Mandıralı şöyle dedi: ‘Ne zamanki Trabzon’la ilgili güzel bir şeyler yapma hevesinde ve gayretinde olunduğunda, birileri çıkıyor hemen suçlamayla, karalamayla, kamuoyunu yanlış yönlendiriyor.  Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu hedef haline getirmeye çalışanları Trabzon halkına havale ediyorum. Sanki Trabzonun tek sahibi bunlarmış gibi kişileri adeta dışlıyorlar.  Unutmayın ki Trabzon’un insanları en az sizin kadar bu şehrin sahibidir. Kaldıki Murat Zorluoğlu bu toprakların evladıdır ve hizmet için birçok gayret gösteriyor, azimli ve İstekli bir kişi. Daha 1 yıl olmadan hedef tahtasına koymaya hakkınız yok.  İnsanlar sayın Zorluoğlu’na bir hizmet yetkisini verdi, Bu yetki bittiği gün Trabzon Halkı gerekli değerlendirmeyi en güzel şekilde yapacaktır. Saygılarımla. Engin MANDIRALI.’
 
İstiklâlimize Sahip Çıkacağız

 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’mizin 105. Yıl Dönümü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı “Aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur ve güvenliğini korumak uğruna canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’mizin 105. yıldönümünde, bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz.  Ay yıldızlı al bayrağımızın semalarımızda özgürce dalgalanabilmesi, dini, dili, etnik kökeni fark etmeksizin, milletimizin her bir ferdinin bu topraklarda hür ve kardeşçe yaşayabilmesi için düşünmeden can veren şehitlerimiz, her devirde aynı kararlı duruşla, vatanına ve bağımsızlığına kast edenlere hak ettiği cevabı vermiştir. Bu topraklardaki hain emellerinden ısrarla vazgeçmeyen, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve huzurumuza kast edenler unutmamalıdır ki; Allah’ın izniyle, gerektiğinde bizler de şühedanın izinden gitmekten çekinmeyecek, aynı cesaret ve kararlılıkla emanete halel getirmeyecek ve ebediyete kadar istiklâlimize sahip çıkacağız. Bu düşüncelerle, 100. yılına emin adımlarla yürürken, günden güne artın gücüyle dünyanın söz sahibi devletleri arasında kendine yer edinen ülkemizin kuruluşunda ve bu günlere gelmesinde büyük emek ve fedakarlıkları bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve tüm şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet diliyor, şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum."
 
Tüm Mahalle Yolları Ulaşıma Açıldı

 
Trabzon'un orta ve yüksek kesimlerinde önceki gece başlayan ve etkili olan kar yağışı, Araklı, Sürmene, Arsin, Köprübaşı, Şalpazarı, Düzköy ve Tonya’da 28 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi ekipleri ile birlikte kapanan yolları açmak için günün ilk ışıkları ile birlikte çalışmalarına başladı. Şuana kadar tüm mahalle yolları ise ulaşıma açılmış durumda.
 
Çervatoğlu Tedbirleri Artırdı

 
Rize’nin Fındıklı ilçesinde korona virüsüne karşı bir dizi önlem alındı. Konuyla ilgili Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, halkın sağlığını koruma adına belediye ile Kaymakamlıkla koordineli olarak korona virüsüne karşı bir dizi önlem aldıklarını açıkladı.
 
Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “ Kaymakamlık ve belediyemizce Koronavirüs riskine karşı oluşturulan komite virüs yayılma riskine karşı ilçemizde alınacak tedbirlerle ilgili toplantı gerçekleştirdi. İlçemizde ileri bir tarihe kadar tüm toplu etkinlikler iptal edildi. Vatandaşlarımızın yoğunlukla kullandığı bölgelerde dezenfekte çalışması yürütülecek. Belediyemiz sosyal tesisleri ileri bir tarihe kadar kapalı olacak. İleri bir tarihe kadar Perşembe günleri pazar açılmayacak. Virüsten korunmak kişisel sorumluluklarımızı yerine getirmekle başlar. Birbirimizi korumak görevimiz. Panik değil, sağduyulu ve tedbirli olalım” dedi...
 
Trabzon’da Sular Kesilmeyecek
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden su kesintileri ile ilgili açıklama yapıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kesintisi olmayacağı kaydedildi. Açıklamada, “Genel sağlık tedbirleri kapsamında vatandaşlarımızın temizlik işlerini rahtça yapabilmeleri için 1Mayıs 2020 tarihine kadar su faturası borcu nedeniyle su kesintisi yapma işlemi durdurulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
 
İYİ Parti Kongrelerini Erteledi

 
Çin’den başlayarak, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle Türkiye’de bütün toplantılar ertelenirken Trabzon’da da AK Parti’nin ardından İYİ Parti ilçe kongreleri erteledi.. 
İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatından yapılan açıklamada hafta sonu yapılması planlanan Arsin ve Araklı Kongreleri ile Vakfıkebir İlçe Kongresinin iptal edildiği bildirildi. 

 
Yapılan açıklamada, “Hükümetimizce alınan koronavirüs tedbirleri ve  İYİ Parti Genel Merkezimizce alınan karar doğrultusunda bu hafta sonu yapılması planlanan Arsin ve Araklı kongreleri ile; 28 Mart'ta yapılacak Vakfıkebir ilçe kongremiz daha sonra belirlenecek bir tarihe ertelenmiştir” ifadeleri kullanıldı.
 
Cora’dan  Baş Sağlığı Mesajı

 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Abdullah Ustaosmanoğlu’nun  vefatı ile ilgili mesaj yayınladı, baş sağlığı diledi. Cora, “Ülkemizin her bir tarafında yetiştirdiği hafızlar ile ilim ve irfan dünyamıza büyük katkısı olan, ömrü, hayatını Kur'ân'a adayan Abdullah Ustaosmanoğlu Hoca'ya Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve talebelerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”
 
RTEÜ 14 Yaşında

 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 14 kuruluş yıldönümü ile ilgili bir açıklama yapan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman: “İnsan merkezli eğitim-öğretim faaliyetleriyle milli ve manevi değerlerini özümsemiş nitelikli bireyler yetiştirmek, kaliteli sağlık hizmeti sunmak, araştırma ve sosyal faaliyetlerini evrensel standartlarda yürüterek bölgenin ve ülkenin sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkı sağlamak misyonuyla hareket eden üniversitemiz 14 yaşında. Üniversitemizde kuruluşundan itibaren görev yapmış ve halen çalışmakta olan akademik ve idari personelimiz ile mezun olan ve şu anda okuyan öğrencilerimizin bu mutlu ve gururlu günlerini kutluyorum. Bu günlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda, milletimizin sağduyu ve hassasiyeti ile bu salgını en az hasarla atlatacağımıza inancım tamdır.”
 
Editör: TE Bilisim