‘YAKINIMI KAYBETTİM’
 
AK Parti Arsin ilçe başkanı Tolga Şengül, ‘Annemi değil dün yakın bir akrabamı toprağa verdim. Arayanlar oldu. Hepsine teşekkür eder ve bu hatalı bilgiyi düzeltmek isterim’ dedi.

 
ARSİN’E YAKIŞTI
 
Arsin belediye başkanı Sait Gürsoy ve ekibi ilçe girişine büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözünü yazarak taktir topladı.
 


 KANUNİ KADROSUNU GÜÇLENDİRİYOR
 
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Hastanenin kardiyoloji bölümüne Uzm. Dr. Savaş Özer hasta kabulüne başladı. Özer, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi’yi ziyaret ederek, görevine başladı. Başhekim Türedi, hastane olarak kadroyu güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.
 

 
HIDIRNEBİ YOLU İÇİN ÖNLEM İSTEDİLER
 
Trabzon’un Akçaabat İlçesi Düzköy Yolu Hıdırnebi Yaylası Kavşağı, hatalı planlama nedeni ile kazaya ve ölüme davetiye çıkarıyor. Civardaki yaklaşık 15 mahalleye de ulaşım sağlayan yolun girişi, kör noktada kaldığından yolu kullanan araç sürücüleri kaza riski ile karşı karşıya kalıyor. Bölge halkı hemen hemen her gün maddi hasarlı trafik kazasının yaşandığı yolda, ölümlü bir kaza meydana gelmeden önlem alınmasını istediler. Bölge halkı, Karayollarının yolda güzel çalışma yaptığını dile getirerek, “Yılların kanayan yarası olan Düzköy Yolu duble yol olarak yapıldı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hemşehrimiz olan Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, bu yolda ölüm olmadan önlem alacaktır. Kendisinden bunu bekliyoruz. Yolumuz çok güzel. Sadece kör nokta nedeni ile giriş ve çıkışları göremiyoruz. Yoldaki kot farkının sıfırlanıp, görüş alanının açılmasını talep ediyoruz” dediler.
 


 SÜRMENE’DE SELİN İZLERİ SİLİNİYOR
 
Trabzon’un Sürmene İlçesinde geçen hafta yaşanan sel felaketinin ardından yaralar hızla sarılıyor. Sürmene Belediye Başkan Veliki Hüseyin Alioğlu, Sürmene Halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaraların sarılacağını söyledi. Alioğlu, “Belediyemiz tüm ekipleri ile beraber başkanımızın talimatları doğrultusunda vatandaşımızın zararlarını asgariye indirmek için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.   4 gündür hasar oluşan bölgelere yoğunlaşmamız nedeniyle bazı hizmetlerde aksamalar olabilmiştir. Bu Durumdan dolayı hizmeti aksayan bölgelerdeki vatandaşlarımızın anlayışına sığınarak onlardan özür diliyoruz. Yarından itibaren ekiplerimizin bir kısmını diğer bölgelere kaydırarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
 

 
BAŞKAN TARLAYA İNDİ 
 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de fındık bahçesine girerek fındığını toplamaya başladı. Genç şöyle dedi.. “Büyüklerimiz, “tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz” derler. Hamdolsun üreticilerimiz bu seneki fındık hasadına bismillah dedi. Üreticimizin yanında olan kıymetli Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.Rabbim tüm üreticilerimize hayırlı kazançlar nasip eylesin…”
 

 
ARAKLI’DA HASRET BİTİYOR
 
Trabzon’un Araklı İlçesi uzun süredir hasretini çektiği Stadyuma kavuşuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Araklı İlçesine stat yapımı için ihaleye çıkıyor. 28 Ağustos 2020 tarihinde Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılacak ihale kapsamında ilçeye betonarme tribün ve sentetik çim saha yapılacak.  Hatırlanacağı üzere mimarisi tamamlanan proje kapsamında ilçeye UEFA Standartlarında 2. - 3. bal ve amatör lig oynanabilecek düzeyde bir stadyum yapılacağı ifade edilmişti. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’de, Araklı’ya son derece modern bir stadyumun kazandırılacağını ifade etmişti
 

 
ALTIN YÜKSELECEK!
 
Son zamanlarda yükselen döviz kuruyla birlikte altın fiyatları da tavan yaptı. Taleplere yetişmekte zorlanan Nevzat Kuyumculuk Genel Müdürü Erhan Şakar da bu sürecin devam edeceğinin sinyalini verdi. Şakar, “Altın ons fiyatı 2063$ ı geçti. Pandeminin devam etmesi, vakaların artması, Amerika-Çin ticaret savaşları devam etmesi, faizlerin düşük olması sebebiyle altında rekor yükselişin devam ettirdi. Bu yükselişte yatırımcıyı harekete geçirip altına yönlenmesine sebep oldu. Piyasalarda külçe altın ve sarrafiyeye aşırı talep olduğundan talepleri karşılamakta güçlük çekmekteyiz. Bu yükselişin devam edeceğini yatırımcıların altına yatırım yapmalarını tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.
 

  
TEK GÖVDELİ AĞAÇ SİSTEMİ ÖRNEK OLDU
 
TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan borsanın 2003 yılında başlattığı, 2013’de de Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi ile yaşlanmış bahçelerin sökülerek yeniden ve farklı sistemlerle dikimi ile oluşturulan fındık alanlarının sektörde örnek alındığını söyledi. Ergan söz konusu proje kapsamında sektörün tüm taraflarının desteğini alarak, Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ortaklaşa 63 örnek bahçe oluşturduklarını hatırlatarak, “İkisu’daki örnek bahçemiz bu işin önderliğini yapmıştır. İkili sistemle diktik. Ancak daha sonra bahçeyi tek gövdeli ağaçlardan oluşan fındıklığa çevirdik. Duyarlı üretici Ömer Ustaömeroğlu’nun bahçesinden çıkmayarak yaptığı katkı daha şimdiden dönümde 200 kilogram ürün alınmasını sağladı. Dallarda 15-17 daneli çotanaklar çoğunlukta. Biz ne kadar çaba gösterirsek gösterelim, önemli olan üreticinin duyarlılığıdır” dedi. Tek gövdeli ağaç sistemi ile dikilerek oluşturulan İkisu’daki bahçede Giresun Kalite fındık üretiliyor.
 

 

 
Editör: TE Bilisim