Gazeteci yazar ve gazeteci dostu. Yıllara meydan okudu ancak vücutta bir yerde yoruldu. Kızı Prof. Dr. Sibel Velioğlu babasının başucundan ayrılmadı. Ali rıza abi yaşama veda etti. Arkada onlarca dost bırakarak.  Gazetecilerden bir evladı Ahmet Kayacık’a gitti. Bir evladı Tacettin Çebi’yi de bizlere bıraktı. Allah nurlar içinde yatırsın mekanı cennet olsun.

SABAH’TAN MUHTEŞEM ESER

Turkuaz yayıncılığa bağlı Sabah gazetesi ramazanda okurlarını muhteşem bir eserle buluşturdu. 30 kuponla okurların elde edebileceği Türk İslam Ansiklopedisi gazete ve matbaa merkezlerine ulaştırıldı. Turkuaz Yayıncılık baskısını yaptığı gazetelere de hediye olarak eseri gönderdi. Gönderen ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

ÇEBİ BASIN EMEKÇİLERİNİ UNUTMADI

Trabzon Ortahisar ilçe başkanlığına geldiği günden itibaren yoğun bir çalışma temposunun içine giren, ziyaretler yapan hizmet takiplerini de aksatmayan Selahaddin Çebi, ramazan sebebiyle bir araya gelemediği basın mensuplarına da jest yaptı. Çebi gazete ve internet sitelerine iftar için özel güven hazırlattı ve medya birimi çalışanı Sezgin Kaşıkçı ile birlikte ulaştırdı. Çebi’nin bu nezaketi takdir alırken basın mensupları da kendisine teşekkür ettiler.

BAŞKAN GENÇ BAHÇEDE

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bahçeye indi. Başkan Genç, eski günleri ya ederek, “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” derler. Rahmetli annem ve babamla birlikte çok tarla bellemiştik buralarda. Şimdi de köyde geleneği yaşatma ve anıları yad etme vakti.” ifadelerini kullandı.

 “RAMAZAN KARDEŞLİK AYIDIR”

GÜRektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında şunları söyledi:

“Gönülleri yakınlaştıran, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesineimkân sağlayan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e erişmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Ramazan ayı kaygılarımızdan uzak, yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini hatırlayacağımız, bizleri kötülüklerden arındırarak iyiliklere, gündelik çıkar kaygısının ötesinde birçok güzelliklere yönelten bir aydır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığıramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağı bildirilmiştir. Bizi millet yapan ve kardeşçe bir arada yaşamamızı sağlayan ortak manevi değerlerindaim kılınması en büyük arzumuzdur. Rabbim, başı rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Mübarek Ramazan Ayı içerisinde nefsimizi terbiye edeceğimiz feyz dolu oruçlar tutabilmeyi nasip etsin. Bu vesileyle mübarek Ramazan-ı Şerif’in başta Gümüşhane halkımız olmak üzere bütün İslam âlemine sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor, Cenab-ı Allah’tan bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı’na kavuşturmasını niyaz ediyorum.”

GÜNEŞ İŞİNİN BAŞINDA

Trabzon başta olmak üzere bölgeye hizmet veren Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, 7/24 çalışma aşkı ile çalışır. Çalışmayı çok seven Güneş, gençlere de sevdikleri işi yapmaları ve severek çok çalışmaları nasihatinde bulunur. Haftanın 7 günü işinin başında olan Güneş, Pazar gününü de iş yerinde geçirir. Güneş, "Sevdiğiniz işi yapın, yılmayın, yorulmayın çok çalışın Rabbimin izni ile başarılı olacaksınız' diyerek herkese örnek oluyor.

BAYBURT'TA SAHUR MESAİSİ

Gümüşhane merkez ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış çok iyi bir teşkilatıdır. Ülkücü kültüre de çok önem verir. Nerde bir ülkücü varsa da ziyaretine gider. Tanış, dünkü sahurunu da Gümüşhane'nin komşusu Bayburt'ta yaptı. MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap'ı sahur vakti ziyaret eden Tanış, Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli, belediye meclis üyesi Suat Doğan ve il sekreteri İsmail Durmuş ile sahurunu yaptı. Teşkilât çalışmaları hakkında da bir süre sohbet etti sonrasında Gümüşhane'ye döndü.

VALİ OF’TA İNCELEMELERDE BULUNDU

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Of uygulama noktasını ziyaret ederek korona virüs tedbirlerine yönelik incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim