Başkan Genç, “Bu şehri birlikte yönetiyoruz. Pelitli Belediyesi Eski Başkanımız Ömer Kayıkçı’yı ziyaret ederek şehrimize dair düşüncelerini dinledik. Nazik misafirperverliği için kendilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

 “DEVA DEĞİL ANCAK VEBA OLURSUNUZ”

Uyuşturucu operasyonunda el konulan mermilerle “Andımız” yazılması nedeniyle Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper'in görevden alınmasını talep eden DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'na tepkiler çığ gibi büyüyor. MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli yaptığı açıklamada “Demek ki Sayın Müdürümüzün FETÖ üzerine sözleri ve yapmış olduğu başarılı uyuşturucu operasyonlarından rahatsız olan DEVA milletvekili öylesine rahatsız olmuş olacak ki, Trabzon Emniyet Müdürümüz Metin Alper'in operasyon ismini bahane ederek görevden alınmasını istemiş.  Sizin gibiler bu ülkeye DEVA değil ancak VEBA olursunuz. Türk Milleti evlatlarını artık sizin gibilere boğdurtmaz.” İfadelerini kullandı.

ÇAYLAR RAHMİ BAŞKAN’DAN

Trabzon’un Sürmene İlçe Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ilçedeki okullardaki öğretmenlere çay ikram etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, uzaktan eğitimin ardından ders başı yapan okullarda ilk teneffüsün 40 dakika olacağı açıklamasının ardından belediye başkanı Üstün’de, öğretmenlere 40 dakikalık teneffüslerde içmeleri için özel Sürmene çayı hediye etti. Üstün, “İlk teneffüste İlçemizde  tüm okullarda eğitim veren Öğretmenlerimize ‘çaylar bizden’ diyerek çay ikramında bulundu. Afiyet olsun” dedi.

BABACAN’DAN ERDOĞAN’A ZİYARET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Trabzon programını tamamladıktan sonra beraberinde eşi Zeynep Babacan, Başdanışmanı Hasan Karal, Genel Başkan Yardımcıları Sadullah Ergin, İdris Şahin ve Kurucular Kurulu Üyesi Av. Metin Kaşıkoğlu ile Rize’ye gelerek sağlık sorunları nedeniyle evde tedavi gören İl Başkanı Metin Erdoğan’ı evinde ziyaret etti. Babacan ve Karal, sağlık sorunları nedeniyle bir müddet Eskişehir’de tedavi gördükten sonra tedavisine Portakallık Mahallesindeki evinde devam eden İl Başkanı Erdoğan’ı ziyaretinde geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaklaşık 45 dakika süren ziyaret sonrası Babacan, Karal ve beraberindekiler Trabzon Havalimanına gitmek üzere evden ayrıldı.

GAZİYE MADALYA VE BERATI VERİLDİ

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar sırasında 2016 yılında yaralanarak gazi olan Gümüşhaneli Özel Harekat Polisi Ufuk Ağaç’a Devlet Övünç Madalyası ve beratı takdim edildi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gönderilen madalya ve berat Erzincan Valiliğinde düzenlenen törende Vali Mehmet Makas tarafından takdim edildi. Devlet Övünç Madalyası ve beratını Gazimiz Özel Hareket Polis Memuru Ufuk Ağaç’a tevcih eden Vali Mehmet Makas, “Bu Madalya ve Berat, sizin evlatlarınıza bırakacağınız en güzel, en anlamlı miras olacaktır” dedi. Törene Erzincan Belediye Başkan Vekili Erkan Polat, 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş ve Erzincan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muammer Doğan katıldı.

 “GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TÜRKİYE”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti: "Dünden bugüne Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kadınların toplumsal, ekonomik, siyasi ve kültürel hayata daha fazla katılmaları için verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Kadınlar, hayatın nesnesi değil öznesidir! Her zaman 'Güçlü Kadın Güçlü Türkiye' diyeceğiz."

 “KİM PKK'NIN GÖLGESİNDE KALIRSA KAPATILMALIDIR”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Kim Pkk'nın gölgesinde kalırsa kapatılmalıdır! Bu mevzu, Hdp özelinde konuşmak zorunda olduğumuz bir mesele değildir. Terör, kim yaparsa yapsın cezalandırılması gereken bir iştir. Terörle mesafesizlik, hangi parti yaparsa yapsın suçtur.”

BAŞKAN EKİM’E ANLAMLI PLAKET

Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ve mahalle muhtarları Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’i makamında ziyaret ederek, desteklerinden ötürü plaket takdim etti.

Muhtarlar halkın sözcüsüdür diye belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; “ Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarının belirlenmesinde ve bu ihtiyaçların hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesinde önemli rol oynar. Akçaabat Belediye’si olarak muhtarlarımızın bize iletmiş olduğu sorunlara desteğimizi her koşulda sağlıyoruz. Halkın yaşam standartlarını arttırmaya ve mahallerimizde ikamet eden vatandaşların sorunlarına hızlı bir çözüm aracı olan muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum.” Diyerek ziyaretten ötürü çok mutlu olduğunu dile getirdi. Muhtarlarla sohbet eden Başkan Ekim, anı fotoğrafı çekildi.

Editör: TE Bilisim