Merhume Necibe Erdem’in cenazesi bugün Beşikdüzü Sayvancık Mahallesi Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında aile kabristanlığında toprağa verilecek. TAKA Gazetesi olarak merhume Erdem’e Allah’tan rahmet, başta Cahit Erdem olmak üzere kederli ailesine başsağlığı dileriz.

 ‘Ya Kudüs’te yaşarız ya da şehit oluruz’

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı ve ona bağlı Karadeniz Gençlik Kulübleri Federasyonu Genel Başkanı Efsane Necmiati spor kulubü Asbaşkanı Hakan Usta, Kudüs İslam aleminin kırmızı çizgisidir, Filistin’in başkentidir. İsrail senin yerin Cehennemdir diyerek Necmiati Genç Takımını sahaya KUDÜS pankartı ile çıkarttı. "Büyük cihadın mektebinde yetişmeyenler, küçük cihadın fatihleri olamazlar."  "Kudüs'ü ancak Kudüs'ün fethettiği kalpler fethedebilir."  "Kudüs'ün fatihleri Fatiha'da gizlidir." ‘Necmiatiliyiz ve gerektiğinde kuşanıp Kudüs'e Şehit olmak İçin gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.’ dedi ve tüm vatandaşları İsrail mallarını boykota çağırdı.

Baro’dan Kadın Hassasiyeti

Trabzon Barosu yazılı açıklama yaparak bugün açıklanacak Milletvekili listelerinde daha fazla kadın görmek istediklerinin mesajını verdi: ‘24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Milletvekilliği seçiminde aday adaylığı için başvuran kadınların seçilebilir sıradan aday  yapılmaları, Türk Kadınının yıllar önce kazandığı seçme-seçilme hakkının haklı bir sonucudur.
Nüfusumuzun kadın – erkek oranına bakıldığında, 26. Dönem Meclisinde kadın temsilinin, oranın çok altında kaldığı açıktır. Kadının, insan haklarının sağlanması yönündeki çalışmalarda, kadın bakış açısına sahip kadın milletvekillerinin katkısı önemlidir. Kadın adayların seçilebilir sıradan aday gösterilmeleri eşit temsil ilkesinin gerekliliğidir.  Bu nedenlerle; tüm siyasi partilere ülke genelinde ve Trabzon ilimizde aday adaylığı için başvuran kadın adayların seçilebilir sıradan  Milletvekili adayı yapılması talebimizi iletiyoruz.’

Geçmiş Olsun Hocam

Karadeniz Teknik Üniversitesi  eski rektör yardımcılarından, Ahmet Özdemir hocanın ağabeyi Prof. D. Mustafa Özdemir Ankara’da başarılı bir ameliyat geçirdi. Hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve sağlıklı bir şekilde dönmesi için dua ediyoruz.

Yol Bayrama Kadar Açılacak

Akçaabat’ın arka kesiminden yapımı devam eden yol dolayısıyla şehir merkezinden yukarı kapalı bulunan Ortamahalle yolu bayrama kadar açılacağı belirtildi.Konuyla ilgili açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen yolun ulaşıma açılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü nezdinde bir dizi girişimde bulunduklarını ifade etti. Başkan Türkmen “Akçaabat şehir merkezinden Ortamahalle’ye çıkan yol, Karayolları yüklenicisi tarafından yapılan çalışmalar nedeniyle uzun süredir kapalı bulunuyordu. Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Köse, yardımcıları ve yüklenici firma yetkilileriyle birlikte inşaat sahasında yapıtığımız değerlendirme sonucu yolun bayrama kadar açılmasını sağlayacak şekilde çalışmaların hızlandırılması yönünde karara varıldı. Bir aksilik olmadığı takdirde bayramdan sonra halk bu yolu kullanabilecektir” dedi.Başkan Türkmen, bu konuda duyarlılık gösteren Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Köse’ye teşekkür ettiğini ifade etti.

Tüm Mahallelerimizde Çalışmalar Gerçekleştirilecek

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi çalışmaları yerinde inceliyor. Asfaltlama çalışmaları ile ilgili bilgi veren Çebi; “ Asfalt ve betonlama çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor. Tüm mahallelerimizde asfalt ve beton çalışmaları gerçekleştirilecektir. Hayırlı olsun. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Üreticilere Olumlu Yansıyacak

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fıstıklı baklavayla birlikte çeşitlilik olarak fındıklı baklava önerisinin fındığın tatlı sektöründe kullanımının iç tüketime ve üreticilere olumlu yansıyacağını belirtti. Karan, yaptığı açıklamada, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya fındığı gündeme getirmesi dolayısıyla üreticiler olarak teşekkür ettiklerini söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin elindeki 100 bin ton kabuklu fındığın tüketilmesi gerektiğine ifade eden Karan, bu durumun ilerleyen dönemlerde sıkıntı yaratabileceğine işaret etti. Karan, fıstık fiyatlarının pahalı olmasından dolayı tatlı sektöründe fındık kullanılmasının bir fırsat olabileceğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Fındıkta iç tüketimin artırılması gerektiğini hep dile getiriyoruz. Fındık bir çok gıdada kullanılan bir ürün. Tatlı sektörü için de bu geçerli, fındıklı baklava da lezzetli bir gıda. Biz Bakan Fakıbaba'nın açıklamalarını olumlu buluyoruz. Bakan Fakıbaba'nın fıstıklı baklavaya alternatif olarak fındıklı baklava önerisiyle fındığın tatlı sektöründe kullanımı iç tüketime ve üreticilere olumlu yansıyacaktır."
Editör: TE Bilisim