Bayrak, yaklaşık 20 gündür il genelinde yağışlı havanın hakim olmasının yanısıra bu sürede binlerce yıldırımın düştüğü Gümüşhane'de vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırdı. Yıldırımların bir insanın üstüne düşme ihtimalinin her ne kadar az olsa da imkansız olmadığını kaydeden Bayrak, yıldırım tehlikesine yapılacakları şöyle sıraladı:
 
“Yıldırımdan korunmak için sığınabileceğin bir bina veya üstü kapalı bir araç bulmaya çalış, sığınacak bir yer yoksa yere çök ve kapan. Fırtına anında açık alanlardan ve ağaçlardan uzak dur. Yıldırım düşme tehlikesi sezdiğinde dışarıdaysan, yakındaki bir bina ya da araba içerisine gir. Yıldırım düşme tehlikesi sezdiğinde pencere ve kapıları sıkıca kapat; güneşlik ve perdeleri çek. Açık arazide eğer saçın dikleşmeye başlıyorsa, derin sızlıyorsa ve çatırdama gibi bir ses duyuyorsan, Dikkat! Seni her an yıldırım çarpabilir. Yıldırım tehlikesi oluştuğunda, eğer sığınacak kapalı bir yer yoksa arazinin en alçak noktasında hemen yere çök, ayaklarını birleştirip ayak parmaklarının üzerinde dur ve başını dizlerinin arasına alarak kapan. Eğer yüksek ve düz bir yerdeysen başını mümkün olduğu kadar alçakta tut. Voltaj farkı yaratmamak için ayaklarını birleştir ve yerle temasını mümkün olduğu kadar azalt. Asla ama asla yere boylu boyunca yatma! Yıldırımın taşıdığı elektrik yere temas ettiği andan itibaren bulunduğu bölgeye yayılır. Yere yatarsan yıldırıma daha büyük bir hedef oluşturmuş olursun.”
 
Hocanın Ağabey Acısı
 
Trabzon Çarşı Camiinin Baş imamı Yusuf  Hacıhametoğlu ile Trabzon İl kültür müdürlüğünde görev yapan Turizmci Hasan Hacıahmetoğlu’nun ağabeyi Hacı Mehmet Hacıahmetoğlu yaşama veda etti.
 
Vakfıkebir merkez eski camide uzun yıllar imamlık yapan ve Yusuf hocanın din alimi olmasının yolunu açan Mehmet Hacıhmetoğlu’na Allah’tan rahmet diliyoruz. Yusuf hoca ve yakınlarına da sabır diliyoruz.
 
Ekim Teşekkür Etti
 
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim açıklamalarda bulundu, teşekkür etti. Ekim, “ Kültür, Sanat. Turizm ve Spor Şehri vizyonu çerçevesinde, Belediyemiz hizmetlerinin daha kaliteli ve etkin bir şekilde sağlanması amacı doğrultusunda, sosyal ve teknik altyapı çalışmalarına ilişkin Belediyecilik faaliyetlerinin halkımıza daha sağlıklı bir çevrede yaşama imkanı sağlaması hedeflenmektedir.
 
Sahil kesiminde yer alan Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüze  ait söz konusu hizmetlerin meskun alandan çıkarılıp uygun bir yere taşınması, bu alanın geçmişten beri sahillerden yararlanmakta olan yöre halkının ve kesinlikle turizme yönelik hizmetlerde kullanılacak alan olarak düzenlenmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda; Trabzon Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan Yaylacık Mahallesindeki taşınmazın , Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüklerimizin hizmet birimlerinde (idari bina, araç, park….) kullanılmak üzere Belediyemize tahsisi edilmesinden dolayı; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerimize, Büyükşehir Belediyesi Meclisimizin Üyelerine destek ve onayları için teşekkür ediyoruz.” Dedi.
 
Araklı’nın Yaraları Sarılmalı
 
ASKON Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Trabzon Şubesi Araklı İlçesinde meydana gelen sel felaketi için bir basın bildirisi yayınladı. Bildiride Şube Başkanı İbrahim Beşir şöyle dedi:  “Maalesef Araklı İlçemizde son yılların en büyük sel felaketi olmuştur. “HES” Borusunun” patlaması felaketi daha farklı boyutlara taşımıştır. Öncelikle bu konunun araştırılmasını istiyoruz. 

Ayrıca Yetkililerimizden Araklı İlçemizin “Afet” bölgesi ilan edilmesini ve bu bölgedeki yerleşimin “Afat” tarafından incelenmesini rica ediyoruz. Bu arada Gerek Trabzon Valiliği gerekse Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Araklı Belediyesi çalışanlarına ve diğer ilçe Belediyeleri,  Afat Daire Başkanlığı’na ve burada görev alan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.  Özellikle Trabzon valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu fedakarhane bir çalışma yaparak bölgeden iki yüze yakın insanın tahliyesini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiştir. Bizlerde önce şahsımız ASKON olarak ve tüm STK’ların da Araklı’da ki yaraların sarılmansa duyarlı olduklarına inanıyoruz. Bu meyanda, STK’ları Araklıda ki yaraların sarılmasına davet ediyoruz. Bu tür afetleri Yüce Rabbim bir daha bizlere yaşatmasın inşallah. Buradan bir kez daha Afet’te hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet. Geride bırakmış oldukları ailelerine de sabırlar diliyorum.”
 
Trabzon Halkının Başı Sağolsun
 
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon il Başkanı Güzide Uzun Araklı’da meydana gelen sel felaketi ile ilgili açıklama yaptı. Uzun yaptığı açıklamada, “Araklı ilçemizde meydana gelen ani yağış ve sel felaketi bir kez daha hepimize gösterdi ki, iklim değişiklikleri nedeni ile bölgemizin giderek ısınması sonucu her benzer olayda dile getirdiğimiz dere yatakları ıslahı dere kenarındaki yerleşim yerlerinin varlığı bölgemiz için tehdit olmaya devam etmektedir. Doğanın uyarılarını dikkate alarak sorumluluk sahibi yöneticilerimizin bilim adamlarının görüşlerini alarak benzer felaketleri bölgenin kaderi olmaktan çıkarması gerekmektedir.Dere yatağını yapılmış okul için eğitim sezonun bitmesi çok daha büyük bir can kaybını önlemiş gözüküyor.hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet dilerken kayıplarımızın bir an önce sağ salim bulunması için umutlarımızı yüksek tutuyoruz. Tüm Trabzon halkının başı sağolsun” dedi.
 
Araklılılar İle Buluştu
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yüzde 90 nüfusunu Araklı Çankayalıların oluşturduğu Arnavutköy Fatih Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Araklı Çankaya Mahallesinden Arnavutköy Belediyesi Meclis Üyesi İlyas Seslikaya,Arnavutköy Fatih Mahallesi Muhtarı Adem Akgün ve Dağbaşı Haruska Derneği Başkan Vekili Celal Akgün'ün de bulunduğu toplantıda bölgedeki vatandaşların sorunları ve  Araklı ile ilgili talepleri dinlendi.Seçimle ilgili destek isteyen Çebi vatandaşlarla sohbet ettikten sonra programı sonlandırdı.

Editör: TE Bilisim