CORA’DAN ADALET VURGUSU
 

AK Parti Trabzon milletvekili Av.Salih Çora Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu’nu  ziyaret edip ilin genel  sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundular. Cora daha sonar da TİSKİ Genel Müdürü Ali Teketaş‘ı yeni makamında ziyaret ederek hiçbir zaman yalnız değilsiniz, Bir hukuk adamı olarak açıkça söylüyorum, hukuk dışı uygulamalara dün olduğu gibi yarın da karşısında olacağız. Her zaman yanınızdayım’ dedi
 
HALKIN KAYMAKAMI
 

Of Kaymakamı Eyüp Fırat beraberindeki ekibi ile çay hasadı süren mahallelerde çay ambarlarını gezerek halkın sağlığı ve Of’un mücadelesi için sosyal mesafe ve maske takma konusunda vatandaşları uyardı.
 
KURUYANIN YERİNE YENİSİ!
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Atatürk Alanının restorasyonu sırasında kuruyan veya kesilmek zorunda kalan ağaçların yerini yeniden ağaçlandıracağız diyerek kazmayı eline aldı ve ilk büyük boy ağacı kendi dikti.
 
YAZICI ARSİN’DE
 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Sebahattin Yazıcı Arsin ilçesini ziyaret ederek Başkan Sait Gürsoy ve çalışma ekibini ile hem sokak hayvanları hem de ilaçlama ve korona tedbirlerini konuştu.
 
İHLALE CEZA YAĞDI
 

Trabzon Valiliği, Kovid-19 süreci ve 4 günlük yasakta Kanun ve Kural dinlemeden sokağa çıkan 147 kişiye 294.420 lira para cezası kesildiğini açıkladı.
 
BAŞKANLAR BULUŞTU
 

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ile S.S. Akçaabat- Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, Trabzon Şoförler Odasında bir araya geldi. Araç dönüşümü ile ilgili değerlendirme yapan başkanlar, koronavirüs salgını ile gelirleri de oldukça düşen şoför esnafının durumunu masaya yatırdılar. Her iki başkanda şoför esnafının gelirini artırıcı taleplerini yetkililere iletirken, dönüşüm sürecinde de faizsiz kredi desteği taleplerini değerlendirdiler.
 
GÜNNAR AKÇAABAT’TA
 

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Akçaabat İlçesini ziyaret etti. Aracı ile ilgili bir arızayı Akçaabat’taki sanayide gidermeyi tercih eden Günnar, her zaman ve her şartta halktan biri, tam bir halk adamı. Seçmeniyle kurduğu diyaloglarıyla her zaman farklı olduğunu ortaya koyan Milletvekili Günnar, güldürürken düşündüren, düşündürürken hayata farklı bir pencere açan ama her zaman gerçekçi duruşuyla farkını ortaya koyan bir isim. Akçaabat sanayi sitesinde esnafla da yakın diyalog kuran Günnar, bol bolda sohbet etti.
 
SOSYAL MESAFELİ CUMA NAMAZI
 

Trabzon’da yaklaşık 2.5 ay aranın ardından sosyal mesafeye uyarak Cuma Namazı kılındı. Camilerin dışında birer metre ara ile kişinin kendisine ait seccadeleri getirerek kıldıkları Cuma namazında vatandaşlar salgından kurtulmak için de dua ettiler.
 
KADIRGA’DA İBADET
 

Uzun bir aranın ardından Cuma Namazı’nın kılınması dün camileri doldururken birçok yerde açık alanda kılındı. Sosyal mesafeli kılınan Cuma namazı Kadırga Yaylasındaki açık hava camiinde de güzel görüntülere neden oldu. Şalpazarı temsilcimiz Turgay İkinci kadırga camiinden bizlere bu fotoğrafı aktardı.
 
AMAN DİKKAT
 

Trabzon’da Koronavirüs vakalarının yüzde 90’ının tedavi gördüğü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsünde tedavi gören pozitif vaka sayısı dün 37’yken bugün 40’a yükseldi. Hastanede önceki gün hatırlanacağı üzere 1 kişi Koronavirüsten hayatını kaybetmişti.  Hastanede 40 pozitif vakadan 30’unun Kovid servisinde, 10’unun ise yoğun bakım ünitesinde tedavilerine devam  edildiği bildirildi. Hastanede pozitif vakaların yanı sıra Karantina altında tutulan kişi sayısının ise 42 şüphelinin bulunduğu kaydediliyor.
Editör: TE Bilisim