Baro’dan YSK’ya Eleştiri
 
Trabzon Barosu İstanbul seçimleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı ve kararın hukuka aykırı olduğunu iddia etti: ‘Yüksek Seçim Kurulu 06.05.2019 tarihinde verdiği kararla, 31.03.2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ederek; seçimin 23.06.2019 tarihinde yapılmasına karar vermiştir. Yüksek Seçim Kurulunun iptal gerekçesi “Sandık kurullarının Kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonuçlarına müessir olmasıdır.
 
 Yüksek Seçim Kurulunun bu gerekçe ile yenileme kararı vermesi; Anayasaya, yasalara, usule ve önceki kararlarına aykırıdır. Kararda; seçmenlerin ve siyasi partilerin kusuru olmadan yapılan bu işlemin; “seçmen iradesini’ ve “seçim sonuçlarını “ne şekilde etkilediği belirtilmemektedir. Kararın gerekçesinin delillere dayanması, açık ve değerlendirilebilir olması gerekirken, seçmen iradesinin nasıl sakatlandığının  tespiti yapılmadan   verilen karar, sadece İstanbul seçmenini değil, Türkiye genelinde kamu vicdanını rahatsız etmiştir.
 
Vakfıkebir’de Bir İlk


Trabzon’un Vakfıkebir İlçesinde bir ilk yaşandı. İzne ayırılan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın görevlendirmesi sonucunda ilk kez bir bayan olarak Belediye Meclis Üyesi Havva Kurt Belediye Başkanlığına vekalet ediyor. Vakfıkebir Belediye Başkanlığı gibi onurlu bir göreve vekalet etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Havva Kurt , ‘’İlçe tarihimizde bir ilki gerçekleştirmekten ayrıca mutlu oldum. Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya çok teşekkür ediyorum’’ dedi.
 
İyi Parti’den Genç’e Ziyaret
 

İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve İyi Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti. Başkan Genç ,İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ü makamında misafir ettik.Başkan Genç,nazik ziyaretleri ve hoş sohbetlerinden ötürü Milletvekili Hüseyin Örs ve Ortahisar Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti.
 
O Yolda Sorun Çözüldü
 

Arsin Fatih Mahallesi’nde yaklaşık 7 yıldır kapalı olan bağlantı yolu bugün itibariyle ulaşıma açıldı. Dr. Erdem Şen’in belediye başkanlığı döneminde belediye ile arasında sorun olduğu bilinen yer sahibi yaklaşık 7 yıldır kapalı tuttuğu yolu açmamakta kararlıydı. 31 mart yerel seçimler sonrası Arsin Belediye Başkanlığına seçilen Sait Gürsoy’un ilk işi ise o vatandaşla konuşmak oldu. Başkan Gürsoy, arsa sahibi ile yaptığı görüşme sonucu arsa sahibini ikna ettiğini duyurarak şunları söyledi: “Yaklaşık 7 yıldır kapalı olan yol için vatandaşımızla görüştük ve ikna ettik, ilk geçişi de aracımla yaptım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
 
Taşınma Söz Konusu Değil
 
AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Trabzon Diyanet Yüksek İhtisas Merkezi’nin başka yere taşınmasının söz konusu olmadığını belirten İlçe Başkanı Altıntepe “Darıca’da bulunan Trabzon Diyanet Yüksek İhtisas Merkezi’nin başka bir bölgeye taşınması gündemdeydi. Konuyu hemen Milletvekilimiz Adnan Günnar’a ilettik. Sağ olsun Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yaptığı görüşmeler neticesinde buranın taşınmayacağının sözünü aldı.

Burada lojman olmadığı için başka bir yere taşınması istenmiş. Fakat taşınmak istenen yerde de lojman yok. Dolayısıyla taşınmasının bir anlamı yok. Mevzu Akçaabat ounca sayın Milletvekillerimiz her zaman yanımızda. Buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Öğrencilerden Örnek Proje
 
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Merkezi uygulama birimi olan Sosyal Sorumluluk ve Proje Birimi, Kürtün ilçesine bağlı Gürgenli köyündeki Gürgenli İlkokulunda ‘Geleceğimin Bir Adımı Seninle Olsun’ etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında çocuklarla çizim yapılarak hediyeler verildi.

Etkinliğin amacını açıklayan Sosyal Sorumluluk ve Proje Birimi Sorumlusu Arş. Gör. Fatih Aksoy, "Projenin temel amacı, köy okullarına destek sağlamaktır. Bir diğer amacımız ise öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincini artırmak. Köy okullarının ihtiyacı olan materyalleri yardım etmek isteyen kişilerden toplayıp, buralara ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu projemizin ilk uygulandığı köy okulu Gürgenli İlkokulu oldu. Birimdeki öğrenci arkadaşlarımın yardımıyla Gürgenli İlkokulunun ihtiyaç listesini belirledik. Gümüşhane halkı ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki yardımseverlerle iletişime geçerek, belirlenen ihtiyaç listesinin tamamlanmasını sağladık” dedi. Projenin daha da genişletilerek uygulanmaya devam edeceğini vurgulayan Aksoy, projede yer alan gönüllülere teşekkür etti.
 
Şehitler İçin Fidan Diktiler
 

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı Jandarma’nın 180’inci kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, kahraman şehitler anısına, Şiran kaymakamı Osman Oğuz Ekşi ve değerli misafirlerin de katılımıyla toplam 2500 fidan dikimi gerçekleştirerek Jandarma Şehitler Ormanı oluşturdu.
Editör: TE Bilisim