Başkan Gürsoy, “ Belediyemizde bulunan internet evi öğrencilerimizin uzaktan eğitimi için açılmıştır. Hafta içi 09:00 - 17:00 saatleri arasında öğrencilerimiz EBA Tv adresinden derslerini izleyebilir ve takip edebilir. Bilmeyenler için hatırlatalım internet evimizdeki hizmetimiz ücretsizdir.” dedi.
 

 
PİŞKİN ATMACA İÇİN NE DEDİ?   
 
AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi İş insanı Mehmet Atmaca, hafta sonu karayolu ile İstanbul’a gitti. AK Parti İstanbul Milletvekili Düzköylü Aziz Babuşçu’nun oğlunun nikahına katıldı. Yol üzerinde Tosya’ya uğradı. Burada eskiden beri tanıdığı Maçka Kaymakamlığı döneminde sıkı diyalogları olan kaymakam Deniz Pişkin’i makamında ziyaret etti. Pişkin, sürpriz karşısında çok duygulandı, “Yeri benim için bambaşkadır diyebileceğim bir kaç insandan biridir Mehmet Atmaca...Trabzon’un tanınan ve sayılan iş adamlarından, aynı zamanda AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Kıymetli Dostum Mehmet Abime ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. Atmaca’da Pişkin’e misafirperverliği için teşekkür ederek, bir süre sohbet etti ve İstanbul’a devam etti.
 


 TEKNOFESTTE YARIŞACAKLAR  
 
Bu yıl 5. Düzenlenecek olan TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na hazırlanan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ekibi "Gökbörüİha Takımı" detaylı tasarım raporu aşamasını geçerek finalde yarışmaya hak kazandı. Akçaabatlılar Vakfı’ın desteklediği ve Kurucu Kaptan Fatih İncehasan ve yönetim ekibi kaptanı Hamza Uzun’un yaptığı ekip finallerde yarışma hakkı elde etti. Fatih İncehasan, “Çok değerli Akçaabatlılar Vakfı Başkanımız Yaşar Erbaşaran ağabeyimize teşekkür ediyoruz. 2018 yılında çıktığımız bu serüvende TÜBİTAK İHA Yarışmasında finale kalmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere inanıp bu yolda bizleri desteklediğiniz için GÖKBÖRÜ ailesi olarak şükranlarımızı sunarız. Hiç pes etmeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, genç yeteneklere her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirterek, Akçaabatlı gençlerden derece beklediğini belirterek başarılar diledi.
 

 
KURUKIZ’DAN GENEL BAŞKANA ZİYARET

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı RefikKurukız Başkent ziyaretinde Ülkü Ocakları Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı ziyaret etti .  Başkan Kurukız 20 Eylül 2020 günü Şalpazarı İlçesinde yapılacak olan toplu açılışa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Milletvekilleri, Bakanlar ve Ak Parti Milletvekilleri ile Genel Müdürleri dev açılışa davet etti.
 


 GÜNNAR SAMSUN’DA
 
Trabzon Ak Parti Milletvekili Adnan Günnar Karadenizi karış karış gezerek halkla iç içe olmaya gayret gösteriyor.  Samsun Çarşamba'da AK Parti 7. Olağan İlçe Kongresi için katılım ağlayan Günnar yaptığı açıklamada, “Yeniden başkan seçilen Taner Özden’i ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Hayırlara vesile olsun.” dedi.
 

                 
ALEMDAROĞLU GÖREVE BAŞLADI
 
Rize Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili Esra Alemdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yapılan atama ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu’nun yerine İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanmıştı. Kültür, sanat, spor, eğitim, turizm, sosyal sorumluluk vb. pek çok alanda proje geliştirip yürüten Alemdaroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak bugün yeni görevine başladı. Alemdaroğlu, Rize'nin ilk Film Festivali olan Çay Film Festivali'nin koordinatörlüğünü yapmakta ve festivale uluslararası boyut kazandırmak için adımlar attı.
 

 
AFETZEDE İŞLETMELERE FAİZSİZ 100 BİN TL
 
Giresun’un Dereli ilçesinde ağırlıklı meydana gelen doğal afetten zarar gören işletmelere KOSGEB kaynaklı Acil Destek Kredisi verilmesi kararı alındı.  Sel afetinden zarar gören Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik 12 ay ödemesiz 24 ay ödemeli sıfır faizli 100 bin TL acil destek kredisi için üyelere bilgilendirmelerde bulunuldu. KOSGEB Giresun İl Müdürü Yasin Sefer, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Şükrü Cebeci ve Giresun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eren Nizam tarafından üye ziyaretleri kapsamında yapılan bilgilendirme de maddi zararın temini açısından çıkartılan krediden tüm işletmelerin faydalanması için mücadele verilmektedir.
 


 ARTIK GÜMÜŞHANE’DE DE TEST YAPILIYOR
 
Yeni tip koronavirüs hasta sayısının hızla arttığı Gümüşhane’de hastalığın tanısında kullanılan PCR testleri Gümüşhane Devlet Hastanesinde yapılmaya başlandı ve bir haftada bin 424 test gerçekleştirildi. Gümüşhane’de süreç başladığından beri hastalığın tanısı için kullanılan testler alınan numunelerin gönderilmesi sonucu Trabzon ilindeki laboratuvarlarda yapılıyordu. Gümüşhane Üniversitesi’nden alınan yüksek kapasiteli cihazla kurulan laboratuvar yaklaşık 2 aylık kurulum ve altyapı ayarlama süreci, 2 haftalık deneme ve ruhsat sürecinin ardından hizmet vermeye başladı.
 

 
Editör: TE Bilisim