Ankara'da temaslarda bulunan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık,ilk olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Musavvat Dervişoğlu ve Hasan Seymen, Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs ve Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'u makamında ziyaret etti.  Ankara ziyareti sırasında olumlu temaslarda bulunan Başkan Bıyık şu kısa açıklamayı yaptı.
 
Ataman’dan Örnek Davranış
 
Trabzon Büyükşehir Belediye başkan Vekili Atilla Ataman misafirlerini Trabzon’da ağırladı.Katar’ın Türkiye Büyükelçisini Trabzon ve Rize’yi gezdiren Ataman misafirini Büyükşehir belediyesinin Şehir Müzesini gezdirdi. Şehir müzesini gezerken, Ataman müzeye sıradan bir insan gibi girdi.  Kendini tanıtmadı.
 
Müzeye giriş ücretine verdi.  Çıkarken de görevlilere kendini tanıttı. Müzede çalışan görevli Ataman’ın bu hareketini sosyal medyadan şöyle paylaştı.. “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Ataman beyin Trabzon Şehir Müzesine, misafiriyle gelip kendini tanıtmadan ücretini ödeyerek girmesi. Gezi sonunda personel olarak kendisiyle tanışarak ,sohbet etme fırsatı bulduk.  Hatıra fotoğrafı isteyince, bileti de göstermek bize düştü..”
 
Yazıcı Büyükşehir Belediyesi’ne
 

Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü görevini yürüten Veteriner Hekim Sebahattin Yazıcı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına atandı. 28.06 2019 tarihi itibariyle Trabzon Büyükşehir Belediyesindeki görevine başlayan Akçaabat’lıhemşehrimiz Sebahattin Yazıcı’ya Akçaabat’a yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyor kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.
 
Rize’de İmzalar Atıldı
 
Emniyet Genel Müdürlüğünün Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) tarafından desteklenen ve Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanarak yürütülen "Geleceğiniz Emniyette 2019" projesi için İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz bir araya gelerek protokolü imzaladı. 

Proje kapsamında imzalanan İşbirliği Protokolü ile maddi açıdan dezavantajlı 18-24 yaş aralığındaki 20 gence "Erzincan Çelik Kalem Bakır İşleme ve Süsleme" kursu ve yine maddi açıdan dezavantajlı 18-24 yaş aralığındaki 12 gence "Ahşap Ağaç Oymacılığı" kursu verilmesi planlanmakta. Verilmesi planlanan kurslar sayesinde gençlerin boş zamanlarını etkin kullanabilmesi, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını öğrenerek meslek edinebilmeleri ve aynı zamanda cep harçlıklarını çıkartabilmeleri amaçlanmaktadır.  "Erzincan Çelik Kalem Bakır İşleme ve Süsleme" kursu 248 saatlik bir programla 20 kursiyere; "Ahşap Ağaç Oymacılığı" kursunun ise 664 saatlik bir programla 12 gence ulaşılması hedeflenmektedir.  Kurslar 01/07/2019 tarihinde verilmeye başlanacak olup kursiyerler günlük 40 TL cep harçlığı İŞKUR, usta öğreticilerin ücretini ise Milli Eğitim Müdürlüğü, kurs için ihtiyaç duyulan malzemeleri ise İl Emniyet Müdürlüğü karşılayacak.
 
Vali Doruk Vatandaşları Ziyaret Etti
 
 Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli ilçesine bağlı Sebzeciler ve Dokumacılar köyünde geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel ve yangında zarar görenlerin yaralarını en kısa sürede saracaklarını bildirdi.

Vali Doruk, Yusufeli ilçesinde meydana gelen sel ve çıkan yangında evleri yanan ailelere ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Vali Doruk, ilçeye bağlı Sebzeciler Köyünde meydana gelen ve can ve mal kaybının yaşanmadığı selde meydana gelen alt yapı sorunlarını yerinde inceledi.

Köy muhtarı Yaşar Çoruh’a ve köy sakinlerine “geçmiş olsun” dileklerinde bulunan Vali Doruk, selin zarar verdiği alt yapı sorunlarının bir an önce çözülmesi için beraberindeki yetkililere talimat verdi.
 
Yangın yerinde incelemelerde bulundu. Vali Doruk, daha sonra Dokumacılar köyünde 18 Haziran’da çıkan yangında 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 evin kül olduğu yangın yerinde incelemelerde bulundu.
 
Hasan Kozoğlu Uyardı
 
Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu küllenmeye karşı uyararak, "Fındık Bahçelerimizde Külleme Hastalığı görülsün veya görülmesin. Fındık Bahçelerimizin Altındaki Otları Gerek Motorlu Tırpan Gerek başka yöntemlerle biçerek Bahçelerimizden Tırmık veya başka aletlerle bir kenara çekerek imha edilmelidir.

Ayrıca Bilindiği üzere Fındık Ocaklarının Diplerinde büyümüş olan Dip Sürgünlerinin Külleme ile bulaşık olanları ile Gereksiz Dip Sürgünlerini Budama Makası ile Kesip Bahçelerde uzaklaştırmalıyız. Çünkü bu şekilde otları ve Dip sürgünlerini yok ettiğimizde Hem Külleme Hastalığını büyük oranda yok etmiş oluruz. Hemde Toprakta olan Besin Meyvelerin İçlerinin Dolmasında kullanılır.Kaliteli Meyveler oluşur.Fındıkta Randıman Oranı Yükselir. Bu şekilde Kültürel İşlemleri yapınca Bahçelerimizde Hava Sirkülasyonu sağlanır ve Dolayısıyla Hava Sirkülasyonu Sayesinde Külleme Hastalığı ve diğer Hastalık etmenleri Bahçelerimize bulaşamaz. Kısaca Hastalık olmasını Önemli oranda Önlemiş oluruz” dedi.
 
Kaymakam Yalnız Bırakmıyor
 
İlçe merkezi ve köylerde sık sık esnaf ve halk ziyaretleri gerçekleştiren Şiran Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti. Ziyaret ettiği esnaflarla sohbetler gerçekleştiren Kaymakam Ekşi, Esnaflara bol kazançlar dileğinde bulundu.

Daha sonra ise cadde üzerinde karşılaştığı vatandaşlarla tokalaşarak ayaküstü sohbet etti. Vatandaşların hal ve hatırını soran Ekşi, Esnaf ve ilçe halkı tarafından teveccüh ile karşılandı. Ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getiren esnaf ve vatandaşlar ise, ilgi ve alakalarından ötürü Şiran Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi'ye teşekkürleri ilettiler.
Editör: TE Bilisim