Ülkemizde devlet adamlığının, liyakatin, yönetici olabilmenin vasıflarını taşımak, başlı başına bir sorumluluk erdemliktir diye bilinir. Günümüzde, bu geçmişten gelen, bir terbiye, devlet politikası olarak işlerlik kazanılması biçiminde arzulanmaktadır. Her bürokrat kendi alanında çalışmak, başarı sağlamak düşüncesi ile makam, masa işgal eder, başarılı olur veya olamaz, adı bürokrattır. Bölgemiz bürokratlarından, tıpkı rahmetli valimiz Recep Yazıcıoğlu’nu anımsatan, Sürmene ilçemizin Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Zeki Efendioğlu’nu valimizin kategorisine vatandaş olarak koyuyoruz. Bu bürokratımızda kendini beğenmişlik, halktan üstün tutmak vs yok. Herkesin yanında, kapısı herkese açık.  Ayrıca liyakat sahibi, işini çok iyi yapan, çevresine tam örnek bir insan. Neler yapmamış ki, Gençlik Merkezi’nde her türlü gelişmeyi sağlamış, sağlıklı, amacına uygun bir yapı oluşturmuş.

İl içinden, il dışından gelen gençlik gruplarına öncülük ediyor, her türlü maddi-manevi desteği sağlıyor, ilçesinin tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyor, sportif etkinlikler sağlatıyor.  Kur’an okuyan çocuklarımıza din eğitimi verdiriyor. Cumhuriyetimizi, Türklüğümüzü izci bireylerimize yaşatıyor. Her türlü sportif etkinlik sahalarının oluşumuna profesyonelce destek veriyor. Yani Sayın Müdür, nesli tükenenler grubundan. Bu tür bürokratları devletimiz görmeli, ciddi anlamda değerlendirmeli diyoruz. Ülkemizin bu değerleri bizim için onurdur, onur kalmaya devam edecektir.

TAZİYEYE GİTTİLER

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun babasının rahmeti rahmana kavuşması dolayısıyla, Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakkı Emiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ederek başsağlığı dileklerini ilettiler.

KADAKAL’DA BULUŞTULAR

Trabzon Lokantacılar Odası ile Türkiye Lokantacılar Federasyonunda 30 yıldan fazla başkanlık görevini yürüten bir dönem de Trabzon Belediye Meclisinde görev yapan Kemal Kadakal, şu anda Şükürhan’daki lokantası ile Yıldızlı’daki tesisini işletir. Kadakal’ı Şükürhan’daki esnaf lokantasında önceki gün dostları ziyaret ettiler. MÜSİAD Trabzon Şube önceki dönem başkanlarından Ali Kaan, Yeşilay Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Köksal Boz, AK Parti il yöneticileri Canan Bülbül ve Ahmet Karadeniz, Kadakalı’ı iş yerinde ziyaret ederek öğle yemeğini yediler. Siyasetten ekonomiye bir çok konuyu konuştular. Muhabbetiniz daim olsun.

YILLARCA ÇÖZÜLEMEYECEK ENKAZ BIRAKTI

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, eski Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun yaptığı açıklamalara cevap verdi. Başkan Ramis Uzun açıklamalarında şunları söyledi; “ Saygıdeğer Hemşehrilerimiz, Beşikdüzü önceki dönem Belediye Başkanı Sn. Orhan Bıçakçıoğlu son günlerde sosyal medyada, basında kendi ve ekibi ile birlikte Belediyemiz üzerinden şahsımı tamamen yalan yanlış ve suçlayıcı açıklamalar yapmakta. Hatta kendisi şahsıma hakaret içeren açıklamalar yaparak CHP İl Başkanlığı ve CHP Genel Merkezimizi göreve davet etmektedir. Orhan Bıçakçıoğlu İlçemizde 5 Yıl Belediye Başkanlığı yaptı ama ilçemize yıllarca çözülemeyecek enkaz bıraktı. Göreve geldiğimiz günden beri onun bıraktığı enkazı tamir için gece, gündüz çalışıyoruz. Orhan Bıçakçıoğlu huzursuzluktan beslenen bir kişiliğe sahip. Döneminde sadece ilçemiz değil, bölgemiz içinde huzursuzluk kaynağı olduğunu herkes biliyor.  Şimdi ise; Zaman zaman ilçemizin huzurunu bozmak için her türlü yalan yanlış açıklamalar ve şahsıma hakaret içeren açıklamalar yapmaktadır. Öncelikle o hakaretleri misli ile kendisine iade ediyorum. Ayrıca benim Partime ayar vermek istemektedir. Benim Partimin onun aklına hiç ama hiç ihtiyacı yok herkes hakkını ve haddini bilmelidir. Şimdi hangi yüzle böyle açıklamalar yapıyor. Beşikdüzü halkı bu saygısızlığı ve huzursuzluğu asla istemiyor. Nitekim halkımız Orhan Bıçakçıoğlu’nu da ve Ramis uzun’u da çok iyi biliyor ve tanıyor.”

İCAZET MERASİMİ DÜZENLENECEK

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, beraberinde İmam Hatip Mithat Güdü ile birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'yı ziyaret etti. Başkan Balta ile bir süre sohbet eden Müftü Küçük, 09 Ekim Cumartesi günü Vakfıkebir'de 50 hafız için düzenlenecek olan icazet merasimine davet etti. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Müftü Şükür Küçük ve onun şahsında tüm din görevlilerinin "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı da tebrik etti. Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne bağlı Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 26 erkek, Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nda ise hafızlığını tamamlayan 24 kız öğrenci olmak üzere toplam 50 öğrenci için tertiplenecek olan icâzet töreni, Vakfıkebir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecektir.

HEKİMOĞLU’NDAN ANLAMLI ZİYARET

Hekimoğlu FK’nin başkanı Celil Hekimoğlu, futbol kulübü başkanlığında öte, Trabzon’un da her anlamda temsilde kanaat önderidir. Hekimoğlu, Türkiye’nin her yerinde kapısını çalıp, sana misafirliğe geldik diyeceği geniş bir çevresi vardır. Dostlukları sıkı ve sağlamdır. Takımının Diyarbakır’daki maçına  yöneticiler ile birlikte karayolu ile giden Hekimoğlu, yol güzergahında Lice Abalı’daki karakolu ziyaret etti. Karakol komutanı ile geride bıraktığımız sezonlarda deplasman yolculuklarında tanışan, Hekimoğlu karakolu, fındık ve çay getirdi. Karakol komutanı dostu ile Hasan Tahsin Biber’in misafiri olan Hekimoğlu’nun bu halleri, huyları ve özellikleri hakikatten taktirlik.

SORUNLAR İÇİN YOLLARDA

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi, Özer Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özer, nakliye sektörünün sıkıntılarını her platformda dile getirir. Sektörün önünün açılması, sektör temsilcisi ve şoförlerin uluslararası yollarda sıkıntısız çalışması için zaman zaman ani ve fevri çıkışlar da yapan Özer, sektörün sorunlarının çözümü için yollara düştü. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de gerçekleştireceği nakliyeciler buluşması için Mersin’e giden Özer, Kılıçdaroğlu ile toplantı öncesinde mini bir görüşme yaptı. Özer, “Destek verdiklerimiz bizlere kapılarını kapatmasına rağmen Mersin’de gerçekleşecek nakliyeciler buluşması öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sektörümüzün sorunlarını sektörümüzün değer görmesi adına gereken şekilde dinledi. Sektörümüz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim