Bir süredir sağlık sorunu yaşayan Bozoğlu’nun ölümü herkesi yasa boğdu. Bizde TAKA ailesi olarak Utku Bozoğlu ve ailesine sabır, Kemal Bozoğlu’na Allah’tan rahmet dileriz.

 “BİR OLDUK, 21 OLDUK”

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, AK Parti’nin 21.kuruluş yıl dönümü nedeniyle, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “21 yıl önce Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurucu ilçe yöneticiliği ile başladığımız bu kutlu davanın, AK Parti'nin bir neferi olmaktan onur ve gurur duyuyorum.  Bir olduk, 21 olduk. Birlikte milletimize hizmette nice mutlu yıllara inşallah.”

BİK AÇIKLADI

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, yazılı açıklamada bulundu.

 Açıklamada “Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 10 Mart 2022 tarihinde oyçokluğu ile aldığı 2016/5903 başvuru numaralı kararı, Resmi Gazete’nin 10 Ağustos 2022 tarih ve 31919 sayılı nüshasında yayımlanmıştır. Kurumumuzca, gerekçesiyle birlikte bugün öğrenilen AYM kararına ilişkin; kamuoyunun bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. En başta vurgulamak isteriz ki, 02 Ocak 1961 tarih ve 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunun “Müeyyide” başlıklı 49. maddesi, bugüne kadar hiç değişmemiştir. Genel Kurulumuz, söz konusu maddeye dayanarak 1961, 1964, 1994 ve 2022 yıllarında Basın Ahlak Esaslarını belirlemiştir. Bütün bu mevzuat hükümleri birçok mahkeme kararında hukuki kaynak olarak kabul edilmiştir. Hatta AYM’nin 2016/5653, 2016/73997 ve 2017/30597 başvuru numaralı kararlarında, anılan kanun hükmünün kanunilik ölçütünü karşıladığı açıkça vurgulanmıştır. Bu tespitin ardından Anayasa Mahkemesi, basın ahlak esasları ile ilgili olarak kendisine yapılan başvuruları münferit olarak ele almış ve müeyyide kararının ölçülülük ilkesine uygun olup olmadığını esastan incelemiştir.

Ancak bu son kararıyla AYM, 195 sayılı Kanunun 49. maddesinde yapısal bir sorun tespit ederek, önceki görüşünden ayrılmış ve anılan kanun hükmünün temel hak ve hürriyetlerin sınırlanmasında kanunilik unsurunu taşımadığı sonucuna varmıştır. Bugün, AYM’nin görüş değişikliği içeren bu kararı, kanun maddesinin iptali kararı değildir. AYM, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ilgili kanun maddesi hükmünün; kararda bahsi geçen dengeleme ölçütleri göz önüne alınarak yeniden düzenlenmesini önermektedir. Önemle belirtmek isteriz ki, AYM kararında, kişilik haklarına saldırı mahiyetinde olan ve eleştiri sınırlarını aşan ve/veya kanunlarında yaptırıma bağlanan suç kapsamında yer alan haberlerin, yaptırıma tabi tutulmasının hukuk devletinin bir gereği olduğu ifade edilmektedir. Kararda, basının niteliklerini artırma ve basının özellikle ekonomik özgürlüğünün tesisini sağlama gayesiyle kurulan bir kuruma, müeyyide uygulama yetkisinin verilebileceği hükme bağlanmaktadır. 2/2 Dolayısıyla AYM, Basın İlan Kurumu’nun müeyyide uygulama yetkisinin bulunduğunu açıkça ifade etmektedir. Olağanüstü gündemle toplanan ve AYM’nin kararını bu çerçevede değerlendiren Yönetim Kurulumuz, TBMM tarafından 195 sayılı Kanunun 49. maddesinde değişiklik yapılana kadar Basın Ahlak Esasları kapsamında yapılan başvuruları toplantı gündemine almamaya karar vermiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

KİREÇHANE'Yİ DİNLEDİLER

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, beraberinde Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ile birlikte Kireçhane Mahallesini ziyaret ettiler.  Vatandaşlarla çay içip hasbihal oldular. Kaya, "Ortahisar İlçe Başkanımız Fatih Suat Oyman ve yönetici arkadaşlarımızla birlikte Kireçhane Mahallemizde esnaf ve vatandaşlarımızla buluştuk" dedi.

TİŞÖRTLER LOGOLU

Gümüşhane Merkez ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, beldeye güzel bir park kazandırdı. Parka MHP'nin efsane lideri Alparslan Türkeş'in ismini verdi. Parkı işleten Adem Tanış, kendisine ve ekibine Alparslan Türkeş logolu tişörtler bastırdı. Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, işletmeciye teşekkür ederek, "Alpaslan Türkeş parkımızın genç işletmecisi Adem Tanış’a yaptırdığı Alpaslan Türkeş isimli tişörtler için teşekkür ediyorum.  Hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum" dedi.

GELECEĞİN İTFAİYECİLERİNİ EĞİTİYOR

Artvin Belediyesi, yurttaşlara sunduğu hizmetlerin yanında, öğrenim hayatını sürdüren öğrencilerimizin de mesleki becerilerini artırmaya yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda İtfaiye bünyesinde staj yapan öğrencilere eğitim veriliyor.

Artvin Belediyesi, yurttaşlara sunduğu hizmetlerin yanında, öğrenim hayatını sürdüren öğrencilerimizin de mesleki becerilerini artırmaya yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda İtfaiye bünyesinde staj yapan öğrencilere eğitim veriliyor.

Artvin Çoruh Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik  bölümünde öğrenim gören öğrenciler, İtfaiyemiz bünyesinde gerçekleştirdikleri 30 günlük staj sürecinde, hem teorik hem pratik eğitim görüyorlar. Kişisel koruyucu donanımlar ve yangın söndürmede kullanacakları araçlar, yangılara nasıl müdahale edilmesi hakkında bilgi alan stajyerler; Erzurum yolu üzerinde bulunan boş arazide lastiklerle yakılan yangına, müdahale ile öğrendikleri teorik bilgileri uygulamalı eğitim ile pekiştirdiler.

DAMLA GÖNÜLLÜLERİ REKTÖR ZEYBEK’İ ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Müdürü Beytullah Cebel ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Selman Eroğlu’nun da katıldığı ziyarette konuşan Rektör Zeybek, “Doğu’dan Batı’ya Kuzey’den Güney’e birbirinden çok farklı kültürleri içerisinde barından bir coğrafyaya sahip olan ülkemizin, birbirinden farklı renklerini bir arada görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Yalnızca ülke içerisinden gönüllülerden değil aynı zamanda dünyanın farklı bölgelerinden gönüllüleri de içerisinde barındırması hareketin evrensel bir iyilik hareketi olduğunu ortaya koyar niteliktedir. Bu anlamda, iyiliği yayma amacıyla zamanından ve mekanından fedakarlık ederek üstlendiğiniz “gönül elçisi” misyonunuzdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, toplum yararına gerçekleştireceğiniz çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ayrıca böyle bir hareketin organize edilmesinde emeği geçenleri de kutluyorum” dedi. Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e plaket takdim eden proje gönüllüleri yakın ilgilerinden dolayı Zeybek’e teşekkür etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim