Piknik alana gelen yerli yabancı turistler ve orada oturan sakinler Büyükşehir Belediye Park bahçeler daire başkanlığına ve belediye başkanı Murat Zorluoğlu teşekkür ederek, “ Burada bu suçla hava da bir nebze olsun nefes alıyoruz. Yabani otlar ve dikenlikleri temizleyerek yeni dikilen çam ağaçları ve diğer ağaç türleri bizler gibi nefes alıyorlar.ilgililere teşekkür ederiz. Bizlerde oturarak piknik yapıyoruz’ diye konuştular.

ÖRS BEŞİKDÜZÜ’NDE

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Beşikdüzü Belediye Ramis Uzun’la balıkçı kooperatifinı ziyaret ederek sorunlarını dinledi ve meclis kürsüsünden dile getireceğini anlattı.

SAĞLAM MECLİS’TE

Aile ve Sosyal Hizmetler il müdür Vekili Seha Sağlam, Trabzon Milletvekili Salih Cora’yı mecliste ziyaet ederek teşkilatın sorunlarını anlatıp desteklerini talep etti.

YENİ YÖNETİMDEN GENÇ’E ZİYARET

Trabzon'un en büyük ilçesi olan Ortahisar'da Muhtarlar Derneğinin 3. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Adil Alemdağ ve yönetimi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti.  Başkan Genç, “Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanımız Sn. Adil Alemdağ ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerimizi belediyemizde misafir ettik. Dernek başkanlığına seçilen muhtarımıza ve yönetimine başarılar diliyorum.” dedi.

 “KESİN VE NET ÇÖZÜM GÜNEY ÇEVRE YOLU’DUR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, açıklamada bulundu ve Güney Çevre Yolu’na dikkat çekti. Hacısalihoğlu, “Akçaabat haçkalı baba devlet hastanesi önünde sıkışan trafiği rahatlatmak için karayolları bir trafik düzenlemesi yapmış. Düzenleme sonrası hastane önünden Düzköy istikametine geçiş bırakılmamış olması trafiği akar hale getirse de özellikle Trabzon ünıv. kavşağını arapsaçına çevirmiştir. Uzayan kuyruk yıldızlı daki özel hastaneye kadar varmaktadır.Yani hastane önündeki keşmekeş yer değiştirmiştir. Anayol üzerindeki geçiçi çözümlerin asla kesin sonuç vermeyeceği açıktır.Kesin ve net çözüm Güney Çevre Yolu’dur.” dedi.

TMSF'NİN RİZELİ BAŞKANI GÖREVİ DEVRALDI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanlığına atanan Rizeli hemşehrimiz Fatin Rüştü Karakaş, görevi eski başkan Muhiddin Gülal'dan devraldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda "TMSF Başkanlığına atanan Fatin Rüştü Karakaş, görevi Muhiddin Gülal'dan devraldı." ifadesine yer verildi ve devir teslime ilişkin fotoğraf paylaşıldı. Fatin Rüştü Karakaş'ın atanmasına ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 8 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

OF MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİN İLK DİPLOMA SEVİNCİ

Of Mesleki Eğitim Merkezi bu yıl ilk kez diploma heyecanını yaşadı. Kurum daha önce kalfalık ve ustalık programlarına ilaveten bu yıl ilk defa Kalfalık Ustalık Belgeleriyle beraber öğrencilerine diploma vermenin mutluluğunu yaşadı. Bu özel gün ile ilgili kurumun bahçesinde diploma töreni düzenlendi. Of Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Karaca ”Meslek Eğitimin yanında akademik eğitim de veren kurumumuzda bu yıl 61 öğrencinin hem ustalık belgelerini hem de diplomalarını almaya hak kazandı. Bu 61 öğrenciden 6’sı 4 yıllık eğitim sürecini tamamlayan öğrencilerimiz, diğer 55 öğrencilerimiz ise sanayi esnafından ortaokul mezunu olup elindeki ustalık ve kalfalık belgeleriyle diploma programına kayıt yaptıran yetişkinler oluşuyor. Bu programı önümüzdeki eğitim öğretim dönemlerinde de devam ettireceğiz. Lise mezunu olan ve elinde ustalık belgesi olan yetişkinler belgelerini ibraz etmek suretiyle herhangi bir eğitim öğretim sürecine tabi olmadan doğrudan meslek lisesi diploması alabilmektedir. Bu fırsattan gerekli koşulları taşıyan herkesin yararlanmasını istiyoruz.”dedi.

Editör: TE Bilisim