Çünkü o birçok emektar siyasetçi gibi kabuğuna çekilmeyip partisine yani davasınakatkı sağlamak için sahalarda ter dökmeye devam ediyor.  Trabzon’a her adım attığında sevgi seli ile karşılanan deneyimli siyasetçi, genel seçimler için uğradığı memleketinde yine benzeri sevgi seli ile karşılandı. Partisine güç katmaya devam eden Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Bayraktar, adım attığı her noktada vatandaşın ilgisine mazhar olurken, genel seçimlerin ülkemiz için taşıdığı ehemmiyeti anlatmaktan geri durmadı. AK Parti’ye oy isteyen Efsane Bakan, ziyaretlerinde bir oyun önemine vurgu yaparken vatandaşlardan da oylarını kullanmalarını istedi. Şehirden garanti aldıktan sonra ayrılan usta siyasetçi, Trabzon’da gördüğü dirilikten memnuniyet duyarak hemşerilerine teşekkür etti. Her seçim öncesi çalışmalara katılmak için Trabzon’a gelen Efsane Bakana duyulan ilgi AK Parti’ye güç katarken, sandıklara yansıması da olumlu oluyor. Bugüne kadar hiçbir seçimi pas geçmeyen Bayraktar’ın yansıması yine olumlu olacağa benziyor.
 
Sancak Köprübaşı’nda
 
Trabzon’un Köprübaşı eski Belediye Başkanı Mustafa Sancak bayram’da Trabzon’a geldi. Köprübaşı’na geçti ve bayram namazını orada kıldı. Yaylaya çıkarak babasının elini öpen Sancak ardından da kent merkezine döndü. Trabzon’da da dostları ile buluşan Mustafa Sancak, siyaseten de ilçenin nabzını tuttu.
 
Orhan Kaynar Anıldı
 
Spor yazarlığının duayen ismi, Hürriyet Gazetesi Bölge temsilcisi Orhan Kaynar vefatının 17.yılında Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından mezarı başında anıldı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Başkan yardımcısı Haluk Ayyıldız, eski Başkanlardan Osman Çavuşoğlu ile Kaynar’ın eşi Mine Kaynar ve kızı Dilara’nın da katıldığı anmaya bir süre önce sonsuzluğa uğurladığımız Turgay Mürtezaoğlu’nun eşi Evşen Murtezaoğlu da gelerek dua etti. TGC Başkanı Yusuf Turgut, Kaynar’ın kabri başında yaptığı konuşmada koyun, koyuna yatan baba oğula(Ali Turan) rahmet dileleyerek, ‘Orhan Kaynar hem gazetecilik anlamında hem de Trabzon sevgisi ve basın yatırımları anlamında çok önemli izler bıraktı. Bizler o ve onun gibi değerlerimizi unutturmamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki aylarda Orhan Kaynar Turnuvasının 12’ncisi gerçekleştireceğiz. Eşine ve çocuklarına sabır diliyorum ’ dedi. Kaynar’ın kabri başında Yasin-i Şerif okundu, dualar edildi ve ardından anılar tazelendi.
 
Akyıldız’dan Çağrı
 
Araklı Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Akyıldız ile seçim kulisi yaptık. Akyıldız, Araklı’nın her seçimde olduğu gibi Ak Partiye yine tam destek vereceğini söyleyerek, ‘Sayın milletvekilerimizle birlikte ciddi çalışmalar yaptık ve mesafe aldık. Araklı Bakanamız Süleyman Soylu ve Liderimiz Tayyip Erdoğan’la hizmetleri katladı. Hedefimiz Selçuk Çebi’yi de meclise göndermektir’ dedi.
 
Kur’an-I Kerim Yardımı Yapıldı
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Hayrat İnsani Yardım, Trabzon Sivil İnisiyatifi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Afrika’da Kur’an-ı Kerim’e ulaşamayanlar için düzenlediği “Dünya Kur’an Okuyor” kampanyası çerçevesinde toplanan Kur’an-ı Kerim ve Elifba’lar Trabzon’dan Afrika’ya götürülerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Hayrat İnsani Yardım Karadeniz Bölge Temsilcisi Fahrettin Köroğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kampanyanın aralıksız olarak devam ettiğini kaydederken ilk etapta Trabzon halkının bağışlarıyla toplanan Kur’an-ı Kerim ve Elifba’lar ile bayramlık gıda ve ihtiyaç malzemelerinin dağıtımının Afrika ülkelerinde bayram vesilesi ile yapıldığını söyledi. Köroğlu şunları kaydetti: “Kâinat kitabını anlamada en büyük yardımcı ve ahiret yurdunun samimi arkadaşı elbette ki yüceler yücesi Kur’an-ı Kerim’dir. İnsan-ı kâmil olma yolunda merhaleleri aşarken, Rabb’imizin (c.c.) huzuruna selametle çıkarken, kirlerden ve pisliklerden arınmanın yoludur Kur’an. İstiyoruz ki; Kur’an’ın nuru her yere dağılsın, onu okuyamayan kalmasın. Günümüz şartlarında bile ne yazık ki yoksulluk yüzünden Kur’an-ı Kerim’i kitap halinde eline alamamış Müslümanlar bulunmakta. Afrika’da ya da dünyanın herhangi bir köşesinde, elinde Kur’an-ı Kerim olmadığı için ağaç parçalarının ya da kumların üzerine yazdıkları sureleri ezberleyerek hafız olmaya çalışan kardeşlerimize, ihtiyacı olan kişilere 61 bin Kur’an-ı Kerim ve Elifbayı ulaştırmak için yollara düştük. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Hayrat İnsani Yardım, Trabzon Sivil İnisiyatifi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 8 Mart’ta başlatılan “Dünya Kuran Okuyor” çalışması çerçevesinde Trabzon genelinde şu ana kadar toplanan Kuran-ı Kerim ve Elifba’ları İhtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Ramazan ayı içerisinde Trabzon’dan Afrika’ya gittik. Heyetimiz, Trabzon halkının bağışı olan Kuran-ı Kerim ve Elifba’ları ihtiyaç sahiplerine Trabzon adına dağıtmıştır. Ayrıca Ramazan ve bayram münasebetiyle gittiğimiz ülkelerde iftar programı, kumanya yardımı ve yetim çocuklar için bayramlık hediyeler gibi yardım faaliyetlerinde bulunulmuştur. “Dünya Kuran Okuyor” kampanyasına destek olan başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmak üzere Trabzon Sivil İnisiyatifi üyelerine ve tüm bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum.”
 
Demirel Rize’de Anıldı
 
Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ölümünün 3. Yıldönümünde Rize’deki dostları tarafından unutulmadı. İYİ Parti Yüksek İstişare Kurul Üyesi ve 9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel’in Rize’deki eski yol arkadaşlarından Eyüp Demir, Demirel’in ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Demirel’in adını Türk siyaset tarihine altın harflerle yazdırdığını ve ölümünün ardından yerinin doldurulamadığını belirterek, “Değerli Cumhurbaşkanımız Merhum Sayın Süleyman Demirel Beyefendi ülkemiz ve demokrasimiz için adını tarihe altın harflerle nakş ettirmiştir. Rize ilinde yaptığı işler ve özellikle çay ve ÇAYKUR bugün onun yaptıklarıyla ayakta duruyor. Yeri halen daha doldurulamamış bir lider, topluma güven ve hoşgörü ile yaklaşan bir devlet adamıydı. Ülkemiz bugün böyle siyaset ve devlet adamlarına susamış durumdadır.” dedi.
 
Çalışmalar Titizlikle Devam Ediyor
 
Araklı’da doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi çalışmaları yerinde inceliyor. Çebi açıklamasında çalışmalara önem verdiklerine vurgu yaptı Çebi; “Doğal gazın geçtiği bölgelerde parke ve düzenleme çalışmalarını devam ettiriyoruz. Doğalgaz projesinde herhangi bir sorun yaşanmaması adına titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim