Faruk Nafiz Özak  hayatı başarılarla dolu bir isim. Trabzonspor Futbol Takımı Kaptanlığını yapmış bir isim Özak ayrıca Yılın Sporcusu Ödülü sahip olmuş bir isim. Faruk Nafiz Özak. Trabzonspor Asbaşkanı ve Başkanlığı görevlerinde de bulundu. İnşaat Yüksek Mühendisi olan Faruk Nafiz Özak, Yapısun A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Trabzon Kalkınma Vakfı Kurucusu aynı zamanda.  3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti'den Trabzon milletvekili seçilen Özak, 2 Haziran 2005'te Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevine atandı. 22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde Trabzon'dan AK Parti milletvekili olarak seçildi.
 
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Yüksek öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve ilgili kurum olarak Futbol Federasyonu Başkanlığı bağlanarak yeni  kabinede Devlet Bakanı olarak görev aldı. Bu görevlerin yanında yine birçok farklı görevlerde de bulunmuş olan Özak bu görevleri başarı bir şekilde yerine getirmiştir. Bu şehrin yetiştirmiş olduğu ender değerlerdendir. Özak; yaptığı görevler itibarıyla bir faniye nasip olacak her makamı, her mevkii görmüş biri. Faruk Nafiz Özak bu şehirde öğrencisinden bir çok alanda yüzlerce insana bu zamana kadar reklamsız kul ile Allah arasında kalacak şekilde destek olmuş yardımcı olmuş. Trabzon’da ki ofisi günün her saati neredeyse dolup taşıyor. Bazen oturmaya dahi yer bulamazsınız. Bu şehirde şehrin Faruk abisi olmak zor. Özak bu şehrin Faruk abisi olmayı başarmış  ender isimlerden bir tanesidir. Bunu sokaktaki insanımız da söylüyor. Yaşar BİBEROĞLU’
 
Akçay’ın Hassasiyeti
 
Trabzonlu iş adamı Kamuran Akçay aradı. Akçay, Trabzon’da turizm yatırımları ve Uzungöl ayarında 7 merkezin yapılmasına yönelik açıklamalarını okuduğunu söyleyerek, ‘Trabzon’da şu ana kadar bakir kalan en büyük turizm merkezi Santa’dır. Uzungölün dolduğu yerde fırsat Santa’dır. Santa’nın suni göllerle birlikte deresinin temizlenmesi ile birlikte çok güçlü bir turizm merkezi olması kaçınılmazdır. Sadece yapılacak olan Trabzon ve Gümüşhane’nin işbirliğidir. Bununla ilgili Sayın Bakanımız Süleyman Soylu beyin valilere açacağı birer telefon bu merkezin oluşmasını sağlayacaktır.’
 
Özçilingir’i İkna Turları
 
CHP’nin Trabzon’daki ilçe seçimleri tamamlandı. Gözler ise il seçimine çevrildi. Trabzon’da Sami Sancak, Turgay Çepni ve Ömer Dayı, Murat Özçilingir ile bir araya geldiler ve il Başkanlığı için Özçilingir’i ikna etmeye çalıştılar. Ancak şu an itibariyle sonuç alabilmiş değiller.
 
Geçmiş Olsun İsaoğlu
 
Osman İsaoğlu. Trabzon’un genç iş adamı ve siyasetçilerinden. İsaoğlu ailesinin 2.kuşağı. Bir süredir rahatsızlığını çektiği safra kesesinden ameliyat oldu. 4 gün süreyle İmperial Hastanesinde tedavi gördü, ardından da evine çıktı. Birkaç gün daha evinde kalacak ve ardından da işinin başına sevenlerinin arasına dönecek. Geçmiş olsun Osman kardeşimiz. Önce sağlık, sonra iş ve sonra siyaset.
 
Ayak oyunları!
 
Öncelikle okurlarımıza teşekkür ediyoruz. Son derece dikkatliler. Dün TAKA’nın 1.sayfasında yer alan Erman Toroğlu’nun sözlerinde ‘Ayak oyunlarının başlaması halinde’ olacak bölüm ‘Başlamaması halinde’ şeklinde yayınlandı. Bunu düzeltiyor ve ayak oyunlarına karşı sessiz kalmayacağımızı belirmek istiyoruz.
 
 “Resmi kurumu muhatap alırım”
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu AK Parti İl Başkanlığında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek için yapılan toplantının ardından, basın mensupları ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Meydan Parkı 2. Etap çalışmaları kapsamında restore edilerek açılan çay ocağında çay içmek içti, sohbet etti. Bansın mensuplarının her zaman fikirlerine ihtiyaçları olduğunu söyledi.  Ardından alanı basın mensupları ile gezen Başkan Gümrükçüoğlu, restore edilen binada Şoförler odası seçimleri için bir araya gelen grupla karşılaştı. Burada sohbet eden grup Başkan Gümrükçüoğlu’na “Turan Altuntaş’a destek olmayın tarafsız olun” söyleminde bulunarak Mevcut Başkan Turan Altuntaş’ın verecek olduğu yemeğe katılmamasını söylediler. Buna yönelik Başkan Gümrükçüoğlu her zaman tarafsız olduğunu söyleyerek “ Ben resmi kurumu muhatap alırım. Bu arkadaş beni çağırmışsa giderim” dedi.
 
Üşüyen Çocuk Kalmasın
 
Ülkü Ocakları’da sosyal medya aracılığı ile Köy okullarında eğitim gören ve yardıma muhtaç çocuklar için bir kampanya başlatmış. Kış ayına girdiğimiz şu günlerde Ülkü ocakları tarafından başlatılan ve sosyal medya aracılığı ile duyurulmaya çalışılan, “Bir bot bir montla Bu kışı ısıtalım” sloganıyla yola çıkan Ülkücüler , “Köy okullarındaki çocuklar için başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına tüm vatandaşlarımızın katılmalarını bekliyoruz. Unutmayalım ve geleceğimize yatırım yapalım. Bu kış üşüyen çocuk kalmasın.” Diyorlar.
 
Editör: TE Bilisim