Bir süredir kanser rahatsızlığı yaşayan Seyhan Beşyıldız hastaneye kaldırıldıktan sonra tedaviye cevap veremedi ve dün yaşama veda etti. Seyhan Beşyıldız bugün cuma namazına müteakip İskenderpaşa Camiinden son yolculuğuna uğurlanacak. Merhumeye Allah'tan rahmet kederli Beşyıldız ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

DOĞRU PARTİ ŞEKİLLENDİ

Doğru Parti Rize il başkanlığı tarafından önceki günlerde Merkez ilçe başkanlığına atanan Osman Bölükbaşoğlu yönetim kurulunu oluşturarak hazırladığı parti kuruluşuna ait dosyayı Rize Valiliği İl sivil toplum ilişkiler müdürlüğüne teslim etti. Rize valiliğine Doğru parti il başkanı Eyüp Demir ile birlikte gelen merkez ilçe başkanı Osman Bölükbaşoğlu hazırladığı dosyayı ilgili müdürlüğe teslim ettikten sonra valilik çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreci ve yaşadığımız sıkıntıları bilen ülkesini seven bir yurttaş olarak olup bitene seyirci kalacak durumda olmadığımı biliyordum, ne yapılabılır sorusuna kafamda cevap ararken İl başkanımız Eyüp Demir ' in teklifi geldi. il başkanımız tanıdığım ve bilgisine güvendiğim bir arkadaşım, partimizin genel başkanı Sn. Rifat Serdaroğlu ise tanınan ve bilinen düzgün bir devlet ve siyaset adamı Doğru Parti ile güzel işlere imza atacağımıza inancım tamdır, il başkanı Eyüp Demir ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘İlimizde kongre yapacak kadar ilçe teşkilatını oluşturduk, merkez ilçe bizim için çok önemli idi bundan dolayı biraz seçici olduk, Osman bey güvendiğim bir dostum kendisine ve arkadaşlarına başarılar diliyorum’  Açıklanan listede şu isimlere yer verildi, Yönetim kurulu asil üyeleri: Osman Bölükbaşoğlu ilçe başkanı, Birsen Dereli, Sultan Yenigün, Dilek Kurtkaya, Sinan Aksu, Yener Uzun, Ziya Ökten, Kürşat Özgür Keskin, Abdullah Karasu.  yedek üyeliklere ise Ercan Kalça, Şeref Öztürk, Kazım Suyabatmaz, Bayram Ali Çakmakçı, Cahit Kavrakoğlu.

BAŞKANLA BULUŞTU

Trabzon Platform Başkanı Köksal Öztürk, yakın dostum dediği İstanbul Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faik Yılmaz’ı ziyaret etti ve sohbet ettiler. Öztürk, ‘Sevgili Başkanıma sağlık ve başarılar dilerim’  dedi.

KADIN DAYANIŞMASI

AK PARTİ Trabzon Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Sürmen’i ziyaret eden Doğu Karadeniz Kızılay Kan Bölge Müdürü Dr. Dila Baran çiçekle ziyaret edip yönetim olarak kan bağışı desteklerini beklediklerini ifade etti.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Araklı Kaymakamı Kürşat Karaca ve Belediye Başkanı Recep Çebi, Yiğitözü Mahallesi’nde Cevahir ailesinin evinde çıkan yangının ardından kullanılamaz hale gelen binada incelemelerde bulunarak ‘cana bir şey gelmesin mala geleni telafi edilir’ dediler.

GÜNEŞ'E BEŞİRLİ'DEN ZİYARET

Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş'i Beşirli Mahallesinden dostları ziyaret etti. Mahalle Muhtarı Murat Kaya, Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı ve Muhammet Hoca, Güneş'i Akçakale Mahallesindeki plazada ziyaret ettiler. Kahve içip bir süre sohbet ederek ticaret ve kentteki çalışmalarla alakalı istişare yaptılar.

TRABZON PTT’DEN ESNAFA MÜJDE!

Trabzon PTT Merkez Müdürü İsmail Ergül, esnafın işlerini büyütüp maliyetlerini düşürmesini sağlayacak olan Akıllı Esnaf Projesi desteğini müjdeledi. Ergül, bu projeyle ekonominin mihenk taşı olarak nitelendirdikleri esnafların hiçbir ek ücret ödemeden POS hizmeti sunabileceğini açıkladı.

Trabzon PTT Merkez Müdürü İsmail Ergül, PTT tarafından hayata geçirilecek olan Akıllı Esnaf Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Proje ile tüm bireysel satıcılar, girişimciler ve e-ticarete masrafsız tek bir platform üzerinden ulaşmak isteyen herkese, hiçbir ek ücret ödemeden POS hizmeti sunulmasının sağlanacağını aktaran Ergül, “PTT Akıllı Esnaf Projemiz ile Türkiye'mizin ekonomisine ve ticaretine büyük katkı sağlayacağız.” dedi. Projeden, pazar ve stant satışı ve kapıda teslimat yapan, temassız ödeme almak isteyen, ilave cihaz taşımadan kendi cep telefonları veya tabletlerinden tahsilat yapmak isteyenler de faydalanabilecek. PTT Akıllı Esnaf Projesi, müşterilere de temassız bir biçimde kolay, hızlı ve güvenli ödeme fırsatı sunuyor. Müşterilere, PTT Akıllı Esnaf Komisyonsuz Paketi ile aylık sabit ücret ödeyerek belli bir ciroya kadar hiçbir kesinti, masraf olmadan sıfır komisyonlu link ile ödeme, sanal POS ve yeni nesil akıllı POS cihazlı ve cihazsız çözümleri, ücretsiz hesap, kart, fatura ödeme ve EFT hizmetleri sunuluyor. Aynı hizmetleri, yüksek pos cirosu olan iş yerleri de rekabetçi oranlar ve işlem başına ücret, entegrasyon ücreti gibi herhangi bir ücret ödemeden kullanabilecek. PTT Akıllı Esnaf üyesi olmak isteyenler https://akilliesnaf.ptt.gov.tr/ adresinden ya da PTT iş yerlerinden başvurularını tamamlayarak, yazılımla, entegrasyonla, masraflarla uğraşmadan satışa başlayabilecek.

KİTAP HEDİYE ETTİLER

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Erdem Z. İskenderoğlu ve Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Sibel Karabina, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Vali Ustaoğlu’na,  Olgunlaşma Enstitüsü tarafından ilimizin kültürel motiflerini; camisinden kilimine, ahşabından taşına yaşatmayı amaçlayan ‘Motif Motif Trabzon’ adlı kitap takdim edildi.

BAŞKAN ESNAFI DİNLEDİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ziyaretlerini sürdürüyor. Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Genç, gönül belediyeciliğine vurgu yaptı. Genç, “Gönül belediyeciliği anlayışıyla halkımız ve esnafımızla iç içe olmaya devam ediyoruz. Kemeraltı esnafımızı ziyaret ederek, talep ve önerilerini dinledik. Esnafımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim