Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı paylaşımda çok üzgün olduğunu dile getirdi. Başkan Genç, “Bir çınar daha yıkıldı. Trabzonspor’umuzun en yaşlı üyesi, Ressam, SSK Bölge Müdürlüğü yapmış Avni Ocak ağabeyimiz Allah’ın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.” dedi.

TEBRİKLER GENÇLER

Trabzon'un Akçaabat İlçesinde gençler hafta sonu yoğun çaba harcıyor. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından hazırlanan hijyen paketlerini ev ev gezerek ilçe halkına başkan Ekim'in selamıyla takdim ediyorlar. Gençlerin öncülerinden gönüllü Fatih Çabuk, "Biz gençlere durmak yakışmaz. Vatandaşımızın her an yanındayız. Başkanımız tarafından bize verilen emanetleri asıl sahiplerine zevkle ulaştırıyoruz. Gençler asla boş durmaz. Zamanımızı en iyi şekilde değerlendiriyoruz" dedi.

FASULYE ÇUBUKLARI BAŞKANDAN

AK Parti Akçaabat İlçe başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, partide yoğun mesai harcar. Halkın sorunlarının çözümü için var gücü ile mücadele eder. Hafta sonlarını da köyünde bağında bahçesinde çalışarak geçirir. Altıntepe, bu hafta sonu da köyüne gitti. Eline baltayı aldı fasulye çubuklarını yaptı. Altıntepe, "fasulye çubuklarını yapmak benden sorulur. Haftaya da çubukları tarlaya takma vakti. Çok çalışıp üreteceğiz. Bize durmak yakışmaz" dedi.

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR DEVLETİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, açıklamalarda bulundu. Tarım,” Yakın Tarihlere kadar bizi blöf ve tehditlerle kontrolde tutmaya çalıştılar. Son günlerde Avrupa’dan gelen açıklamalara baktığımızda! Türkiyesiz bir Dünya düzeninin mümkün olmadığını anlamaktayız. Tehdit ve blöflerin para etmediğini ve karşılarında kararlı bir Devlet olduğunu anlayanlar artık yeni yollar denemek mecburiyetinin bilincindedirler. Avrupa bizimle ancak terör örgütleri üzerinden savaşabilmektedir. Bununda sebebi! Enerjimizi bu alanda boşaltmak, güçlenmemizi engellemek, hayalleri olan Sevr'i hortlatmaktır. Başaramayacağını anladıklarından olacak ki artık en büyük dertleri Türkiye’nin savunma alanındaki yükselişinden tiksinmeleri ve bizim Avrupa'ya saldıracağımız ihtimaline yoğunlaşmalarıdır.

Bizce bunun olması mümkün değildir. Bizim derdimiz sadece Coğrafyamızda bağımsız ve huzurlu yaşayabilmemiz meselesidir. Bu Coğrafya Türkün yaşadığı her yerdir. Bütün olumsuzluklara rağmen! Rahmetli Demirel’in söylediği gibi, biz çok büyük bir devletiz. Artık sadece büyük değil ( çokta güçlü Devletiz). Kovit’in mağduriyetini bir kenara bırakırsak! İşine gidiyorsun, maaşın hesabına yatıyor, can güvenliğin var, ilaç sıkıntın yok, hastaneler bedava, kovit testin bedava, aşın bedava, Dünyanın en az 15 ülkesinde askerimizin varlığını hissettirmekle meşgulsün. Azerbaycan’da Generallerimiz iş başında, Suriye’yle 7 yıldır savaş halindeyiz, Libya’da 3000'e yakın askerimiz var, Akdeniz’de savaş gemilerimiz her şeye hazırlıklı bekliyor, Kıbrıs’ta askerin eli tetikte, Asker Katarı korumakla meşgul, Sudanda, Somali ve Afrika’nın bir çok yerinde varız, Kovit’le ve terörle mücadelemize milyar Dolarlar gidiyor ve  halen diyebiliyorsan ki ben hiç bir sıkıntı çekmemeliyim, yaşam tarzımda hiç bir kötüleşme yaşamamalıyım ( son pişmanlık fayda etmeyecektir). Allah bir, Kuran bir, Vatan bir, Bayrak bir! Ya hepimiz birlik oluruz, ya da hepimiz birlikte yok oluruz.” dedi.

BAKIRCI UYARDI

Sosyal Güvenlik Kurumu Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı, 7256 Sayılı Kanun Kapsamı SGK Borçlarını yapılandıranlar için peşin veya ilk taksit ödemelerde 31 Mart tarihinin son gün olduğunu bildirdi. SGK İl Müdürü Bakırcı, yaptığı açıklamada daha önce hiç gelir tespiti yaptırmamış Genel Sağlık Sigortalıları için ise 31 Mart 2021 tarihine kadar ikametgahlarının bağlı bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek yaşadığı hanede aile içi kişi başı geliri bürüt asgari ücretin üçte birinin altında çıkması halinde Genel Sağlık Sigortası borçlarının tamamen silineceğini, bundan sonraki sağlık primlerinin de devlet tarafından ödeneceğini belirtti. Bu bağlamda; 7256 Sayılı Kanun Kapsamında SGK primlerinin yapılandırmasında, ilk taksit ve peşin ödeme ile BAĞ-KUR dondurulan günlerin ihyasında ve GSS borçlarından kurtulabilme fırsatı için gelir testine başvuruda 31 Mart 2021 Çarşamba gününün son gün olduğunu bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini hatırlatarak, ödemelerin anlaşmalı olunan bankaların ister internet ve mobil bankacılığı üzerinden istenirse şube veya ATM’lerinden yapılabileceğini bildirdi.

“GÜNDEM DEĞİŞTİRMELERE İZİN VEREMEYİZ”

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, açıklamalarda bulundu. Başkan Oyman, “AKP Ortahisar İlçe Başkanı tarafından Montrö Boğazlar Sözleşmesi üzerinden sanki twitter paylaşımları birleştirilerek amacı Kanal İstanbul’a uzanan bir açıklama yapılmış, sanki onlar için Ortahisar’ın derdi kalmamıştır. Boğazları tamamen yabancı devletlere bırakan Sevr antlaşmasının yırtılıp atılmasından söz edilmezken Türkiye Cumhuriyeti’nin boğazdaki kazanılmış egemenliğine dahi dil uzatılmaktadır. Bu ülkenin hangi şartlar altında kazanıldığını benimseyemeyenlerin “biz istedik, oldu” düşüncesinden de çıkması gerekmektedir. Maddiyat konuşacaksak yerelden başlayarak yapılan harcamalara dikkat çekebiliriz.  Belediyedeki görevini yapmak ayrı ,siyaseti yönetmek ayrıdır. Yaratılmak istenen algı, AKP’nin dışında atılan her adımın bir hatası vardır, AKP’nin düşüncelerini desteklemiyorsan muhakkak veraset altındasın, dış güçlerle bağlantın vardır. Bütün samimiyetimle söylüyorum, bu dil ayrımcı, kutuplaştırıcı bir dildir ve ne yazık ki Ortahisar’da da bunu görüyoruz. Biz bu dile ortak olamayız ve topyekün mücadele vermek zorundayız.

Ayrıca genel olarak Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarına, cumhuriyet ve milli değerlerimize karşı yapılan yanlışlar varsa da susamayız. Anlaşılan AKP’ye göre Ortahisar’da yaşayan kişilerin derdi yoktur, varsa da hükümet elini uzatmakta, esnaf sıkıntı etmemekte, vatandaş idare etmektedir. Sanki tek sorun salgındır, yaklaşımlar ve çözümler konusunda sorun yoktur. Ama tozpembe gözlüklerin artık bir kenara bırakılmasını tavsiye ediyoruz; Vatandaş ekonomik sıkıntıda, salgında hayatını kaybediyor. Ülkemizi ilgilendiren her gelişme tabi ki hepimizi ilgilendiriyor ancak konulara göre konuşulması gereken mecralar ve konuşmanın adabı ve usulü vardır. Bizler seçildiğimizden bu yana bir fiil kimseyi ayırmadan dinliyor, dertlerinizle dertleniyor ve söz verdiğimiz gibi tüm bileşenlerimizle güçlü sesiniz olmak için çalışıyoruz. Değerli Ortahisar, Gündem değiştirmelere izin veremeyiz, biz problemlerin farkındayız ve sizinleyiz.”

VATANDAŞLARI UYARDI

Yoğunlaştırılmış “Tematik Denetimler” kapsamında Trabzon Vali Yardımcısı Emin Sait Karahasanoğlu ve beraberindekiler Arsin ilçesinde marketlerde ve işyerlerinde denetimde bulunarak vatandaşlardan koronavirüs tedbirlerine uymalarını istedi.

GEDİKLİ’DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Trabzon Ülkü Ocakları eski Başkanlarından Orhan Mete Şen, hastanede tedavi görüyor. MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, geçmiş olsun dileklerini iletti. Gedikli, “Trabzon Ülkü Ocakları Başkanlarımızdan büyüğümüz abimiz Reisimiz Sayın Orhan Mete Şen hocamız Safra Kesesinde yaşamış olduğu bir sıkıntı sebebiyle hastanede istirahat halindedir. Reisimize Allah(c.c)’den şifalar dilerim. Reisimizin durumu çok şükür iyidir.” dedi.

“SÖZÜMÜZÜ TUTTUK, GÜLE GÜLE KULLANIN”

Pandemi dolayısıyla iş yerleri kapanan esnafa Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan 2 bin TL’lik destek yardımı hesaplara yatırıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında iş yerleri kapanan işletmecilere Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen 2 bin TL’lik destek yardımının ödemeleri tamamlandı. Ordu genelinde iş yerleri kapatılan ve belirtilen gerekçelere uyan 800 esnafa toplamda 1 milyon 600 bin TL’lik ödeme yapıldı. Esnaf yardımı için verilen sözün yerine getirildiğini kaydeden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “2 bin TL’lik yardımımız işletmecilerimizin hesaplarına yatırıldı. Güle güle kullansınlar” dedi.

Editör: TE Bilisim