GENÇ’TEN KAPLAN’A ZİYARET

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon eski yöneticilerinden Oktay Kaplan’ı ziyaret etti. Kaplan’ı sahibi olduğu Üstad Pastanesinde ziyaret eden Genç, Kaplan ve beraberindekilerle bir süre sohbet etti.

TGC’DE BİR YUDUM KAHVE BULUŞMALARI

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti UNESCO (Uluslararası Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı) tarafından "Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası" ilan edilen Türk kahvesini kadın gazeteciler ile buluşturuyor.

Bir fincan Türk kahvesinin içine neler sığmaz ki’ düşüncesinden hareketle haftada bir gün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti lokalinde gerçekleştirilen ‘Bir Yudum Kahve Buluşmaları’na Trabzon’da yerel ve ulusal basında çalışan kadın gazeteciler katılıyor. Lezzeti ve keyfi için içilen, özellikle kadınlar için bir sosyalleşme aracı olarak görülen Türk Kahvesi Buluşmaları ile kadın gazeteciler çalışma hayatına kısa bir mola verip enerji kaynağı depoluyor. Türk kahvesi içerken mesleki, eğitim, iş hayatı, spor ve sağlık gibi konular konuşularak bilgi alışverişinde de bulunuyor. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde pandemi kurallarına uygun gerçekleştirilen Bir Yudum Kahve Buluşmaları’na Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ayşegül Özdoğan Yıldırım, Kadın Komisyonu Başkanı İpek Cansel Şahin, TRT Trabzon Bölge Müdürlüğü çalışanlarından Yapımcı  Zeynep  Ülkü Yılmaz ,Karadeniz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Meryem Akgün katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar günün de de kadın gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısı gerçekleştirilirken Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin basın sektöründe büyük bir özveriyle çalışan kadın gazetecilere yönelik bu tür projeleri artırması hedefleniyor. Öte yandan Kadın gazeteciler TGC Başkanı Ersen Küçük'e verdiği  destekten dolayı teşekkür etti.

BİŞKEK’TEN GELDİ AİLESİ İLE HAFTA SONUNU DEĞERLENDİRDİ

Trabzon’dan Kafkaslar’a uluslararası taşıma yapan Çavdaroğlu61 Uluslararası Taşımacılık patronu Haşim Çavdar, iş gereği yaklaşık 15 gündür Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’teydi. Orada işlerini takip etti, taşıma yaptığı Moğolistan, Kırgızistan ve Kazakistan’daki iş bağlantılarını güçlendirdi. Türkiye’nin ihracat yüklerinin varış noktasına ulaşımını zamanında ve güvenli bir şekilde teslim etmek için ekibi ile yükleme ve boşaltım alanlarını denetledi. İşlerini bitirince de Trabzon’daki şirketinin başına geldi. Ailesine de çok düşkün olan Çavdar, hafta sonunu köyünde çocukları ile geçirerek hasret giderdi.

 “EN UFAK BİR İLİŞKİSİ YOKTUR”

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “İskofya isminin bile teşkilatımız için sakıncalı olduğu bir kulübe! Bırakalım kulübün belediyenin olmasını, şayet belediye başkanı olarak destek vermek istiyorsan önce İskofya isminin değiştirilmesini sağlamasını istediğimiz Belediye Başkanımızın bu güne kadar ve bu günden sonrada kulüple hiç bir organik bağı yoktur. Spor kulübüne yaptıkları otobüs bağışından bile siyaset devşirmeye çalışıp kalleşlikten utanmayanların yaptıkları yaygara ateş olsalar yaktıkları yer kadardır. İskofya Voleybol kız takımının Çarşıbaşı Belediyemizle en ufak bir ilişkisi yoktur. Sadece İlçe Belediyesi olarak destek verilmiştir. İmamoğlu kulübe otobüs hediye etmişse bizimde yapacağımız çok bir şey yoktur.” dedi.

“ÇALIŞMALAR 4 MEVSİM SÜRÜYOR”

Giresun Belediyesi Sokak hayvanlarına yardım elini uzatmaya devam ediyor. Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik her türlü tedavi, kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarını yapan Veteriner İşleri Müdürlüğü sokaklarda yaşayan can dostların refahı için de son derece hassas davranıyor. Kentin çeşitli noktalarına su ve mama içeren beslenme odakları yerleştiren ekipler, her geçen gün beslenme odaklarının sayısını artırıyor. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, can dostların tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyerek: “Vatandaşlarımız ve hayvan severlerden gelen talep doğrultusunda şehrin dört bir yanına içinde mama ve su olan beslenme odaklarını yerleştiriyoruz. Sahipsiz sokak hayvanlarının açlık ve susuzluktan telef olmamaları için bu çalışmalarımızı dört mevsim sürdürüyoruz. Beslenme odaklarının yerlerinin belirlenmesinde vatandaşlarımızın, hayvan severlerin talepleri bizim için son derece önemli. Ekiplerimizin yaptığı keşiflerin yanında bu talepler doğrultusunda da yeni beslenme odakları kurmayı sürdürüyoruz” dedi.

 “BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN HABERCİSİ”

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Sarıalioğlu, “Nevruz’un ülkemize, milletimize bolluk, bereket, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi. Nevruz dolayısıyla mesaj yayınlayan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, mesajında şunlara yer verdi: “Bugün, baharın başladığı, doğanın uyandığı bolluğun ve bereketin habercisi olan Nevruz Bayramı. Bu anlamlı gün vesilesiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kış mevsiminin ardından bahara kapılarını açan ve Yeni Gün anlamına gelen Nevruz, barışın ve kardeşliğin habercisidir. Nevruz, Türk Milletinin nesilden nesile taşıdığı bayram meşalesi altında, Türklüğün vicdan ve ruhunda bugüne kadar özenle korunmuş ve yaşatılmıştır. Nevruz Bayramı’nda toprağın uyanışıyla birlikte duyduğumuz heyecan ve yaşadığımız olumlu değişimlerin hayatımızın her alanında devam etmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Bu güzel bayram günü vesilesiyle, Nevruz’un ülkemize, milletimize bolluk, bereket, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu duygularla başta Oflu hemşehrilerim olmak üzere, aziz milletimizin Nevruz Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: TE Bilisim