Bugüne kadar sayısız dinamitin atıldığı Boztepe’yi kamyonlar da köstebek yuvasına çevirdiler. Mahalle esnafı son derece şikayetçi. Kamyonların şehir merkezine girme kuralını da ihmal ettiğini iddia eden mahalle sakinleri, ‘Otel yapılsın ama halkın yaşamı etkilenmesin’ dediler.

Cirit’ten Ziyaret

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Kamu Başdenetçiliği görevine seçilen Şeref Malkoç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’u tebrik eden Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit Malkoç'a yeni görevinde başarılar diledi. Kamu Başdenetçisi Malkoç ise ziyaretinden dolayı Yargıtay Başkanı Cirit’e teşekkür ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Pekşen Sert Konuştu

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yeni anayasa çalışmalarına destek vermesi nedeniyle sert şekilde yüklendi.  TBMM Genel Kurulu’nda başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği teklifi tartışması yaşandı. Tansiyonun yükselmesi üzerine toplantıya ara verildi. MHP’nin grup önerisi üzerinde konuşan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, anayasa değişikliği teklifine değinerek, şöyle dedi: “Yeni anayasaya bakıyorsunuz. Devlet Bahçeli Bey’in deyimiyle İmralı canisinin yazdığı anayasa.  Sayın Bahçeli sizi Türk Halkı sözünün eri bir genel başkan olarak tanıyor. O halde Erdoğan ve siz yan yana nasıl olacak? Bunu nasıl izah edeceksiniz? Bu bir anayasa değildir. Bu Türkiye’nin bölünmesi projesidir.”  Pekşen’in bu sözlerine meclis Başkan vekili Ayşenur Bahçekapılı ve MHP Samsun Milletvekili Usta tepki gösterdi 

Sivrikaya Görevden Alındı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın geçen yıl Ekim ayı içerisinde İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Soba'yı görevden alarak yerine İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine atadığı İsmet Sivrikaya'yı da görevden aldı. Başkan Kasap'ın Sivrikaya'nın yerine yeni bir başkan yardımcısı atamayacağı ve Sivrikaya'ya bağlı birimleri diğer 4 başkan yardımcısına dağıttığı öğrenildi.

Şahin’e Hemşehri Ziyareti

Trabzon’un Çaykara İlçesi Şahinkaya Köyünden olan Eski Arsin Kaymakamı Hulisi Şahin İstanbul Esenler Kaymakamlığı görevine başladı.  Çaykara Şahinkayalılar Derneği Kaymakam Hulisi Şahin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni görevinde başarı dilediler.

Mehmet Baş Terfi Etti

Ankara'da Akçaabatlı bürokratlarımız arasında yer alan Mehmet Baş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Çalışma Genel Müdür Yardımcısı oldu. Daha önce yine aynı bakanlıkta İdari ve Mali İşler Daire Başkanı görevinde bulunan Mehmet Baş, yeni görevine başladı. Baş'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Günnar’dan Sarıkamış Mesajı

Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Sarıkamış Şehitleri Anma haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Trabzon milletvekili Dr. Adnan Günnar, "22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı- Rus savaşı sırasında Sarıkamış'ta bulunan Allahuekber Dağları'nda, yurdumuzun dört bir yanından gelen 90 bin kahraman askerimiz, vatanları uğruna canlarını hiç düşünmeden feda etmişlerdir. Bu harekat bizlere Mehmetçiğin vatanı için her koşulda gözünü kırpmadan mücadeleye hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bugün de bizler bu fedakarlığın bilincinde olarak kahraman şehitlerimizin izinde birlik ve beraberlik içerisinde vatanımız için her koşulda çalışmalıyız" dedi. Günnar, "Sarıkamış Harekatı'nda, kara savaşları sırasında cephede kahramanca mücadele eden on binlerce Mehmetçiğin yanı sıra, onlara ikmal malzemesi yetiştirmek için yola çıkan ve Karadeniz'de batırılan Bezm­i Alem, Bahr­i Ahmer ve Mithat Paşa adlı gemilerin fedakar personelinin de şahadet mertebesine erişen yiğitleri de rahmetle anıyoruz.  Atalarımız yıllar önce Milli Mücadelemiz adına Allahuekber Dağlarında soğukta, zor şartlarda bu vatan için canlarını seve seve feda ettiler. Sarıkamış harekatı bir fedakarlık ve kahramanlık örneğidir. Şehitlerimizin acılarını ilk günkü gibi yüreğimizde taşıdığımızı belirmek isterim.Tüm şehitlerimizin makamlarının yüce olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Benzine Yine Zam

Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 10 kuruş zam yaptı. Ankara'da litresi ortalama 5,12 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,22 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 5,07 liradan 5,17 liraya, İzmir'de ise 5,09 liradan 5,19 liraya yükselecek. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor. Akaryakıt dağıtım şirketleri, 5 Aralık Pazartesi günü benzinin litre fiyatına 15, motorine ise 16 kuruş zam yapmıştı.

Verep Kınadı

Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şube Başkanı Cemal Verep, Rize Belediyesinin Atatürk Anıtını kaldırması kararını kınadı. Verep, “Rize Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtını  Meydanı yenileme projesi kapsamında diyerek kaldırmıştır. 

Rize Belediyesi derhal bu bozguncu girişiminden dönmelidir. Yaşadığımız sıkıntıların Atatürk’ün o aydınlık yolundan saptığımız,  O’nun ilkelerinden uzaklaştığımız için yaşandığını görmemek için artık kör olmamız gerekir. Rize Belediye’sinin bu uygulamasını kınıyor. Atatürkçü Düşüncenin bu tür zavallı girişimlerle asla yenilemeyeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.                                                          
 
Editör: TE Bilisim