Başkan Tarım, “Yaşadıkları batı ülkelerinde bu güne kadar sokak suçlarıyla uzaktan yakından ilgisi olmamış, hele de yaşadıkları ülkenin sokaklarını bir suç cehennemine çeviren terörist ve onlara yakın gurupları himaye eden Avrupa, ülkücülere ne yapmak istemektedir. Bir siyasi parti liderinin karşılaşacağı tepkiyi bile bile bir insana hakaret etmesi, Bülent Arınç’ın Demirtaş’ın durumuna üzüldüğünü belirtip kitabının reklamını yapması Demirtaş’ın hanımının konuşturulup, topluma acıtasyon yapılması, Avrupa’nın ülkü ocaklarına karşı aldığı tavra baktığımızda, olayları birbirinden bağımsız düşünmek yanlıştır. Batı; ülkelerinde olan dini gurupları bile Türkiye aleyhine kullanmış, tek kullanamadığı topluluk ise ülkücülerdir.

Atatürk’le devletleşen Türk milliyetçiliği formu karşısında artık Dünya çaresiz kalmıştır. Bu günkü Türkiye’nin Dünyaya vermiş olduğu ve tiskinmelerine sebep olan görüntü budur. Medya maymunları kirli çamaşırları yıkamakla meşguldür ve gece gündüz çalışmaktadırlar. Düşmanımızın çokluğunun bize gurur veren sebeplerini sayacağım. Siyasal İslamcı değiliz, saltanatçı değiliz, manda ve himayeci değiliz, kişi milliyetçisi değiliz, tarikatçı değiliz, mezhepçi değiliz. Sadece Atatürk’ün Ne mutlu Türküm kelimesinden feyzini alan, büyük Türk milliyetçileriyiz.
Bu orduyu nasıl yeneceksiniz ki.”
 
SOKAKTA ARINÇ TEPKİSİ
 
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın katıldığı bir televizyon programında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliyesi ile ilgili sözleri Trabzon sokaklarında da sert tepki çekti. Sokaktaki birçok vatandaş, Arınç'ın o sözleri hangi maksatla söylediğine bir anlam verdediklerini belirterek, "dil sürçmesi yaşamamışsa bu sözler kabul edilebilir değildir. Halk olarak biz de gerekli tepkimizi göstereceğiz" dediler.
 
BAŞKANLAR ALTUNTAŞ'I ZİYARET ETTİ
 
Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk ile Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Turan Altuntaş'ı ofisinde ziyaret ettiler. Ziyaret fotoğrafını Altuntaş, "Şoför esnafımız için şoförler odası başkanlarımızla istişareye devam ediyoruz" diyerek paylaştı.
 
RİZE’DE ARABADA SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK
 
Rize’de düzenlenecek olan “Arabalı Sinema” etkinliği Rize Belediyesi’nin ev sahipliğinde pandemi önlemleri çerçevesinde 24 Kasım 2020 Salı günü Saat 18.30’da sahil otoparkında yapılacak. Pandemi dolayısıyla birçok etkinliğin online yapıldığı kısa film festivalinin final bölümü  “Arabalı Sinema” ile yapılacak. Rize Belediyesi karşısı sahil açık otoparkında kurulacak olan dev ekrenda gösterime girecek olan “7. Koğuştaki Mucize” isimli filmi vatandaşlar kendi otomobillerinin içerisinden izleyebilecekler. Etkinlik, sahil açık otoparkda kurulacak ekran önünde, vatandaşlarımızın kendi otomobilleri içerisinde kalmak suretiyle radyo frekansı üzerinden ses yayını ile gerçekleşecek. Rize Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlediği "1001 Gözle Rize" isimli ödüllü kısa film yarışması ve festival haftası çeşitli atölye çalışmaları, sinema eleştirmeni, yazar, oyuncu, yönetmen, jüri üyeleri ve sinema sektöründen önemli konukların online söyleşileri ile tamamlanmıştı.
 
MEB, KARARINDAN GERİ DÖNMELİDİR
 
EĞİTİM –İŞ Şube Başkanı Hilal Aydın, “Tüm eğitim kademelerinde pandemi ve sağlık gerekçeleriyle 04.01.2021 tarihine kadar ara verilmişken akşamdan sabaha alınmış bir karar ile okul öncesi eğitim kurum ve sınıflarının yeniden açılmasının, eğitim öğretim süreci ile ilgisi yoktur. Okul öncesi eğitimi olmazsa olmaz gören bir Bakanlık söz konusu ise öncelikle okul öncesini zorunlu eğitim kapsamına alması gerekirdi ki; yıllarca talep ettiğimiz halde bunu gerçekleştirmemiştir. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan tedbirlerle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ortada iken ve 20 yaş altı vatandaşlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması söz konusu iken, okul öncesi eğitim kurumlarını açmaya yönelik Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararın bilimsel açıdan izahı yoktur. Bu karar, Bakanlığın okul öncesine bakış açısının da ispatıdır. Fakir Baykurt’un dediği gibi, “Öğretmenler egemen sınıfların emir kulu ya da yönetici tabakaların çocuk avutucuları değildirler.”

Bugün okuma yazma öğrenme aşamasında olan ilkokul 1. sınıflarda, geleceklerini belirleyecek sınavlara hazırlanan 8. ve 12. sınıflarda dahi eğitime ara veren Bakanlığın okul öncesini yeniden açması kabul edilemez.  Hükümet küçük çocuğu olan anne ve babaları özel/kamu fark etmeksizin esnek çalışma kapsamına alarak salgının yayılmasına ve anne babası çalışan çocukların evlerinde kalmasına yönelik tedbirler almalıdır. Ekonomik kaygılar, özel sektör baskıları sağlıktan daha önemli değildir. Eğitim-İş olarak Bakanlığı ve hükümeti tekrar uyarıyoruz.”
 
CHP HEYETİ’NDEN ZİYARET
 
CHP Trabzon il Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İl Sekreterimiz Nurcan Aşcı Demiröz, Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve Sağlık ve Spordan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Haydar Demirkale ile birlikte İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta’yı ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ile görüşen heyet, “Koronavirüs salgını ile mücadele ettiğimiz bu dönemde şehrimizin durumu üzerine paylaştığı bilgiler ve misafirperverliğinden ötürü kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Vaka sayıları hızlı bir şekilde artıyor, hepimizin sağlığı açısından maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uymak önemlidir.” notunu iletti.
 
MÜDÜR ALPER’DEN KUTLAMA
 
Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanan 20 Kasım’ı makamında ağırladığı çocuklarla bir arada geçirdi. Trabzon Emniyet Müdürü Alper makamını küçük bir çocuğa verdi. Müdür Alper , “Geleceğimizin teminatı, gözümüzün nuru olan yavrularımızın Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun”  mesajıyla paylaştı.
 
CORA’DAN TEŞEKKÜR
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçe görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonunu Ankara’daki temaslarını sürdürüyor. Milletvekili Cora, “Bu yıl yaşanan deprem ve sel gibi afadlardan dolayı büyük bir hüzün yaşadık. Hükümetimiz her bir afadda vatandaşımızın yanında yer aldı, acısını paylaştı, yaraları sarmadan olay mahallini terk etmedi.

Aynı acıların yaşanmaması için daha çok tedbir alacağız. Bu yönü ile kentsel dönüşümler bizim için mecburidir, zaruridir. Bu vizyonla çalışan değerli Bakanımız Sn. Murat Kurum Beye teşekkür ederiz.
Bütçenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim