Tarım, “Bu kadar başarılı bir İçişleri Bakanı neden töhmet altında bırakılmak istenmişse; coğrafyasında önlenemeyen, zincirleri kıran, bütün mazlum devletlere kötü örnek olacağı düşünülen kısacası durdurulamayan Türkiye'ye bir cinayet üzerinden yapılmak istenen aynıdır.

Olayların planının yapıldığı merkezde gözdağı vermek için kendini gizlememekte, şifreli sözlerle deşifre olmaktadır. Amerika'nın en son açıklamasındaki ( Türkiye demokratikleşirse anlaşabiliriz) sözü çok önemlidir. Bize diyorlar ki ülkenizde bu tip cinayetler oluyorsa siz demokratikleşemezsiniz. Olayın faili olan katilde zamanlama itibariyle PKK'nın bitişini ve Karayılanın yalvardığı zamanı seçmesi düşündürücü değil midir. Aklımızı başımıza almalıyız. Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden birlik olmalıyız. Oyun büyüktür.”

AKÇAABAT’TA SANAT KURSLARI BAŞLIYOR

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce Resim ve Müzik Bölümlerine hazırlık kursları başlıyor. Kültür sanat ve Turizm Şehri Akçaabat’ta düzenlenecek olan kurslar 21.06.2021 tarihinde başlayacak ve müracaatlar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılacaktır. Konu ile ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Kültür Sanat ve Turizm Şehri Akçaabat’ta normalleşme dönemi sonrasında faaliyetlerimize tedbirler kapsamında başlıyoruz. Pandemi öncesinde İlçemizde Kültür ve Sosla İşler Müdürlüğümüz bünyesinde birçok sanatsal ve kültürel faaliyetler düzenleniyordu.

Tiyatrodan sanat müziğine, halk müziğinden uluslararası müzik ve halk oyunları festivaline, sergilerden konferanslara kadar yıl boyunca Akçaabat Halkı sanatla iç içe yaşıyordu. Koronavirüs pandemisi sonrası alınan yasaklar neticesinde bu organizasyonlarımıza bir süre ara vermek zorunda kalmıştık. Geçen yıl pandemi kapsamında vatandaşlarımız sanattan mahrum bırakmamak için bölgede ilk olan Açık Hava Tiyatro günlerini şehrimizde düzenledik. Bu yıl temmuz ayında ikinci açık hava tiyatro günlerini organize ediyoruz. Sanat Müziği ve Halk Müziği korolarımız çalışmalarına başlıyor. Sergilerimiz için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bunun yanında önümüzdeki haftadan itibaren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde Müzik ve Resim Bölümlerine hazırlık kurslarımızı açıyoruz. Lise ve Üniversitelerin müzik ve resim bölümlerine hazırlanan öğrencilerimize böyle bir imkan sunarak eğitimlerine katkı sağlamak istedik. Alanında uzman hocalarımız eşliğinde, hazırlamış olduğumuz salonlarda, programları dahilinde kursiyerlerimiz buralarda hazırlıklarını yapabilecek. Kurslarımızın öğrencilerimiz başta olmak üzere, ailelerine ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, sınavlarında öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Müzik Bölümüne hazırlık kursları; Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri saat: 13.00 ile 16.00 saatleri arası, Resim Bölümüne hazırlık kursu ise Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat: 09.00 ile 12.30 saatleri arası düzenlenecek.

SEL FELAKETİNİN ACISI YÜREKLERİMİZDE

Trabzon'un Araklı ilçesi Çamlıktepe Mahallesi'nde 18 Haziran 2019 yılında, 8 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin kaybolduğu sel felaketinin acısı yüreklerde. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “18 Haziran 2019 yılında Çamlıktepe Mahallemizde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Rabbim ülkemizi her türlü afetlerden korusun.”

ÜRETİCİYİ DİNLEDİLER

Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, fındık bahçesinde ziyarette bulundu. Kozoğlu, “İlçemiz Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ve İlçemiz Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ile birlikte Odamızın yaptığı çalışmalar kapsamında Barış Hacıhasanoğlu'nun fındık bahçesi, Abdullah Dilek ve Temel Kalmuk'un serasını ziyaret ettik. Sorunları hakkında kendilerini dinledik. İlgi ve alakalarından dolayı Kaymakamımız Ömer Ahmet Özdemir ve İlçemiz Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy'a teşekkür ederim.” dedi.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kurulacak kurban satış yerinde incelemelerde bulundu. Genç, “Akoluk Mahallemizde kuracağımız kurban satış yerimizde incelemelerde bulunduk. Hijyene ve temizliğe ekstra dikkat etmemiz gereken şu günlerde vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile gelip alış-veriş yapabileceği güzel bir alan oluşturma çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” dedi.

YEMEKTE SIK SIK ÖZER'DEN BAHSETTİ

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Genel Başkanı Çetin Nuhoğlu, 24 Haziran'da yapılacak genel kurul öncesi Karadeniz Bölgesindeki sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Karadeniz'in Trabzon'un bir evlâdı olarak kentte coşkuyla karşılanan Nuhoğlu nakliyeciler ile bir otelde yemekte bir araya geldi. Yemekte yakın dostu ve yol arkadaşı Abdullah Özer'den sık sık bahseden Nuhoğlu, Özer'in lojistik sektöründeki haklı mücadelerini takdirle karşıladığını ifade etti. Nuhoğlu'nun Trabon buluşmasının ayrıntılı geniş haberi ve izlenimler yarın TAKA Gazetesinde yayınlanacak.

REKTÖR UZUN TRABZON’DA

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. doktor Orhan uzun Trabzon Liman Başkanı Muhammet Özdemir’i ve Liman İşletmeciliği Genel Müdür Yardımcısı Emin Bilgin’i Ziyaret ederek  ihtisaslaşma Alanlarına yönelik İstişare kapsamında görüşmelerde bulundular.

BAŞ MİLLİ EĞİTİMDE

Trabzon il Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ı da çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş, İstihdam Politikaları Daire Başkanvekili İbrahim Demircan, Uluslararası Çalışma Örgütü Program Yönetmeni Neşat Kocabay, Trabzon İşkur Müdür Vekili İbrahim bÜyük ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili bilgi verip görüş alışverişinde bulundular.

USTAOĞLU’NUN KONUKLARI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Sanat Evi Başkanı Adnan Taç ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ederek sanat evine yaptıkları katkıdan dolayı kendilerine teşekkürlerini arz ettiler.

CORA’DAN ZİYARET

AK PARTİ Trabzon milletvekili Av. Salih Cora, Türkiye vergi denetim kurulu başkanlığına atanan Keskinsoy’u ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sundu.

Editör: TE Bilisim