SAİT GÜRSOY TİSKİ’DE
 

TİSKİ Genel Müdürü Ali Teketaş’ı makamında ziyaret ederek her zaman desteklerini gördüklerini sonuna destek verdiklerini belirten Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, ‘ yanındayız’ dedi.
 
USTAOĞLU’NDAN BAYRAM MESAJI
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Ustaoğlui “Mübarek Ramazan ayını; cemaatle ibadet edememenin, iftar ve sahur sofraları etrafında büyük kalabalıklarla bir araya gelememenin burukluğuyla uğurlarken, Ramazan Bayramı’na ulaşmanın heyecan ve mutluluğu içerisinde Yüce Mevlâ’mıza bir kez daha şükrediyoruz. 
 
İnancımız ve toplumumuz için büyük anlam ifade eden Ramazan ayında, bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik gibi vazgeçilmez hasletlerimizi doyasıya yaşayamadık. Alışık olmadığımız bu durumun kısa sürede sona ermesi için bu bayram, sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere alınan tüm tedbirlere riayet etmemiz, yüz yüze, ev ve akraba ziyaretleri şeklindeki bayramlaşma geleneğimizi askıya almamız büyük önem arz ediyor.
 
Bu bayram tebriklerimizi inşallah, sevdiklerimize sesli veya görüntülü aramalar yaparak iletecek, hayır dualarını ve gönüllerini bu vesileyle almış olacağız. Sorumluluk bilinciyle hareket ettiğimizde, sonraki bayramlarda birbirimize çok daha yakın olacağımıza yürekten inanıyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan Bayramı’nın İslâm âlemine ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve refah getirmesini diliyor, Trabzonlu hemşehrilerimin ve aziz milletimizin bayramını tebrik ediyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.” dedi.
 
GEÇMİŞ BAYRAM KUTLAMAYALIM
 
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, açıklamalarda bulundu. Daha önce kamuoyuna Trabzonsporlu koronavirüs uyarısında bulunup, “Trabzonspor'umuza 2. yarının sonlarında gol yedirmeyelim.”  diyen İl Müdürü Kurt Gelin bu bayram, bayram sonrası göreceklerimiz ile “Geçmiş Bayramı Kutlamayalım!” bu bayram tebriklerimiz evimizden telefonla yapacağımız tebrikler ile kalsın ve bu güzel ortaklık bozulmasın diyerek tebessüm ettiren ama aynı zamanda düşündüren bir uyarıda bulundu.
 
Bayramın ve bayramlaşmanın;  yöremizde ve kültürümüzdeki önemine atfen bayram geçtikten sonra bile bayramda göremediklerimizle kucaklaşır ve geçmiş bayramı kutlarız. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de bayramda sokağa çıkma kısıtlaması bulunduğundan ilk kez bayramda göremediklerimizin sayısı bu kadar çok olacak ve bayram sonrası geçmiş bayramın kutlu olsun cümlesi ile birlikte belki de sosyal mesafeler ihlal edilecek diyen Kurt bu sebeple “Gelin bu bayram, bayram sonrası göreceklerimiz ile “Geçmiş Bayramı Kutlamayalım!” dedi.
 
GÜMÜŞHANE İL BAŞKANLIĞINA UÇAN
 
Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde kurulan Gelecek Partisi'nin Gümüşhane İl Başkanı Yasin Uçan oldu. Uçan'ın kurucu il başkanı olarak atanmasıyla ilgili kararı Gümüşhane eski Milletvekillerilerinden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Feramuz Üstün, sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Üstün, "Bugünkü Başkanlık Kurulu toplantımızda Gümüşhane’mize kurucu il başkanı olarak görevlendirilen Yasin UÇAN kardeşime başarılar diliyorum, hayırlı hizmetlere vesile olsun inşallah" diyerek Uçan'ın başkanlığını deklare etti. ArzularKabaköy Beldesi bir önceki dönem Belediye Başkanı Necati Uçan’ın oğlu olan Yasin Uçan’ın mazbatasını aldıktan sonra bir basın açıklaması yapması beklenirken, Uçan Gümüşhane’de aktif siyasetçiler içerisinde en genç il başkanı oldu.
 
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İTALYA'DA FİNALDE
 
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) bünyesinde çekilen “Derik’te Kalanlar” belgesel filmi, İtalya’da düzenlenen 31’inci Rovereto DOC Fest’te ön elemeyi geçerek finale kaldı.

Yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Onur Can Atlı, Görüntü yönetmenliğini Muhammet Ali Bekar-Bilal İlhan, danışmanlığını ise Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten ve Hasan Erdoğmuş’un yaptığı film ekibinde Nesrin Öcal, Buse Ceren Oğuk, Ekrem Erol, Yusuf Kaya ve Sefa Ali Arslan isimli öğrenciler de yer alıyor. 1990 yılında The International Archaeology Film Festival (Rassegna Internazionale del Cinema Archeologico) ismiyle sanatsal etkinliklerine başlayan festival, günümüzde Rovereto DOC Fest (Rovereto Belgesel Festivali) ismiyle düzenlenmeye devam ediyor. 31’inci yılını kutlayan köklü festival, bu yıl 30 Eylül-4 Ekim 2020 tarihleri arasında İtalya - Rovereto'da düzenlenecek ve etkinlikler 5 gün sürecek. Medya ortakları arasında “National Geographic” gibi önemli medya kuruluşlarının yer aldığı festival etkinlikleri kapsamında film gösterimleri, söyleşiler ve paneller düzenlenecek. Festival ödül töreni tarihi Zandonai Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.
 
SEFERLER BAŞLADI
 
S.S. Rize Trabzon Küçük Otobüsleri 10 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 28 Mart akşamı durdurulan Rize Trabzon arası dolmuş yolcu taşımacılığının yeniden başladığını açıkladı.

Kooperatiften yapılan açıklamada, seferlerin karşılıklı olarak başladığı ifade edilerek, yarın (22 Mayıs Cuma günü) Rize ve Trabzon’dan ilk seferlerin sabah 8’de başlayacağı ve yarım saat aralıklarla karşılıklı seferlerin devam edeceği, akşam Rize’den son aracın 18.00’de, Trabzon’dan ise 20.00’de hareket edeceği belirtildi. Açıklamada, Ramazan Bayramı Arifesi ile Bayram boyunca uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yolcu taşımacılığının yapılmayacağı kaydedilerek sokağa çıkma kısıtlamasının sona ereceği bayram sonrasında seferlerin yeniden başlayacağı belirtildi.
Editör: TE Bilisim