Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, can güvenliğinin sağlanması amacıyla yayla ve mezraların terk edilmesi için hemşehrilerini uyardı.  Yüksek noktalarda etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi; Sürmene ilçesi Kalecik, Lişit ve Büyükoba, Araklı ilçesi Yılantaş ve Demirtaş yaylaları ile Çaykara ilçesi Çayıroba ve Derindere mahalleleri ve Düzköy ilçesi Yerlice Mahallesi ile Beypazarı Yaylası'na müdahale etti.  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kar yağışının etkili olduğu noktalarda gerekli çalışmaları ivedilikle gerçekleştirdiklerini söyledi. Kimsenin mağduriyet yaşamaması için gece gündüz görev başında olduklarını ifade eden Zorluoğlu, yayla ve mezraların mutlaka terk edilmesini istedi.
 
Zorluoğlu, "Bu mevsimde yayla ve mezralarda olunması, istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına neden olabildiğinden halen yayla ve mezralarda bulunan hemşehrilerimin ivedilikle geri dönmesini, yayla ve mezralara çıkılmamasını özellikle rica ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili kamu kurumlarımızla birlikte Trabzon'umuzun her sathında çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz" diye konuştu.
 
Çizmeleri Giydi Sabaha Kadar Sahada Çalıştı
 

Ortahisar Belediye Başkan yardımcısı Selahattin Çebi, Fen işlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak başarılı hizmetlere imza atıyor. Çebi, önceki akşamki yoğun yağışta çizmeleri ayağına giydi ve sahaya indi. Çalışmalara katıldı. Kapanan yolların açılması, tıkanan kanalların temizlenmesinde yoğun çaba sarf etti.
 
Akçaabat Belediyesi Harekete Geçti
 
Akçaabat Belediyesi’nin daha temiz ve yaşanılabilir bir Akçaabat için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, şehrin belirlenen noktalarına yer altı çöp konteyneri yerleştiriliyor.Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in talimatları doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yer altı çöp konteynerlerini belirlenen noktalara yerleştirmeye başladı.Yeraltı çöp konteynerleri ile gelişmiş ülkelerde uygulanan çevreci bir sistem hayata geçirilmeye başlandı.

Çevre sağlığının korunması ve kötü kokuların bertaraf edilmesinde önemli bir adım olan yeraltı çöp konteyneri sistemiyle ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bu sistemin modern şehir yaşamının gereklerinden biri olduğunu vurgulayarak “Çevreci bir sistemi hayata geçirmekten dolayı son derece mutluyuz. Şehrimizin temizliği bizim için büyük önem arz ediyor. Yoğun turizm faaliyetlerinin yaşandığı şehrimizin her daim temiz ve güzel bir görünüme sahip olması gerekiyor. Özellikle şehir merkezinde mevcut çöp konteynerleri, kötü kokulara sebebiyet vererek çevre sağlığını tehdit ediyor. Çöplerin bilinçsizce atılması sonucunda etrafa dağılarak mikropların çevreye yayılmasına neden oluyor. Bu sebeple sokaklarımız ve caddelerimiz; vatandaşlarımız ve çocuklarımız için sağlıksız ortamlar haline geliyor. Bu bağlamda yer altı çöp konteyneri sistemi bizim için hayata geçirmeye çalıştığımız öncelikli konulardan bir tanesidir.” dedi.
 
Çevre İçin Birlikte Harekete Etmeliyiz
 
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, başta plastik atıkların ve şişelerin toplanması olmak üzere  doğa temizliği yaparak tüm topluma örnek olan ve çevre bilinci konusundaki duyarlılığı artıran minik çevreci Zeynep Oral’ı ailesiyle birlikte makamında misafir etti.

Minik Zeynep’in çevre temizliği konusunda gösterdiği duyarlılığı takdirle karşıladığını ifade eden Vali Taşbilek, “ Geleceğimiz olan çocuklarımıza yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çevre kirliliğine karşı insan merkezli bir anlayışla hep birlikte hareket etmek zorundayız. Zeynep yavrumuzu gösterdiği duyarlılıktan dolayı tebrik ediyorum” dedi.
 
Ak Parti Akçaabat Her Hafta Bir Mahallede
 
Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanlığı’nın almış olduğu karar doğrultusunda her hafta Kur’a ile belirlediği bir mahalleyi ziyaret etme geleneği kesintisiz devam ediyor. AK Partililer bu hafta Helvacı Mahallesini ziyaret etti. AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile Belediye Meclis Üyelerinin katıldıkları ziyarette Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir de hazır bulundu.

Cuma Namazının kılınmasıyla başlanılan Helvacı Mahallesi ziyaretinde mahalle sakinleriyle toplantı yapan AK Parti heyeti toplantıda mahalle sakinlerinin talep, istek ve temennilerini birinci ağızdan dinleyerek not aldı. AK Parti İlçe Başkanı Altıntepe, “Dinlediğimiz konularda gereği en kısa zamanda yerine getirilecektir. Halkımızla birebir temas halinde olmanın son derece faydalı olduğunu gördük. Sorunları birinci ağızdan tespit etme imkânı bulabiliyoruz. Halkımızla karşılıklı istişare halindeyiz.” şeklinde konuştu. Altıntepe, yürüttükleri çalışmanın kendilerine önemli katkısının olduğunu belirterek, bu ziyaret programlarını artık gelenekselleştirdiklerini kaydetti.
 
Tiyatroda Oyunculuk Dersleri Başladı
 
Sanatsal ve kültürel faaliyetlere büyük önem veren Giresun Belediyesi gençlere ücretsiz tiyatro eğitimi veriyor. Geçtiğimiz aylarda Oyunculuk Atölyesi için yapılan mülakatlarda yeteneklerini sergileyen ve sonunda da başarılı olan öğrenciler kesin kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra oyunculuk eğitimlerini almaya başladılar.

Belediye Şehir Tiyatrosu Oyunculuk Atölyesi tarafından 45 gencimize verilen oyunculuk eğitimi kapsamında diksiyon, tiyatro tarihi, temel oyunculuk ve ritim dersleri yer alıyor. Haftada iki gün olan eğitimler, öğrencilere iki grup halinde veriliyor. 
 
Editör: TE Bilisim