Topluma adaleti öğretmeye gayret gösterdi. Bunu nereden anlıyoruz, 1987 seçimlerinde 100 oyla milletvekilliğini kaçırdığında kendisine ‘bekle il seçim kurulunda bunu düzelteceğiz’ diyenlere bile onay vermeyip ‘Ben Allahtan korkarım’ demişti. Dün beni Büyükharman yallasından aradı. 20 gün önce çıkmış:
 
‘Yusuf 30 cm kar yağdı ve ardından da bir rüzgarla yağmurda gitti. Çiçekler açtı. Buradayım ve mutluyum. Buraya gelince rahatsızlıklarımı unutuyorum.
 
 Ama sizlerden ve toplumdan da vazgeçemiyorum. Yaylanın yolunu yıllardır yapmaya çalışıyorum. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu beyden ciddi yardımlar aldık. Yine vali Yücel Yavuz da destek verdi ve yaklaşık olarak 7-8 kilometrelik kısmını yaptık. Bu yayla önemli bir yayla eğer yolu tamamlanırsa gelecekte turizme de ciddi katkılar sağlar. Bayrağımızı zirveye asmışız. Şimdi sizlerin de vereceği katkıyı bekliyorum. Önce  katkı sonra da yayla!’ Nusret Çakıroğlu’na katkı sözünü verdik. Yazacağız çizeceği ve yine Hakkı Emiroğlu ile birlikte yaylaya da ziyaretine gideceğiz.
 
BU MÜDÜR FARKLI
 

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, kendi devresi Tonyalı şehit Şube Müdürü Metin Köksal Tuncel ve Şalpazarılı Şehidimiz Komiser Fatih Tolga Özer’in ailelerini ziyaret ederek Bayramlaştıktan sonra ‘burada bir evladınız var her zaman emrinizdeyim. Kapılarımız ardına kadar açık. Bize gelmenize gerek yok ilçe emniyet müdürümüzü arayın bize bir telefon kadar yakınsınız’ dedi.
 
DOKTORUN KÖY AŞKI
 

Kiminin yayla aşkı var kiminin de köy aştı ve anne aşkı. Dr.Seyit Hisoğlu da köyüne hayran. Hastalarını tedavi ederken gösterdiği gayret, onları sağlığına kavuşturduğunda eline sazını alıp uğurlaması ile gönüllerde taht kuran bir isim Seyit hoca. 4 günlük sokağa çıkma yasğında kendini köyüne attı ve tarlasını işledi ve içindeki ayrıkları temizleyip yaktı. Doktorun insan aşkı ve doğa aşkını alkışlıyoruz.
 
SESSİZ VE DERİNDEN..
 

TOKİ Başkanı hemşehrimiz Ömer Bulut, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Trabzon valiliğine atanan Vefa Poyraz futbolun mabedi kavakmeydan ortasına orman lojmanları koymuş, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından Başbakan seçilen ve Trabzon’a gelen Turgut Özal bu lojmanları görünce Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu’ya Avni Aker’in burnunun dibinde bu lojmanların ne işi var derhal yık ve kaldır talimatını verdi. Ancak 40 sene hiç kimse dokunamadı ve 4 sene Önce baştan sona yenilendiler. TOKİ Başkanı Ömer Bulut geçen hafta Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile protokol yaparak lojmanların kaldırmasını Trabzon millet parkına katılmasını sağladı. Bulut, sessiz ve derinden giden bir bürokrat.
 
SÜRECİ İYİ YÖNETTİ
 

Trabzon’da Kovid 19 ile mücadele sürecini  iyi yöneten İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve ekibi teşekkür ziyaretlerini de sürdürüyor. Bu süreçte her haftaya koşan 112 acil servisin ziyaret eden ve hekim ve hemşirelerle görüşen Usta, çabaları için teşekkür etti.
 
KIZILAY UNUTMADI
 

Trabzon Kızılay Şubesi, Kanuni eğitim ve araştırma hastanesi, Ahi Evren Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yavuz Selim Kemik Hastanesi ve Fatih Devlet Hastanesini ziyarete ederek çalışan personelin bayramlarını kutladılar.
 
YÖNETİME EL KOYDULAR
 

Trabzon merkezli faaliyet gösteren Özer Uluslararası Taşımacılık şirketinin yönetim kurulu başkanı Abdullah Özer, şirketin yönetimini kaptırdı. Annesi ve babası Özer'i şirkette ziyaretine geldi. Anne ve babasını kendi masasında ağırlayan Özer, "Allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin. Onlar bizim her şeyimiz" dedi.
 
ÇAMLIK MUHTARINDAN AÇIKLAMA
 
Vakfıkebir Çamlık Mahallesi Muhtarı İlyas Bahadır, mahallesindeki mezarlıklarla ilgili yapılan düzenleme çalışmaları ile ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Muhtar Bahadır yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Çamlık Mahallemizin mezarlığıyla alakalı son zamanlarda yalan ve yanlış bilgilerle sosyal medya da çok konuşulan ve bir gazetemizin köşe yazısına taşınan konuya açıklık getirmek istiyorum.
 
Köy sakinlerimizin uzun bir süredir dile getirdikleri talepleri doğrultusunda mezarlığımızın alanında incelemeler yaptık. Yaptığımız incelemeler neticesinde Çamlık Mahallemize yakışmayan bir görüntü alan mezarlık çevre düzeninin mezar başlıklarına, mezarlarımıza ve oraya ziyarete veya cenaze defin amacıyla giden insanlarımızın hayatlarına tehdit oluşturacak bir boyuta geldiğini tespit ettik. Bu nedenle acil ihtiyaç haline gelen düzenleme çalışmaları için tüm ilgili makamlarla görüşme gerçekleştirerek başvurularımızı yaptık. Ardından da aldığımız onaylar doğrultusunda çalışma başlattık.
 
Yazıda ifade edildiği gibi burada asırlık bir ağaç, yazıda belirtilen türlerdeki ağaçlardan birçoğu yoktur. 70-80 hatta 100’lere varan ağaç kesimi yapıldığı yönündeki iddia tamamen yalandır. Söktüğümüz ağaç sayısı 20 civarındadır. İşin aslı; devletimizin tüm kurumlarının görüşlerini alarak mezarlarımız ve insanlarımızın hayatı için büyük risk oluşturan çam ağaçlarının sökülerek yerlerine bodur ağaçların dikilmesidir. Mezarlığımızın çevre düzenlemesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve Vakfıkebir Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’dan malzeme desteği aldık. İşçi gücümüzle bu çalışmaları da kısa bir zaman içerisinde yapacağız.”

Editör: TE Bilisim