların parasını onlar vermedi’ dediler. Doğalgaz çalışması yapılıp AKSA yetkililerin terk ettiği bir yer de YenicumaMahllesi Cami Sokak oldu. Çalışma tamamlanıp düzeltilmeyen yolda Ekrem Coşkun, isimli vatandaş aracı ile geçerken aracını kanala oturttu. Hem maddi hem de manevi zararı olduğuna vurgu yapan Coşkun, “İşime giderken başıma bu geldi. Hem aracımın altı gitti. Aracımda maddi hasar oluştu hem de işime gidemedim. Her türlü zararım var. Bu zararı kim karşılayacak. Bunun hesabını kim verecek” dedi.
 
Kutanoğlu Veda Ziyaretinde
 
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu veda ziyaretleri kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine atanan Kutanoğlu’a Başkan Gümrükçüoğlu  ziyaretin anısına gümüş tespih hediye etti. 

Trabzon’da görev yaptığı süre içerisinde güzel anılar yaşadığını dile getiren Kutanoğlu, “Trabzon her zaman gönlümüzde olacak” dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’da, Kutanoğlu’na Trabzon’da yaptığı hizmetlerde ötürü teşekkür ederek bundan sonraki yaşamında başarı dileklerini iletti. 
 
 ‘Zor zamanlarda olumlu kararlar’
 
BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Mustafa Arslan, Nuri Kolaylı ve Şevket Erzen tarafından yapılan açıklamada son zamanlarda yaşanan olumsuzluklara rağmen alınan olumlu kararların Türkiye’nin önünü açacağını ifade edildi. İşte o açıklama:  Bilindiği gibi ülkemiz son derece kritik ekonomik zorluklarla karşı karşıya bulunmaktadır. Gerek döviz kurundaki gerçekdışı artış, gerekse son iki yıldır sektörümüzün yaşamakta olduğu zorluklar, gazeteciliği sürdürülebilir olmaktan hızla uzaklaştırmaktadır. Doğrudan alım, işlerin birleştirilmesi, işlerin bölünerek ilandan kaçınma, acil alım ve diğer nedenlerle resmi ilanlardan kaçınma sektörümüzün can suyunda daralmaya/kesilmeye yol açmaktadır.  Hal böyle iken gazete işletmelerimizin kendi çaplarında alacakları tedbirlerin yanı sıra Basın İlan Kurumu mevzuatı çerçevesinde kimi tedbirlerin alınması da zorunluluk halini almıştır.

Bu konuyu değerlendiren BİK Yönetim ve Genel Kurulu ilk aşamada KOSGEB Nitelikli İşgücü İstihdamı Teşviki’nden yararlanan gazetelerin teşvik kapsamında istihdam edilen 2 fikir işçisini bekleme süresine tabi tutmadan, kıdemli sayılmalarını sağlayacak kararı bu gün itibari ile almış bulunuyor.

Bu kararla 3 yıl süreli programdan 50 bin liralık destekten 1 ya da 2 eleman istihdamı ile yararlanan gazetelerimizin hem nitelikli eleman istidamı özendirilmiş hem de kıdemlilik şartı aranmamak sureti ile destek etkinleştirilmiş olacaktır. Böylece İŞKUR İşbaşı Eğitimi ile birlikte KOSGEB Nitelikli Eleman Destek Programı da sistemi içinde daha anlamlı hale gelmiş olacaktır.  İkinci olarak BİK Şubesi bulunan illerde asgari kadro sayısı İstanbul, Ankara- İzmir’de 11, diğerlerinde ise 6 olarak kararlaştırılmıştır. Düzenleme Süreli Yayınlar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile birlikte vasıflı gazetelerde 4 fikir işçisi istihdamı ile benzer bir yaklaşımla ele alınmıştır.  Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve sektörümüz için daha ağır seyreden krizin hafiflemesi anlamında zamanlama itibari ile son derece önemli olan kararların basınımıza özellikle de Anadolu Basını’na hayırlı olmasını diliyoruz. Öte yandan, aynı çerçevede değerlendirilebilecek ilave tedbirler konusunda da değerlendirmeler devam etmektedir. Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri olarak kararı Genel Kurula taşıyan Yönetim Kurulu ile bu olumlu kararı alan Genel Kurul Üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz”
 
Kaybolan Para Sahibini Bekliyor
 
Trabzon’un Kemeraltı’nda  bir süre önce bulunan para sahibini bekliyor. Edinilen bilgilere göre bir süre önce bölgede bir miktar para bulundu. Bulunan para Çarşı Polis Merkezine teslim edildi. Polis merkezindeki görevliler hem belediye kanalıyla hem başka kanaldan duyurular yaparak paranın sahibini bulmak için çaba gösterdi. Ancak kimse gelip parasını arayıp sormadı. Polis ve yetkililerin bu parayı bulmak için yoğun çabası sonuç vermedi. Epey yüklü olan bu paranın sahibinin Çarşı Polis Merkezi’ne başvurması isteniyor.
 
Reşat Kasap’ın ABD resti!

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, piyasalara yönelik "spekülatifatak"a tepki göstererek, "Rize Belediyesinde ABD menşeili hiçbir ürün kullanılmayacaktır." açıklamasında bulundu. Kasap, yaptığı yazılı açıklamada, "Küresel emperyalistlerin ülkemize karşı uygulamaya çalıştıkları spekülatif atağa karşı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki ülkemizin dik duruşuna destek vermek için Rize Belediyesinde ABD menşeili hiçbir ürün kullanılmayacaktır." ifadesini kullandı. 
 
Yıldız Oğlunu Evlendiriyor
 
Trabzon’un tanınmış fotoğrafçılarından Ferhat Yıldız oğlunu evlendiriyor.

Gülay- Ferhat Yıldız ailesinin Avukat oğulları Serhat Yıldız ile Şule-Adem Doğangün ailesinin Gıda Mühendisi kızları Esra Doğangün 8 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 19.00’da Trabzon Yalıpark Otel’de düzenlenecek olan düğün merasimiyle hayatlarını birleştirecekler.

Gazetemizi ziyaret eden Ferhat Yıldız, herkesi bu mutlu günlerini paylaşmaya davet etti. Bizde Taka ailesi olarak şimdiler genç çifti tebrik ediyoruz.
 
Erdöl’ün Çağrısı
 
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, vatandaşlara başta ABD menşeliler olmak üzere tüm tütün ürünlerini boykot etme ve bu durumu fırsat bilerek sigarayı bırakma çağrısı yaptı.

Erdöl, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün "Tütün Atlası"na göre, Türkiye'deki erkeklerin yüzde 31'inin kadınların ise yüzde 12'sinin tütün kaynaklı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti. Türkiye'de her yıl 100 binden fazla kişinin sigara kaynaklı nedenlerle yaşamını yitirdiğini, 252 bin çocuk ve 14,5 milyon yetişkinin de tütün ürünü kullandığına dikkati çeken Erdöl, "Sigara içen vatandaşlarımız, her yıl 14,7 milyar dolarlık sigara yani hastalık satın almaktadır. Buna ilaveten sigaranın neden olduğu hastalıklardan kanser, kalp damar hastalığı, solunum yolu hastalıklarının ilaç ve tedavileri için her yıl 5,5 milyar dolar parayı yurt dışına ödemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Erdöl, Türkiye'deki sigara piyasasının yaklaşık yüzde 98'inin yabancı şirketlerin kontrolünde olduğunu aktararak, şunları kaydetti "Bu şirketlerin yaklaşık yüzde 70'i ABD menşelidir. Bu şirketler, aylık hane halkı harcamamızın yüzde 11'ini cebimizden almakta, ABD'deki veya dünyanın bir yerindeki hissedarlarına kâr payı olarak Vatandaşlarımızı bir yandan başta ABD menşeliler olmak üzere tüm tütün ürünlerini boykot etmeye, aynı zamanda bu durumu fırsat bilerek sigarayı bırakmaya davet ediyorum."
Editör: TE Bilisim