Cora, önceki gün Çarşıbaşı İlçesini ziyaret etti. Cumhur İttifakı MHP’li belediye başkanı Mümin Nuhoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kocaman ile ilçede yapımı devam eden ve yapılacak yeni projelerin istişaresini gerçekleştirdiler. Nuhoğlu ve Kocaman, Cora’ya sürprizde yaparak doğum gününü kutladılar, birlik beraberlik mesajı verdiler.

YENİDEN MAHALLELERDELER

AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatında, Ahmet Hüseyin Altıntepe’nin göreve gelmesinin ardından başlatılan her Cuma bir mahalle programları, pandemi döneminin normale dönmesinin ardından yeniden start aldı. Teşkilat mensupları bu hafta Kirazlık Mahallesi’ne misafir oldular. Mahalle halkı ile Cuma Namazını kıldılar, ardından çay içip mahalle halkının dilek, öneri ve taleplerini dinlediler. İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, programlara kaldıkları yerden devam edeceklerini dile getirdi.

“ÜLKEMDEN VE PARTİMDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Yüklendiğimiz misyonun ağırlığını ve birlikte kurduğumuz güçlü Türkiye ittifakının sorumluluğunu en iyi bilen İl Başkanlarından biriyim. 2023 seçimlerini şansa bırakacak, Torunlarımızın geleceğini riske atacak cesaretim yoktur. İstediğimiz sadece barış ve huzur dolu bir Türkiye'dir. Söylemekten yoruldum; kendim için istediğim hiç bir şey yoktur. Çalışmalarımın içinde önce ülkem, sonra partim. En sonda her kes olabilir. Sadece kendim yokum. Fedakârlık ile şahsi çıkar, vefa ile nankörlük aynı istikamette yürüyemezler. Ben gelecekle ilgili hayaller kurarak geçmişteki hatalarıma üzülmüyorum. Biliyorum ki en değerli olan yaşadığım şimdiki zamandır. O da avuçlarımın içinden kayıp gidiyor. Uğraşarak düzeltemediğimde vazgeçerek kurtulmak en güzeli de olsa, ülkemden ve partimden asla vazgeçmeyeceğim.”

YEMENİCİ MÜDÜRLÜĞE ATANDI

Gümüşhane’nin yeni Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici oldu. Sağlık Bakanlığı, 2017 yılından beri İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten hemşehrimiz Dr. Engin Pehlivan’ın yerine Dr. Necip Yemenici’yi atadı. Dr. Necip Yemenici, 1967 yılında Konya’da doğdu. Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini 1994 yılında bitirdi. Aynı yıl Şanlıurfa Birecik’te hekim olarak göreve başladı. Yine Şanlıurfa Birecik’te Sağlık Grup Başkanlığı, Şube Müdürlüğü ve Sağlık Müdür Yardımcılığı ile başlayan idarecilik hayatı 2005 yılında Kars Sağlık Müdürlüğü ile devam etti. Kars, Konya’da da Sağlık Müdürlüğü görevi yapan Dr. Necip Yemenici, 22.12.2008 – 08.11.2017 tarihleri arasında da Afyonkarahisar’da Sağlık Müdürü olarak hizmet verdi. Dr. Necip Yemenici, 24.11.2017 tarihli görevlendirme ile atandığı Manisa İl Sağlık Müdürlüğü görevine 30.11.2017 tarihinde başladı ve 16 Haziran 2021 tarihinde bu görevinden ayrıldı. Dr. Necip Yemenici 9.7.2021 tarihinde Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı.

ÜYELİĞE AYAR VE KARAOĞLU ATANDI

ÇAYKUR yönetim kurulu üyeliklerine Hikmet Ayar ile Zeki Karaoğlu’nun ataması yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bazı bakanlıklara yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan atamalar kapsamında ÇAYKUR’da boş bulunan yönetim kurulu üyeliklerine de atama yapıldı. Buna göre AK Parti'den 25. ve 26. Dönem Rize Milletvekili seçilen Hikmet Ayar ile ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karaoğlu, ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Atamaların 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8. Maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3. Maddesi gereğince yapıldığı belirtildi.

YAYLADA AŞI SEFERBERLİĞİ

Koronavirüs salgını nedeniyle önceki yıllara göre halkın daha çok ilgi gösterdiği yaylalarda, aşı seferberliği başlatıldı. Trabzon'un Haçka Yaylası'na çıkan gezici sağlık ekipleri, cami hoparlörlerinden aşı çağrısında bulunup, kapı kapı dolaşarak, aşılama yaptı. Karadeniz Bölgesi'nde yaz aylarında yaylalara göç geleneği, bu yıl da devam etti. Koronavirüs salgını nedeniyle halkın önceki yıllara göre daha çok ilgi gösterdiği yaylalar doldu. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yaylalarda aşı seferberliği başlattı. Düzköy ilçesinde deniz seviyesinden 1800 metre yükseklikteki Haçka Yaylası'na çıkan gezici sağlık ekipleri, cami hoparlörlerinden aşı çağrısında bulundu. Haçkalı Hoca Baba Camii'ne gelenler ise aşılandı. Yayla evlerini dolaşan ekipler de aşılama yaptı.

ÖĞRENCİLER TRABZON’DA

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan ve uygulamaya konulan ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Ordu’dan Trabzon’a gelen öğrenciler, Vali Vekili Mehmet Yapıcı'yı ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim